
علی احمد زاده در گفت و گویی اظهار کرد: در برنامه های پنج ساله توسعه ای کشور و تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری به جلوگیری از خام فروشی توصیه شده است.
کارشناس حوزه انرژی با اشاره به اینکه صنایع پتروشیمی به عنوان صنایع پایین دست به شمار می رود، خاطرنشان کرد: محصولاتی را که به صورت خام در بازار بین الملل عرضه می کردیم ، امروز تبدیل به محصولاتی می شود که در برش اول شش برابر ارزش مالی بالاتر از مواد اولیه را خواهد داشت.
وی افزود: پتروشیمی علاوه بر اینکه به زنجیره تولید کمک می کند، به شهرک های صنعتی رونق بخشیده و فضای کسب و کار را تقویت می کند.
احمدزاده یادآور شد: پتروشیمی یک صنعت اشتغالزا است و محصولات این صنعت می تواند در شهرک های صنعتی تبدیل به محصولات دیگری شده و زنجیره ارزش این محصولات ادامه دار و کامل شود.
کارشناس حوزه انرژی با بیان اینکه از بعد انقلاب پتروشیمی در کشور توسعه چشمگیری داشته است، متذکر شد: بخش اعظمی از تولیداتی که در بازار بین الملل عرضه می کنیم و ارز آوری که این محصولات در شرایط تحریم به دست میآورد، تا کنون کمک شایانی به توسعه و اقتصاد کشور داشته است.
بی نیازی از واردات محصولات خارجی
وی گفت: محصولاتی که در این صنعت تولید می شود ما را از واردات برخی از محصولات خارجی بینیاز کرده است.
احمدزاده گفت: امروزه نه تنها از واردات برخی محصولات پتروشیمی بی نیاز شده ایم بلکه با تامین نیاز داخل، مازاد تولید این محصولات را به کشورهای دنیا نیز صادر می کنیم.
این کارشناس با تاکید بر اینکه پتروشیمی صنعت پایین دستی است که می تواند پیشران توسعه کشور باشد، افزود: برخلاف تصوری که در جامعه در خصوص مشکلاتی محیط زیست پتروشیمی وجود دارد اما در واقع این صنعت به نوعی می تواند در تولیدات نفت و گاز به محصولات سازگار با محیط زیست تبدیل شود.
ماموریت پتروشیمی گلستان برای تولید اوره و آمونیاک است
وی ادامه داد: ماموریت پتروشیمی گلستان برای تولید اوره و آمونیاک است و این محصولات علاوه بر اینکه مصرف داخلی دارد و به بخش کشاورزی کمک می کند، از ارزش بسیار بالایی دارد.
احمد زاده گفت: با توجه به اینکه بنیان گلستان بر پایه کشاورزی است، تولیدات پتروشیمی می تواند به تقویت بخش کشاورزی کمک کند و هاب تأمین نیازمندیهای بخش کشاورزی شمال کشور بوده و امکان صادرات را هم فراتر از مرزها فراهم کند.
وی بیان کرد: علاوه بر آن با توجه به اینکه صنعت پتروشیمی می تواند کارآفرینی، اشتغالزایی و خلاقیت به همراه داشته باشد و مسیر زندگی مردم را بر پایه و اساس کسب و کارهای فناورانه پیش ببرد، ایجاد پتروشیمی مزیت بسیار خوبی برای گلستان خواهد بود.
وی با اشاره به تاخیر به وجود آمده در اجرای این پروژه گفت: هر روز تاخیر در اجرا و ساخت پروژه های پتروشیمی یعنی ضرر و زیان سهامداران، مردم استان و هدر رفت سرمایه های کشور.
پتروشیمی آسیبی برای محیط زیست نخواهد داشت
وی گفت: اگر گازی که به در کشور ما عمدتاً به مصارف خانگی می رسد تبدیل به محصولاتی ثانویه شود کارکرد بسیار خوبی بر روی زندگی، معیشت و کسب و کار مردم خواهد داشت.
وی ادامه داد: با تحقق پروژه پتروشیمی در گلستان مهاجرت از این استان برای اشتغال به دیگر استان ها بسیار کم خواهد شد، چرا که علاوه بر ایجاد هزاران شغل به صورت مستقیم به رونق دانشگاه ها، مراکز فنی و حرفه ای خواهد انجامید و همچنین مشاغل بسیاری به صورت غیر مستقیم به وجود خواهد آورد.
احمد زاده تاکید کرد: حداقل سه تا چهار برابر مشاغل هر تاسیساتی، پتروشیمی می تواند مشاغل غیر مستقیم ایجاد کند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: پتروشیمی آسیبی برای محیط زیست نخواهد داشت ضمن اینکه فرایند مدیریتی این پروژه باید به گونه ای باشد که مخاطرات محیط زیستی را فراهم نکند.
منبع: نویاب
نظرات
0