اکبر پورات (معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری بوشهر) در نشست خبری روز شنبه در تشریح این خبر اظهار داشت: مهلت بررسی صلاحیتها در هیاتهای اجرایی مراکز حوزه انتخابیه به پایان رسیده است و نتایج مربوط به داوطلبانی که صلاحیت آنها تایید یا احراز نشده است، ابلاغ شده است.
وی افزود: از آذرماه سال گذشته، اقداماتی در حوزه برگزاری انتخابات انجام شده است. برنامهریزی برای آموزش عوامل اجرایی انتخابات و شناسایی سطوح مختلف آموزشی از همان آذرماه سال قبل آغاز شد. این برنامهها شامل آموزش مربیان انتخابات، کارشناسان، اعضای هیات اجرایی عوامل اجرایی و شعب آموزش مجازی اقشار مردم میشود.
پورات اعلام کرد: آغاز برنامههای آموزشی برای بخشداران و معاونین سیاسی فرمانداریهای سراسر استان توسط گروه آموزشی ستاد انتخابات استان صورت گرفته است. همچنین، 12 اطلاعیه صادر شده از ستاد انتخابات به فرمانداریها و بخشداریها توسط ستاد انتخابات استان ابلاغ شده و 4 فایل آموزشی با موضوع بایستههای انتخابات ویژه فرمانداران، بخشداران، و مسئولین آموزش ستاد انتخابات آماده شده و در اختیار آنها قرار گرفته است.
از اهم اقدامات می توان به موارد زیر اشاره داشت:
_برقراری ارتباط مداوم با رسانهها و ارائه گزارش از آخرین اخبار، اطلاعات و تدابیر انجام شده که معمولاً هفتگی یا به صورت ده روز یکبار توسط معاونت سیاسی یا دبیر ستاد انتخابات استان به عموم انجام میپذیرد.
_برگزاری جلسات و ملاقاتها با مسئولین صداوسیمای مرکز استان (تقریباً 4 جلسه با مسئولین صداوسیما برگزار شد)، حضور بخشداران در زمان پیشثبت نام، همراه با گزارش فرمانداران، معاون سیاسی و دبیر ستاد انتخابات و دو مرحله هم استاندار محترم که توسط صداوسیما منعکس شد.
_برای اولین بار، 4 پژوهش دانشگاهی مرتبط با انتخابات دورههای گذشته جمعآوری و یک نسخه به وزارت کشور ارسال شد. این پژوهشها مرتبط با انتخابات مجلس و همچنین انتخابات ریاست جمهوری در این حوزه بوده و برای اولین بار به وزارت کشور ارسال شدهاند.
_بر اساس مفاد مقام معظم رهبری که به وزارت کشور ابلاغ شده است، بحث مشارکت، امنیت، رقابت و سلامت در استان به طور ویژه مورد توجه قرار گرفته و هماکنون در این زمینه به فرمانداریها و بخشداریها ابلاغ شده است، به طوری که تمام دستگاههای اجرایی موظف به رعایت این چهار مولفه هستند، به ویژه در زمینه مشارکت که حداکثری مورد توجه است و در شورای اداری به شدت بر آن تاکید میشود.
_برگزاری و میزبانی همایش آموزشی ویژه برای مسئولین آموزش انتخابات استانداری و هیاتهای نظارت سراسر کشور در جزیره خارگ، بهعنوان یک اقدام مثبت.
_ابلاغ موضوع پیشگیری و ممانعت از پذیرش مسئولیت و همزمان انجام فعالیت های انتخاباتی توسط مدیران که در این حوزه هم ابلاغیه به تمام دستگاههای اجرایی ارسال شد
_ شرکت معاون سیاسی امنیتی در همایشها و آموزشها و نقش آنها در بهبود فعالیتهای انتخاباتی، همچنین در واقع فرمانداران در چند مرحله به تهران اعزام کردیم. آموزش های ما در واقع روند آن ادامه خواهد داشت تا پایان انتخابات هم بحث آموزش صددرصد پیگیر هستیم
- پیش بینی شعب اخذ رای مورد نیاز برای حوزه انتخابی 4 گانه در استان پیش بینی و شناسایی شده
-صدور احکام رئیس، دبیر و اعضای و روسای کمیته ستاد انتخابات توسط استاندار انجام و به آنها ابلاغ شده است.
-تشکیل کارگروه انتخابات با کمیته های مشخص در تمام شهرستانها انجام شده است.
_شناسایی چالشهای موجود در زمینه زیرساختهای ارتباطی، بهویژه در مورد فیبر نوری، در بسیاری از مناطق مورد بحث قرار گرفته است. در حال حاضر، در حوزه فرمانداریها مشکلی وجود ندارد، اما در حوزه بخشداری، از 11 بخشداری که مشکلاتی مربوط به فیبر نوری داشتند، تعداد آنها به 7 بخشداری کاهش یافته است. به منظور رفع این چالشها، یک تفاهمنامه بین مخابرات وزارت ارتباطات و ستاد انتخابات منعقد شده است. این تفاهمنامه نیز در استان با مدیرکل مخابرات استان به امضا رسیده است و در صورت حل مشکلات اعتباری، مشکلات این بخش رفع خواهد شد.
_همچنین، ماده 13 قانون انتخابات بهصورت بخشنامه به تمام دستگاههای اجرایی ابلاغ شده است. این بخشنامه تمام دستگاههای اجرایی را به همراهی و همکاری کامل با ستاد انتخابات و فرمانداریها تأکید میکند. در صورت نیاز به نیروی انسانی، دستگاههای اجرایی موظفند نیروهای خود را در اختیار ستاد انتخابات استان و هیاتهای اجرایی فرمانداریها قرار دهند.
مکاتبهای با رئیس کل دادگستری استان داشتیم به منظور معرفی نمایندگان حقوقی. قبلا در هیات های اجرایی دادستانها عضو بودند اما طبق قانون جدید باید نماینده حقوقی باشند. این امر توسط دکتر مهدی مهرانگیز، در یک مکاتبه، انجام شد و ایشان تمام نمایندگان حقوقی را در تمام هیئتهای اجرایی و 4 حوزه انتخابی معرفی کردند. همچنین، این نمایندگان در کنار هیئتهای اجرایی فعالیتهای مرتبط با عدم احراز و رد صلاحیتها در کنار معتمدین ما را پیگیری کرده و به نحو احسنی این امور را پیش بردهاند.
قبلا تبلیغات ستاد پیشگیری جرایم تخلفات دادگستری بوده کارش را انجام داده الان این هیات به حساب بررسی تبلیغات زودهنگام کاندیدها چه در فضای حقیقی و چه در فضای مجازی رصد میکند و در کمیته پیشگیری در دادگستری گزارشات آن انجام می شود و تذکرات آن توسط ستاد پیشگیری به کاندیداها اعلام خواهد شد .
-ابلاغ مراتب عدم تایید و یا عدم احراز صلاحیت به داوطلبان توسط فرماندار مرکز حوزه انتخابیه و ارسال مدارک نتایج داوطلبان به هیات نظارت 19/08/1402 الی 20/08/1402 که مراتب به داوطلبین اعلام شده است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری بوشهر تصریح کرد: در حوزه اصلی بحث نتیجه هیات های اجرایی در حوزه انتخابی بوشهر، گناوه و دیلم، 93 نفر داوطلب داشتیم. طبق سامانه فعلی، 60 نفر از این تعداد تائید شده، 5 نفر عدم تایید، 20 نفر عدم احراز و 8 نفر انصراف داشتهاند.
در حوزه انتخابیه دشتستان، از 49 نفر داوطلب، 24 نفر تائید شده، 6 نفر عدم تایید، 18 نفر عدم احراز و 1 نفر انصراف داشتهاند.
همچنین، در حوزه انتخابی دشتی و تنگستان، از 52 نفر داوطلب، 33 نفر تائید شده، 9 نفر عدم تایید و 10 نفر عدم احراز داشتهایم. در این حوزه فعلا انصرافی نداشته ایم.
در حوزه انتخابی دیر، کنگان، عسلویه و جم، از 70 نفر داوطلب، 36 نفر تائید شده، 2 نفر عدم تائید، 30 نفر عدم احراز و 2 نفر انصراف داشتهایم.
به طور کلی، تعداد کل کاندیدها در 4 حوزه انتخابیه به 264 نفر میرسد. بحث عدم احراز به بند 9 ماده 31 قانون انتخابات با توجه به نقص مدارک برمیگردد.
اکبر پورات افزود: استاندار و رئیس ستاد انتخابات همچنین فرمانداران، هیچ دخل و تصرفی در تصمیمهای مربوط به عدم تایید یا عدم احراز یا حوزه تایید نخواهند داشت. تصمیمگیری تنها به عهده معتمدین و به طور کلی هیاتهای اجرایی است و فرماندار به عنوان رئیس هیات اجرایی با 8 نفر معتمد، پروندهها را بررسی کرده و از مراجع 5 گانه نیز نظرخواهی شده است. همچنین، تحقیقات محلی نیز توسط هیاتهای اجرایی صورت گرفته است.
نظرات
0