احمد مشایخی اظهار کرد: سند تک برگ حاوی اطلاعات کاملی همچون مساحت، حدود، موقعیت جغرافیایی و مشخصات ملک است و امکان جعل و سوء استفاده به دلیل ثبت الکترونیکی اطلاعات در اینگونه اسناد بسیار کم است.
مدیر امور اراضی جهاد کشاورزی استان بوشهر افزود: صدور سند تک برگ موجب هویت بخشیدن به اراضی کشاورزی میشود و کشاورزان از بابت حد و حدود اراضی خود خیالشان آسوده میشود.
وی گفت: در شهرستان عسلویه برای ۹۳۱ هکتار از اراضی کشاورزی اسناد تک برگ صادر و به کشاورزان تحویل داده شده است.
مدیر امور اراضی استان بوشهر، از شناسایی ۲ مورد تغییر کاربری غیر مجاز در شهرستان گناوه خبر داد وگفت: براساس ماده یک قانون حفظ کاربری، تغییر کاربری اراضی زراعی و باغها در خارج از محدوده قانونی شهرها و شهرکها جز در موارد ضروری به تشخیص کمیسیون ممنوع است؛ بنابراین کشاورزان نباید بدون دریافت مجوز، به ساخت و ساز و اجرای طرح در اراضی کشاورزی اقدام کنند.
مشایخی گفت: حفاظت از اراضی کشاورزی همواره از دغدغههای مهمی است که باید تلاشهای فراوانی در جهت حفظ آنکه ضامن تامین امنیت غذایی است انجام داد. وی بیان کرد: همکاری و همدلی در حفظ کاربری اراضی کشاورزی و تشویق بهره برداران به تجمیع و یکپارچگی اراضی جهت افزایش عملکرد و کیفیت محصولات بسیار حائز اهمیت است و باید در این رستا برنامههای مدون و جامعی تنظیم کرد.
مدیر امور اراضی استان افزود: رصد اراضی کشاورزی در جهت حفظ کاربری آن باید توسط واحد گشت شهرستان انجام شود که این امر منجر به شناسایی دو مورد تغییر کاربری غیر مجاز در اراضی زراعی و اخطار توقف عملیات شد.
مشایخی گفت: اقداماتی همچون برداشت یا افزایش شن و ماسه، خاکبرداری و خاکریزی، دپوی مصالح، دیوارکشی اراضی در صورت عدم دریافت مجوز و بدون رعایت ضوابط و مقررات از مصادیق تغییر کاربری غیر مجاز است و از انجام آن در اراضی کشاورزی باید خودداری کرد.
وی با تاکید بر حفظ کاربری اراضی و جلوگیری از خرد شدن آن افزود: خروج عرصههای کشاورزی از چرخه تولید، تغییر اقلیم و کاهش کمیت و کیفیت محصولات کشاورزی از اثرات مخرب تغییر کاربری اراضی زراعی و باغها است.
وی ادامه داد: پایش اراضی کشاورزی در برخی از مناطق استان به صورت هوشمند انجام میشود که به محض تغییر کاربری از طریق سامانه پایش خبر آن دریافت و توسط واحد گشت شهرستان صحت آن بررسی و اقدامات حقوقی آن صورت میپذیرد
مشایخی افزود: واحد گشت شهرستان دشتستان چهار مورد تغییر کاربری غیر مجاز شناسایی و برای جلوگیری از ادامه عملیات اخطاریه صادر کرد.
مشایخی گفت: تشکیل پرونده برای مالکین اراضی کشاورزی جهت صدور سند تک برگ پس از رفع تداخل پلاکهای مشمول مقررات موازی ملی و امور اراضی انجام میشود که در سامانه سحاک توسط مشاور طرف قراداد اداره ثت اسناد و املاک استان بارگذاری و به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان جهت اظهارنظر ارجاع داده میشود.
مشایخی ضمن اشاره به اهمیت اجرای رفع تداخلات در صدور اسناد تک برگ افزود: با اجرای رفع تداخلات با حل اختلاف بین اراضی ملی و اشخاص، مساحت اراضی غیر ملی و ملی تثبیت میشود و موجب تسهیل در صدور اسناد تک برگ اراضی کشاورزی میشود.
وی بیان کرد: برای ۱۲۰ قطعه اراضی کشاورزی شهرستان تنگستان به مساحت هزار و ۲۴ هکتار در سال جاری سند تک برگ صادر شده است.
نظرات
0