گلچینی از فرهیختگان عرصه اطلاع رسانی بوده که در توسعه آگاهی عمومی ایفای نقش می نمایند
اخبار فوری
آخرین اخبار
نگرانی از عدم بارش در ایران
با اینکه قبل از شروع سال آبی جدید همه خبرها حکایت از وقوع بارش‌های فرانرمالی و نوید ترسالی داشت اما به یکباره تمام پیش بینی‌ها خراب از آب درآمد و آسمان ایران نبارید و ابرهایی هم که آمدند در آسمان ناپدید شده و یا عقیم مانده و بدون خیر و برکت از مرزها بیرون رفتند .حتی در شبکه های اجتماعی تصاویر ماهواره ای هم منتشر شد که نشان می‌داد ابرهای وارد شده از سمت مرزهای غربی به محض ورود به کشور از روی دریاچه ارومیه متفرق و ناپدید می‌شوند. حساسیت این موضوع تا جایی پیش رفت که در این رابطه ریاست محترم محیط زیست و معاون رئیس جمهور هم این موضوع را تایید و قول تحقیقات در این زمینه را دادند .

این درحالی ست که از تمامی همسایگان هرروزه شاهد گزارشات و فیلم هایی از باران های سیل آسا هستیم .

ادامه روند خشکسالی برای ایران باعث نگرانی مردم مخصوصا کشاورزان و دامداران شده است. زمین‌های زیادی زیر کشت دیم رفته و تراز آبی چاه‌ها و حتی سدها هم نگران کننده است.

با جستجوی گوگل و تحقیقات ساده می‌توان دریافت کشورهای زیادی از تکنولوژی بارورسازی ابرها و ایجاد باران مصنوعی استفاده می‌کنند که امارات متحده عربی در همسایگی ما هم درکنار کشورهای پیشرفته از جمله آمریکا، چین و روسیه و ... قرار دارد.

هزینه اولیه باروری ابرها  هرچند سنگین بنظر می رسد اما اگر به ضررها و زیان‌های بی آبی و عواقب آن توجه گردد هزینه در این بخش بسیار کم خواهد بود.

واقعیت این است که بخش بزرگی از جامعه با دیدگاه سنتی، عوامل معنوی و متافیزیک را بر خشکی ساالیها موثر می‌دانند اما واقعیت‌های موجود جایگاه علم و دانش را موثرتر و مفیدتر ارزیابی می‌کند. زیرا کشورهایی بهتر و زودتر از ما توانسته اند مشکلاتشان را با علم و دانش حل نمایند و مردم و جامعه و صنعت و کشاورزیشان را نجات دهند .

اینجاست که ضرورت بکارگیری و هزینه نمودن برای باروری ابرها اهمیت پیدا می‌کند و می‌طلبد تا دیر نشده دولتمردان کشور ضمن انجام تحقیقات درباره عوامل داخلی عدم بارش از دیپلماسی خارجی درباره احتمال عقیم سازی ابرها درخارج از مرزها هم غافل نشوند.

تجربیات نشان داده است هروقت مساله ای به مطالبه عمومی و خواست مردمی آنهم  در سطح  ملی مطرح شده  باعث تحرک و تکاپوی مسولان شده و چاره اندیشی نمایند . لذا از اساتید دانشگاه‌ها و صاحب‌نظران و متخصصین و رسانه ها انتظار می‌رود به جد به این موضوع پرداخته  و تا دیر نشده در بخش بارورسازی ابرها و باران های مصنوعی مطالبه نمایند و دولتمردان را نسبت به این مهم اگاه و به تحرک و ادارند.

علی جهاندار

شناسه خبر : 13175
تاریخ : 1402/10/10 20:07:58
لینک خبر :  https://daryaaknar.ir/sl/cup4Pc
نویسنده خبر :
X

🔶سهیلا سلطانی
🔹 روزنامه نگار | مدرس
🔹 کارشناسی ارشد مدیریت دولتی  دانشگاه هرمزگان
🔹 لیسانس اقتصاد دانشگاه خلیج فارس
🔹 سردبیر  دریاکنار
🔹 کاندیدای ششمین دوره شورای شهر بوشهر
🔹 عضو صندوق هنر وزارت ارشاد
🔹 عضو هیات موسس انجمن خبرنگاران و روزنامه نگاران استان بوشهر

 
 
برچسب ها #باران #خشکسالی #محیط زیست #دریاکنار

نظرات

0
دیدگاه های ارسال شده توسط شما پس از تایید توسط مدیر سایت منتشر خواهد شد. پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشند منتشر نخواهند شد. پیام هایی که غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشند منتشر نخواهد شد.