آخرین اخبار
مراقب‌ رنگ‌های جذاب در غذاها باشید!
مدیر گروه بهداشت حرفه‌ای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: رنگ‌هایی که در غذاها استفاده می‌شود به دو گروه طبیعی و مصنوعی تقسیم می‌شود؛ که فقط استفاده از رنگ‌های طبیعی مُجاز و آزاد است.

به گزارش دریاکنار و نقل از روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، میمنت توبه خاک اظهار داشت: استفاده از رنگ‌های مصنوعی فقط در صورتی مُجاز است که مجوز استفاده از وزارت بهداشت داشته باشند.
این مسئول بهداشتی افزود: بعضی از رنگ‌های موجود در بازار (لوازم قنادی فروشی‌ها و عطاری‌ها) یا از رنگ‌های غیرمجاز خوراکی است یا با اینکه مجوز ساخت از وزارت بهداشت را دارند ولی در صورتی قابلیت استفاده در صنوف و خانوارها دارند که زیر نظر مسئول فنی استفاده شود برای همین حتی این نوع رنگ‌ها هم نباید استفاده شود.
توبه خاک استفاده از این رنگ‌ها مضر برای سلامتی دانست و گفت: از مهم‌ترین اختلالات ناشی از مصرف مداوم رنگ‌های خوراکیِ غیرمجاز و مصنوعی، بروز سرطان‌ها، بیش فعالی، بیماری‌های کلیوی، تضعیف سیستم دفاعی بدن، عقب‌افتادگی ذهنی و عقیمی در مردان است.
گاهی  برای نشان دادن تازگی ماهی از رنگ‌های غیرمجاز استفاده می‌شود
وی هشدار داد: همچنین بسیاری مواقع رنگ‌های مصنوعی در تنقلات، مرباها، کیک و شیرینی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند که می‌تواند واکنش‌های آلرژی‌زا از جمله آسم، میگرن، تاری دید، اضطراب و مشکلات رفتاری ایجاد کند.
مدیر گروه بهداشت محیط معاونت بهداشت تأکید کرد: اصناف و خانوارها باید در تهیه مواد غذایی از رنگ‌های طبیعی و رنگ‌هایی که قابلیت استفاده در صنوف بدون محدودیت میزان مصرفِ روزانه را دارند استفاده کنند.
توبه خاک با هشدار به اینکه خانم‌های باردار و سالمندان بیشتر در معرض خطر ناشی از استفاده از رنگ‌های غیرمجاز گفت: کودکان بیشتر مایل به خرید مواد غذاییِ دارای رنگ‌های شاد و جذاب هستند؛ به همین دلیل به آن‌ها آموزش دهید که مصرف بعضی از رنگ‌ها برای سلامتی آن‌ها مضر است و در صورت لزوم، غذای کودکان با رنگ‌های طبیعی تهیه شود.
این مسئول بهداشتی افزود: معمولاً برای تازه جلوه دادن ماهی، تنقلات و سبزی‌ها از رنگ غیرمجاز استفاده می‌شود که لازم است در هنگام خرید توجه شد.
وی خرید اکیداً توصیه کرد که مردم از خرید رنگ‌های فاقد پروانه وزارت بهداشت پرهیز کنند و افزود: رنگ‌های مورد استفاده برای طعم دار کردن مواد غذایی نظیر مرغ و گوشت باید یا از رنگ‌های طبیعی باشد یا رنگ‌های دارای مجوز دار از وزارت بهداشت؛ همچنین طعم دار کردن مرغ و گوشت باید در حضور مشتری انجام شود.

شناسه خبر : 14080
تاریخ : 1402/11/30 13:32:44
لینک خبر :  https://daryaaknar.ir/sl/7UfYDI
نویسنده خبر :
X

🔶سعاد نصاری
🔹 روزنامه نگار | مدرس
🔹 گوینده 
🔹 مدیر امور تدوین و صدا

🔹 مدیر امور اداری مالی تعاونی مسکن مهر (شماره 2 استان بوشهر)
🔹 عضو هیات موسس انجمن خبرنگاران و روزنامه نگاران استان بوشهر

 
برچسب ها #رنگ‌های جذاب #دانشگاه علوم پزشکی #رنگ‌های طبیعی مُجاز و آزاد #غذاها #فرهنگ سلامت #رنگ خوراکی #دریاکنار

اخبار مرتبط

نظرات

0
دیدگاه های ارسال شده توسط شما پس از تایید توسط مدیر سایت منتشر خواهد شد. پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشند منتشر نخواهند شد. پیام هایی که غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشند منتشر نخواهد شد.