روحالله علیزاده در گفتوگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان کنگان اظهار داشت: در برنامه غذایی کودکان و نوجوانان مصرف صبحانه از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی تصریح کرد: نخوردن صبحانه میتواند اثرات منفی بر یادگیری کودک/ نوجوان داشته باشد، در شرایط ناشتایی کوتاهمدت معمولاً سطح قند خون به نحوی تنظیم میشود که به عملکرد طبیعی مغز لطمه وارد نشود و اگر مدتزمان ناشتایی طولانیتر باشد، به دلیل افت قند خون، مغز قادر به فعالیت طبیعی خود نیست و در نتیجه یادگیری و تمرکز حواس مختل میشود.
علیزاده افزود: کودک/ نوجوانی که صبحانه نمیخورد بیشتر در معرض اضافهوزن و چاقی قرار دارد. نخوردن صبحانه و ناشتایی طولانیمدت موجب افت قند خون شده و در نتیجه در وعده ناهار به علت گرسنگی و اشتهای زیاد، غذای بیشتری خورده میشود که در نهایت اضافهوزن و چاقی را به دنبال دارد.
وی خاطرنشان کرد: برای اینکه کودک/ نوجوان اشتهای کافی برای خوردن صبحانه داشته باشند باید شام را در ساعات ابتدای شب صرف کند و حتیالامکان شبها در ساعت معین بخوابد تا صبحها بتواند زودتر بیدار شود و وقت کافی برای خوردن صبحانه داشته باشد.
کارشناس بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان کنگان گفت: اگر والدین صبحانه را بهعنوان یک وعده غذایی مهم تلقی کنند و هر روز دور سفره صبحانه بنشینند، خود مشوق کودک/ نوجوان برای صرف صبحانه خواهند بود، والدین باید سحرخیزی، ورزش و نرمش صبحگاهی و خوردن صبحانه در محیط گرم خانواده را به کودک/ نوجوان خود بیاموزند، غذاهایی مثل فرنی، شیر برنج، حلیم و عدسی، انواع آشهای محلی از ارزش غذایی بالایی برخوردارند.
علیزاده افزود: این غذاها را میتوان در وعده صبحانه به کودک/ نوجوان داد. غذاهایی از قبیل نان و پنیر و گردو، نان و تخممرغ و گوجهفرنگی، نان و کره و مربا، نان و کره و عسل، نان و پنیر و خرما، همراه با یک لیوان شیر، یک صبحانه سالم و مغذی برای کودک/ نوجوان به شمار میروند، یکی از دلایل نخوردن صبحانه در کودک/ نوجوان تکراری و یکنواخت بودن آن است. تنوع در صبحانه، کودک/ نوجوان را به خوردن صبحانه تشویق میکند.
به مناسبت روز جهانی کودک صبحانه سالم، روز جهانی تخممرغ و جشن بادبادکها در مدرسه شهید مهدی ربیعی صورت گرفت.
نظرات
0