این درحالی ست که از تمامی همسایگان هرروزه شاهد گزارشات و فیلم هایی از باران های سیل آسا هستیم .
ادامه روند خشکسالی برای ایران باعث نگرانی مردم مخصوصا کشاورزان و دامداران شده است. زمینهای زیادی زیر کشت دیم رفته و تراز آبی چاهها و حتی سدها هم نگران کننده است.
با جستجوی گوگل و تحقیقات ساده میتوان دریافت کشورهای زیادی از تکنولوژی بارورسازی ابرها و ایجاد باران مصنوعی استفاده میکنند که امارات متحده عربی در همسایگی ما هم درکنار کشورهای پیشرفته از جمله آمریکا، چین و روسیه و ... قرار دارد.
هزینه اولیه باروری ابرها هرچند سنگین بنظر می رسد اما اگر به ضررها و زیانهای بی آبی و عواقب آن توجه گردد هزینه در این بخش بسیار کم خواهد بود.
واقعیت این است که بخش بزرگی از جامعه با دیدگاه سنتی، عوامل معنوی و متافیزیک را بر خشکی ساالیها موثر میدانند اما واقعیتهای موجود جایگاه علم و دانش را موثرتر و مفیدتر ارزیابی میکند. زیرا کشورهایی بهتر و زودتر از ما توانسته اند مشکلاتشان را با علم و دانش حل نمایند و مردم و جامعه و صنعت و کشاورزیشان را نجات دهند .
اینجاست که ضرورت بکارگیری و هزینه نمودن برای باروری ابرها اهمیت پیدا میکند و میطلبد تا دیر نشده دولتمردان کشور ضمن انجام تحقیقات درباره عوامل داخلی عدم بارش از دیپلماسی خارجی درباره احتمال عقیم سازی ابرها درخارج از مرزها هم غافل نشوند.
تجربیات نشان داده است هروقت مساله ای به مطالبه عمومی و خواست مردمی آنهم در سطح ملی مطرح شده باعث تحرک و تکاپوی مسولان شده و چاره اندیشی نمایند . لذا از اساتید دانشگاهها و صاحبنظران و متخصصین و رسانه ها انتظار میرود به جد به این موضوع پرداخته و تا دیر نشده در بخش بارورسازی ابرها و باران های مصنوعی مطالبه نمایند و دولتمردان را نسبت به این مهم اگاه و به تحرک و ادارند.
علی جهاندار
نظرات
0