گلچینی از فرهیختگان عرصه اطلاع رسانی بوده که در توسعه آگاهی عمومی ایفای نقش می نمایند
اخبار فوری
آخرین اخبار
دانه های روغنی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی مطرح کرد سرمایه گذاری و برنامه ریزی بلندمدت؛ لازمه خودکفایی در تولید دانه‌های روغنی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی بر لزوم خودکفایی در کشت دانه‌های روغنی تاکید کرد و گفت: خودکفایی در این امر نیاز به سرمایه گذاری و برنامه ریزی بلندمدت دارد.

به گزارش دریاکنار و نقل از خبرگزاری ایسنا آذربایجان غربی؛

 رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی بر لزوم خودکفایی در کشت دانه‌های روغنی تاکید کرد و گفت: خودکفایی در این امر نیاز به سرمایه گذاری و برنامه ریزی بلندمدت دارد.

 

خسرو شهبازی افزود: با اشاره به نقش تاثیرگذار کشت دانه‌های روغنی افزود: با توجه به اینکه حدود ۹٠ درصد از نیاز کشور به روغن از طریق واردات روغن خام یا دانه‌های روغنی تامین می‌شود و با توجه به استراتژیک بودن روغن و نقش آن در تامین امنیت غذایی، لازم است که میزان وابستگی با افزایش تولید داخلی جبران شود.

وی با بیان اینکه بیشتر دانه‌های روغنی جزو محصولات کم توقع بوده و در اکثر اراضی کشور قابل کشت بوده و نیاز غذایی بالایی ندارند، اظهار کرد: عمده ترین دانه روغنی در کشور کلزا بوده و بعد از آن می‌توان به سویا، آفتابگردان روغنی، کنجد، گلرنگ و کاملینا اشاره کرد.

شهبازی در مقایسه بین کشت سویا با سایر دانه‌های روغنی ادامه داد: سویا جزو دانه‌های روغنی سازگار با اقلیم مرطوب و خاک‌های اسیدی است، اما سایر دانه‌های روغنی مثل کلزا، کنجد و آفتابگردان روغنی نیاز آبی کمتری داشته و حتی محصولاتی مثل گلرنگ و کاملینا به صورت دیم کشت می‌شود.

رئیس جهاد کشاورزی استان تصریح کرد: در اکثر استان‌های کشور امکان کشت و تولید بخشی از دانه‌های روغنی وجود دارد ولی بیشترین سطح کشت بخصوص کلزا در استان‌های خوزستان‌، گلستان و کرمانشاه است و در آذربایجان غربی نیز بیشترین سطوح کشت مربوط به شهرستانهای نقده، بوکان، پلدشت و میاندوآب است.

وی در خصوص میزان برداشت دانه‌های روغنی در هر هکتار نیز گفت: میزان تولید بسته به نوع محصول فرق می‌کند، در محصولات آبی مثل کلزا میانگین تولید حدود ۳۰۰۰-۲۵۰۰ کیلوگرم در هکتار و در محصولات دیم مانند گلرنگ میانگین تولید۷۰۰-۵۰۰ کیلوگرم در هکتار است.

شهبازی با اشاره به عوامل موثر در کاهش کشت دانه‌ روغنی کلزا افزود: کاهش بارندگی و عدم تامین آب برای کشت‌های پاییزه در برخی از استان‌ها، مشکلات ناشی از خرید تضمینی و پرداخت به موقع بهاء کلزا از عوامل تاثیرگذار بر کاهش سطح زیر کشت این محصول است. 

 

خبرنگار : المیرا بانگ زارع

شناسه خبر : 19234
تاریخ : 1403/11/8 05:58:51
لینک خبر :  https://daryaaknar.ir/sl/0a2plU
نویسنده خبر :
X

🔶 المیرا بانگ زارع 

🔷️خبرنگار 

🔷️روزنامه نگار 

🔷️شاعر

🔷️نویسنده

🔷️گوینده

(دارنده ۳مدرک گویندگی از صداو سیمای ارومیه)

🔷️ عضو صندوق هنر وزارت ارشاد

🔷️کارشناس روانشناسی عمومی 

🔷️نویسنده و شاعرِ کتابهای :

🟢 ایده آل هایت را خلق کُن 

🟢در میان دستهایت

🔷️کسب لوح تقدیر از جشنواره ذهن زرین سال ۱۴۰۰

🔷️کسب مقام دوم در زمینه شعر

و دریافت لوح و تندیس از جشنواره ذهن زرین سال ۱۴۰۱ 

🔷️کسب عنوان: برترین فعال فرهنگی و هنری_دریافت لوح از طرف جشنواره ذهن زرین 

🔷️کسب مقام چهارم در جشنواره بزرگداشت رزمندگان ارتش : دریافت گواهی 

🔷️نویسنده و خبرنگار فعال و مُنتَخَب :  

نشریه دریاکنار 

🔷️عضو رسمی: انجمن ادبی اهل قلم اصفهان 

🔷️عضو: کارگاه شعر سپید ارومیه 

🔷️عضو رسمی: بنیاد جهانی سخن گستران انجمن سبز منش 

✅️ثبت آثار در کتابخانه های: بوکبال_گیسوم_کتابینو_

روزنامه جمهور _ روزنامه اعتلای ایران _

مجله خانواده سبز_اپلیکیشن بله_

 
برچسب ها #سازمان جهاد کشاورزی #کشت دانه‌های روغنی #تامین امنیت غذایی #خرید تضمینی و پرداخت به موقع بهاء #آذربایجان غربی #ارومیه #دریاکنار

نظرات

0
دیدگاه های ارسال شده توسط شما پس از تایید توسط مدیر سایت منتشر خواهد شد. پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشند منتشر نخواهند شد. پیام هایی که غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشند منتشر نخواهد شد.