راحیل زنده بودی در گفتوگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتی، بابیان اینکه در دنیای امروز با استرسهای مختلفی روبرو هستیم که بعضی از این استرسها مختص محیط کار است افزود: ارتقا بهداشت روانی محیط کار بهعنوان یکی از مهمترین ابعاد توسعه و بهسازی منابع هر سازمانی است.
وی با بیان اینکه فشار روانی از عوامل تعیینکننده کاهش کمی و کیفی فعالیت کارکنان هر سازمان است گفت: مدیران سازمانها جهت تأمین بهداشت روانی محیط کار باید با مفاهیم اساسی سلامت روان آشنا شوند و استراتژی بهداشت روان کارکنان را در برنامه استراتژیک سازمان خود لحاظ نمایند.
کارشناس مسئول سلامت روان شبکه بهداشت شهرستان دشتی خاطرنشان کرد: از مشخصات یک سازمان سالم آن است که سلامت جسمی و روانی کارکنان آن به همان اندازه موردتوجه و علاقه مدیریت سازمان قرار گیرد که تولید و بهرهوری مورد تأکید قرار گرفته است لذا نقش رهبری و مدیران ارشد در ایجاد و حفظ سلامت سازمان زیرساخت اولیه برای سلامت کارکنان است بخصوص نقش مدیریت در زمان چالشها بسیار مهم و تأثیرگذار است.
وی ادامه داد: مراقبت روانی از افرادی که در سازمان کار میکنند مسئله مهمی است و ماهیت روانی محیط شغلی و تأثیر برخورد مدیران در سلامت روانی کارکنان امری غیرقابلانکار در بهزیستی محیط کار است.
زنده بودی عنوان داشت: بسیاری از محققان بر این باورند که بهزیستی و سلامت کارکنان به میزان قابلتوجهی بستگی به رفتار مدیران آنها دارد و درعینحال رفتار مدیر الگویی برای یادگیری و چگونگی رفتار مناسب در سازمان است.
وی گفت: تاکنون نقشهای زیادی برای مدیران برشمردهاند اما آنچه کمتر بر روی آن تأکید شده نقش مدیر بهعنوان تأمینکننده بهداشت روانی در محیط کار است لذا از مدیران انتظار میرود با کسب مهارتهای شناختی، عاطفی و رفتاری خاص در ارتباط با کارکنان زیر نظر خود برای افزایش بهداشت روانی محیط کار تلاش کنند.
زنده بودی اضافه کرد: پژوهشها نشان میدهد مدیران و سرپرستانی که در بر خود با کارکنان خود از روشهای علمی استفاده میکنند نهتنها باعث میشود کارکنانشان کمتر دچار فشار روانی شوند بلکه ارتباط دوسویه خوبی برقرار میسازند و جالب آنکه برخورد مدیرانی که عامل بالقوهای برای برهم زدن فشار روانی شغلی شناخته شده ممکن است سایر مدیران و سرپرستان را نیز درگیر فشار روانی کند.
قابلذکر است ۱۰ اکتبر برابر با ۱۸ مهرماه از طرف فدراسیون جهانی روز بهداشت روان نامگذاری شده و در ایران از ۱۸ تا ۲۴ مهرماه بهعنوان هفته بهداشت روان گرامی داشته میشود و عمدهترین هدف آن ارتقا و افزایش آگاهی و تغییر نگرش مردم نسبت به مسائل بهداشت روان است.
نظرات
0