گلچینی از فرهیختگان عرصه اطلاع رسانی بوده که در توسعه آگاهی عمومی ایفای نقش می نمایند
اخبار فوری
آخرین اخبار
«تحلیل و بررسی شعر بیداری اسلامی» در شصت و هفتمین کارگاه شعر آهنگ دیگر حوزه هنری استان بوشهر
شصت و هفتمین نشست شعر آهنگ دیگر با حضور شاعران و ادب‌دوستان به‌صورت « *مجازی*» برگزار شد.

به گزارش نشریه دریاکنار و نقل از روابط عمومی حوزه هنری استان بوشهر، کارگاه شعر آهنگ دیگر به‌مناسبت *«روز جهانی قدس»* به‌طور ویژه به *"شعر بیداری اسلامی*" اختصاص یافت.

دبیر کارگاه، نخست به تعریف روشن از بیداری اسلامی پرداخت و گفت: بیداری اسلامی به جریانی در جهان اسلام اطلاق می شود که به دنبال احیای اسلام راستین و تفکر «تمدن ساز »است. 

*غلامرضا ابراهیمی* افزود : جریان بیداری اسلامی از اواخر« قرن هجدهم میلادی» به دلیل ضعف و عقب‌ماندگی مسلمانان در برابر غرب و فاصله گیری از آموزه‌های وحی ، در جهت جبران آن رو به رشد و گسترش نمود.

وی با اشاره به پیشگامان این جریان بیان داشت: از پیشگامان بیداری اسلامی در جهان *«سیدجمال الدین اسد آبادی» و « محمد عبده»* و از شاعران جریان‌ساز بیداری اسلامی می توان *«علامه اقبال لاهوری»* را نام برد.

ابراهیمی با توجه به نقش بیداری اسلامی در شرق خاطرنشان کرد: افکار و اندیشه‌های اقبال لاهوری در خصوص مسلمانان و کشورهای اسلامی ،به طور غیرمستقیم متأثر از «سید جمال الدین اسد آبادی » بود که تاثیر به‌سزایی در حرکت و پویای ملل اسلامی داشت.

شاعر و منتقد هم استانی اضافه کرد: مهم​ترین راهکار اقبال لاهوری در این راستا استقلال​ طلبی و ایجاد یکپارچگی میان مسلمانان و راهکار اساسی ایشان ایده *«تشکیل امت واحده»* بود.

دبیر کارگاه آهنگ دیگر تصریح کرد: شعر بیداری اسلامی علاوه بر رشد دوره نخستین خود ، در قرن اخیر با ظهور و بروز *« انقلاب اسلامی ایران»* و الهام از *«نهضت سرخ عاشورا»* در جهان اسلام جانی دوباره یافت.

وی خاطرنشان کرد: قرن نوزدهم و بیستم میلادی از حیث قدرت و اثرگذاری بیداری اسلامی از جایگاه خاصی برخوردار است. اندیشمندانی زبردست و قوی همچون *«سید جمال الدین اسدآبادی، اقبال لاهوری و امام خمینی (ره)* و سخنوران و نویسندگانی چون *«علامه شهید مطهری و دکتر علی شریعتی»* در میان جوامع اسلامی ظهور کردند و خون تازه ای در رگ های خشکیده امت مسلمان تزریق نمودند.

ابراهیمی در ادامه به «مولفه‌های شعر بیداری اسلامی »پرداخت و گفت: در اشعار شاعران متعهد ایران و جهان اسلام، مضا‌مین و مولفه‌هایی برجسته چون *«شور حماسه و قیام، ستم‌ستیزی و خوار‌ستیزی ، بیعت با مرگ سرخ ، وحدت کلمه ، ولایت‌پذیری، شکیبایی دوران ظهور مهد‌ى (عج)، روح پایداری و بیداری و احیاء عزت و کرامت، برگرفته از پیام عاشورا»* به چشم می‌خورد که باید از این گنجینه‌ی غنی میراث‌داری نمود.

در پایان کارگاه شاعران آیینی استان بوشهر *اسکندر احمدنیا ، حیدر منصوری، تقیه زنگنه و فاطمه میرزایی* آخرین سروده‌های خود را درباره قدس شریف و بیداری اسلامی قرائت کردند.

شناسه خبر : 1857
تاریخ : 1401/2/9 03:45:47
لینک خبر :  https://daryaaknar.ir/sl/s0g6zl
نویسنده خبر :
X

🔶 آیدا عالی پور
🔹 روزنامه نگار
🔹 دانشجوی کارشناسی معماری دانشگاه فنی و حرفه ای استان بوشهر
🔹 کاردانی مشاوره
🔹 مسئول سایت دریاکنار
🔹 جوانترین خبرنگار عضو صندوق هنر وزارت ارشاد در کشور
🔹 عضو انجمن خبرنگاران و روزنامه نگاران استان بوشهر

 

اخبار مرتبط

نظرات

0
دیدگاه های ارسال شده توسط شما پس از تایید توسط مدیر سایت منتشر خواهد شد. پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشند منتشر نخواهند شد. پیام هایی که غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشند منتشر نخواهد شد.