گلچینی از فرهیختگان عرصه اطلاع رسانی بوده که در توسعه آگاهی عمومی ایفای نقش می نمایند
اخبار فوری
آخرین اخبار
حمید زارعی (فرهیخته عرصه فرهنگ و هنر):
فستیوال کوچه، نتیجه‌ی تدبیر و اراده* / از انصاف و اخلاق به دور است اگر تلاش‌های دکتر زارع، استاندار بوشهر، و دکتر جهانیان، معاون سیاسی ایشان، در برگزاری این رویداد ارزشمند نادیده گرفته شود
بوشهر، سرزمین نغمه‌ها و رنگ‌هاست؛ سرزمینی غنی از آواهای مذهبی و بومی که مردمانش از دیرباز، دشواری‌های زیستن در گرما، عطش، شرجی، خشکسالی و فراق را در شروه، نی‌انبان، خیام‌خوانی، نیمه‌خوانی و یزله جاری ساخته‌اند.

مردم بوشهر برای تمام لحظات زندگی خود نغمه ساخته‌اند. این آوا در ماه رمضان با عنوان *دَم‌دَم سحری* برای بیدار کردن مردم به کار می‌رود، در شادمانی‌های عروسی حضوری پررنگ دارد، در عزاداری‌ها و سوگواری‌ها به اشکال گوناگون شنیده می‌شود، از بدو تولد و در لالایی‌ها می‌توان آن را یافت؛ اما این لالایی‌ها صرفاً نوایی برای خواباندن کودک نیستند، بلکه چکیده‌ای از فرهنگ، تاریخ، ادبیات و علوم اجتماعی این قوم هستند که از زبان مادر، با بداهه‌پردازی و زبان موسیقی روایت می‌شوند، گاه همین لالایی‌ها در سوگ‌ها نیز خوانده می‌شوند، برخی از آن‌ها داستان‌وار هستند، شکل مقام به خود می‌گیرند و حتی توسط مردان نیز اجرا می‌شوند.

 

برای مراسم حج و زیارت عتبات عالیات، آیینی به نام چاووش‌خوانی برگزار می‌شود. موسیقی کار نیز ـ چه در دریا و چه در دشت ـ بسته به نوع فعالیت، آهنگ و نوای خاص خود را دارد.

 

با وجود آن‌که در دهه‌های اخیر ذائقه‌ی شنیداری نسل جدید دچار تغییر شده، موسیقی بوشهر از معدود موسیقی‌های نواحی ایران است که نه‌تنها به کُما نرفته، بلکه علاقه‌مندان بیشتری نیز پیدا کرده است.

 

موسیقی محلی بوشهر با ظرایف و ظرفیت‌هایی که دارد، به یکی از ارکان مهم گردشگری استان تبدیل شده و مفهومی فراتر از موسیقی یافته است.

 

اکنون، کوچه‌های قدیمی بوشهر بدون موسیقی محلی و محفل‌های خیام‌خوانی بی‌معنا هستند، فستیوال کوچه، یکی از رویدادهای مهم فرهنگی و هنری بوشهر است که توانسته در جامعه ما نفوذ کند و مخاطبان خود را به بوشهر دعوت نماید.

 

در روزها و هفته‌های اخیر، موضوع برگزاری یا عدم برگزاری فستیوال کوچه در رأس اخبار بوده و مطالب گوناگونی در حمایت یا مخالفت با آن نوشته شده است، بسیاری نیز نوک پیکان انتقاد خود را به سمت استاندار و معاون سیاسی ایشان نشانه رفته‌اند.

 

از انصاف و اخلاق به دور است اگر تلاش‌های دکتر زارع، استاندار بوشهر، و دکتر جهانیان، معاون سیاسی ایشان، در برگزاری این رویداد ارزشمند نادیده گرفته شود.

 

اینجانب از نزدیک شاهد بوده‌ام که، علی‌رغم آغاز تبلیغات فستیوال پیش از اخذ مجوز، ایشان به احترام علاقه‌مندان فراوان این فستیوال، و به حرمت مردم و هنرمندان، تهدیدها و توهین‌ها را به جان خریدند تا این رویداد برگزار گردد.

 

آنان با تدبیر، عقلانیت و شجاعت، تلاش کردند سوءتفاهم‌ها را به حسن‌ظن تبدیل کنند و با درایت، مسیر برگزاری فستیوال کوچه را هموار سازند.

 

ورود رئیس‌جمهور به این موضوع، همراهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، و تلاش و همت استاندار و معاون سیاسی ایشان در برگزاری فستیوال کوچه، قابل تقدیر و توجه است، این کوچک‌ترین عضو جامعه‌ی فرهنگ و هنر استان بوشهر، این همت و اراده را می‌ستاید و امیدوار است ائمه‌ی جمعه نیز، ضمن حفظ نگاه ارشادی‌شان، نگاه مثبتی به دستاوردهایی که این فستیوال می‌تواند برای بوشهر به ارمغان آورد، داشته باشند.

 

شناسه خبر : 20299
تاریخ : 1404/2/2 08:08:41
لینک خبر :  https://daryaaknar.ir/sl/if7vYC
نویسنده خبر :
X

🔶سهیلا سلطانی
🔹 روزنامه نگار | مدرس
🔹 کارشناسی ارشد مدیریت دولتی  دانشگاه هرمزگان
🔹 لیسانس اقتصاد دانشگاه خلیج فارس
🔹 سردبیر  دریاکنار
🔹 کاندیدای ششمین دوره شورای شهر بوشهر
🔹 عضو صندوق هنر وزارت ارشاد
🔹 عضو هیات موسس انجمن خبرنگاران و روزنامه نگاران استان بوشهر

 
 
برچسب ها #فستیوال کوچه #حمید زارعی #ارشاد

نظرات

0
دیدگاه های ارسال شده توسط شما پس از تایید توسط مدیر سایت منتشر خواهد شد. پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشند منتشر نخواهند شد. پیام هایی که غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشند منتشر نخواهد شد.