به بهانه ثبت جهانی شب (یلدا/چله) در یونسکو به عنوان نوزدهمین میراث ناملموس ایران مشترک با کشور افغانستان گپ وگفتی با سرکارخانم صدیقه نوری معلم مقطع ابتدایی ساکن کابل مرکز افغانستان داشتم.
خانم نوری گفت:
_مردم افغانستان با پختن غذاهای سنتی مانند: آشک، قابلی پلو، کوفته به پیشواز شب یلدا می روند بعد از صرف شام با خوردن آجیل وشیرینی این شب خجسته را گرامی می دارند.
وی ادامه داد:
_همانطور که بزرگ ترهای طایفه قصه های کهن مثل، بابه خارکش، دختر شاه پریان، بزک چینی تعریف وشاهنامه خوانی می کنند. کوچکترها مشغول خوردن آجیل شامل برگه زردآلو، تخمه، پسته، بادام هستن و از شنیدن قصه ها غرق لذت می شوند.
نوری از طمع لذیذ شیرینی های سنتی مانند:
شیره پیره افغانستان که از شیر خشک، هل، گلاب، و آجیل خرد شده و مالیده و گوش فیل، خجور، کلوچه شور، گوش بره که توسط مادر ومادر بزرگ ها در منزل تهیه می شود برایمان گفت.
وی در خاتمه، آرزوی پیروزی نور بر تاریکی وصلح جهانی کردند و از راه دور ما را مهمان میز پر برکت وصمیمی شان کردند.
نظرات
0