گلچینی از فرهیختگان عرصه اطلاع رسانی بوده که در توسعه آگاهی عمومی ایفای نقش می نمایند
اخبار فوری
آخرین اخبار
جايگاه و اقتدار سازمان اداري و استخدامي کشور در نظام تصميم‌سازي و تصميم‌گيري کشور احيا شده است
مهندس جمشيد انصاري در جلسۀ شوراي معاونان، رؤساي امور و مشاوران سازمان اداري و استخدامي کشور که در سالن اميرکبير اين سازمان برگزار شد به تشريح عملکرد سازمان در سال‌هاي اخير و جهت‌گيري‌هاي آيندۀ آن پرداخت.

 مهندس انصاري با اشاره به وضعيت معاونت توسعۀ مديريت و سرمايۀ انساني در آغاز کار دولت يازدهم در تابستان سال ۱۳۹۲، گفت: با توجه به اينکه در برنامه‌هاي آقاي دکتر روحاني احياي سازمان مديريت و برنامه‌ريزي اعلام شده بود و اگر اين اتفاق مي‌افتاد، طبعاً معاونت توسعۀ مديريت و سرمايۀ انساني نمي‌توانست جايگاهي براي يک برنامه‌ريزي بلندمدت باشد و انگيزه‌اي براي قبول اين مسئوليت براي هيچ‌کس وجود نداشت، همچنين تجربۀ استانداري آذربايجان غربي در سال‌هاي ۸۰ تا ۸۴ من را به سمت اين باور برده بود که کار اجرايي در سطح استان مي‌تواند براي خود انسان راضي‌کننده‌تر باشد تا کار در سطح سازمان‌ها و وزارت‌خانه‌ها؛ به همين دو دليل خيلي علاقه‌مند به قبول اين نوع پيشنهادها نبودم.
وي ادامه داد: در اواخر سال ۱۳۹۳ موضوع احياي سازمان مديريت و برنامه‌ريزي کشور جدي شد و از ابتداي سال ۱۳۹۴ اين سازمان جديد مستقر شد. ولي متعاقباً اتفاقاتي افتاد که مجدد تصميم به تفکيک دو سازمان برنامه و بودجه و اداري و استخدامي گرفته شد. نظر شخصي من با توجه به تجربۀ دو بار تفکيک دو سازمان، اين است که کشور ما ظرفيت ايجاد و ادارۀ سازمان‌هاي بسيار مقتدر با اختيارات گسترده را ندارد. بحث حقوق‌هاي غيرمتعارف هم مزيد بر علت شد و دولت را به اين سمت برد که جداشدن اين دو سازمان و تقويت بخش اداري و استخدامي مي‌تواند به مراقبت بيشتر از چنين حوزه‌هايي کمک کند. نهايتاً در ارديبهشت‌ماه سال ۹۵ بود که در خصوص قبول مسئوليت سازمان اداري و استخدامي کشور با من صحبت شد. به دلايلي که قبلاً عرض کردم، خيلي علاقه‌مند به پذيرش اين پيشنهاد نبودم و برخي از دوستان را براي اين سمت معرفي کردم. در فاصلۀ ارديبهشت تا مرداد آن سال گفت‌وگوهاي متعددي شکل گرفت و به اين نتيجه رسيدم که مقاومت در برابر پذيرش اين مسئوليت خيلي اخلاقي نيست. نهايتاً در جلسه‌اي با جناب آقاي روحاني پيشنهادهاي خود را ارائه کردم و تصميم‌گيري را بر عهدۀ ايشان گذاشتم و به اين صورت شد که ايشان حکم معاون رئيس‌جمهوري و رياست سازمان اداري و استخدامي کشور را براي من صادر کردند و قسمت شد براي دورۀ طولاني ديگري توفيق خدمت در اين سازمان را داشته باشم.
مهندس انصاري با بيان اينکه در طول اين پنج سال يک برنامه براي احيا و بازآفريني سازمان و يک برنامه را براي اصلاح نظام اداري کشور تهيه و اجرا کرديم، گفت: ابتدائاً استقرار اوليۀ سازمان و تأمين نيروي انساني و امکانات زيرساختي را دنبال کرديم و نهايتاً جداسازي از سازمان برنامه و بودجۀ کشور را به انجام رسانديم.
وي ادامه داد: در مرحلۀ دوم، احياي جايگاه سازمان در نظام تصميم‌سازي و تصميم‌گيري کشور را پي گرفتيم؛ ما در واقع طي يک برنامه‌ريزي توانستيم از ابتداي دولت دوازدهم جايگاه سازمان را به عنوان رياست کميسيون اجتماعي و دولت الکترونيک دولت بازيابي کنيم. بعد از آن کم‌کم با حضوري که در شوراهاي تحول اداري دستگاه‌ها داشتيم، توانستيم جايگاه ازدست‌رفتۀ سازمان اداري و استخدامي کشور را احيا کنيم. امروز در سطح دولت هيچ تصميمي مربوط به نظام اداري، مسائل مربوط به کارکنان و مسائل مربوط به امور استخدامي گرفته نمي‌شود مگر اينکه نظر روشن سازمان در آن خصوص بيان و به آن عمل شود.
رئيس سازمان اداري و استخدامي کشور مهم‌ترين دستاورد سازمان در دورۀ جديد را احياي جايگاه کارشناسي کارشناسان سازمان در داخل و بيرون سازمان دانست و تصريح کرد: سازماني مانند سازمان اداري و استخدامي کشور بايد بر پايۀ نظرات کارشناسان خود قوام بگيرد؛ درواقع مديران ما، کارشناسان مجرب‌تري هستند که مي‌توانند کارشناسان خود را براي اظهار نظر دقيق‌تر و بهتر راهنمايي کنند. در سازمان اداري و استخدامي کشور تصميمات مديريتي به صورت محدود و نادر گرفته مي‌شود و تصميمات طي بحث و فرآيند کارشناسانه اتخاذ مي‌شوند. سازمان اداري و استخدامي کشور بايد در راستاي آموزش مستمر کارشناسان خود و انتقال تجارب کارشناسان باتجربه‌تر به کارشناسان جديد اقدام کند تا بتوانيم در عرصۀ تصميم‌سازي و تصميم‌گيري کشور نقش بي‌بديل خود را با اقتدار لازم ايفا کنيم.
وي افزود: برنامۀ بعدي ما احياي سازمان‌هاي وابسته‌مان بود؛ خانم دکتر احمدي‌پور و خانم مهندس پهلواني که در مرکز آموزش مديريت دولتي و سازمان ملي بهره‌وري ايران قبول مسئوليت کردند، توانستند منشأ تغيير و تحول در اين مرکز و سازمان باشند و برنامه‌هايي مشابه با سازمان اداري و استخدامي کشور در اين دو سازمان پي گرفته مي‌شود.
مهندس انصاري تصريح کرد: مسير طي‌شده، مسير سختي بوده که تنها با همراهي، همدلي و همکاري تک‌تک کارشناسان و مديران اين سازمان که اهتمام لازم را داشتند، با موفقيت طي شده است. ما امروز سازماني را داريم که با دو دستاورد قابل توجه از ديگر دستگاه‌ها متمايز است؛ دستاورد اول، قانون‌مداري است، ما تلاش کرديم طي پنج سال گذشته هيچ تصميمي خارج از چهارچوب‌هاي قانوني اتخاذ نکنيم. دومين دستاورد، احياي اقتدار و جايگاه سازمان در نظام تصميم‌سازي کشور است. امروز سازمان اداري و استخدامي کشور سازماني مقتدر است که توان اعمال اختيارات قانوني و دفاع از تصميمات خود در مجامع تصميم‌گيري کشور را دارد و چون بر مدار قانون حرکت مي‌کند، کمتر تصميماتش مورد اشکال قرار مي‌گيرد. طبعاً چنين سازماني براي نظام اجرايي کشور يک سرمايه است؛ همۀ ما بايد تلاش کنيم اين سرمايه را پاس بداريم و تلاش کنيم در سال‌هاي آينده همواره سازمان برجسته‌تر و قوي‌تر از قبل عمل کند.
رئيس سازمان اداري و استخدامي کشور با اشاره به فرارسيدن دوران انتقال قدرت، بيان داشت: در نظام‌هاي مبتني بر دموکراسي، انتخابات مبناي شکل‌گيري دورۀ جديد قوۀ مجريه است و با روي کارآمدن دولت‌هاي جديد سياست‌هاي جديدي اتخاذ مي‌شوند و اين طبيعي است؛ اما در سازمان اداري و استخدامي کشور و سازمان برنامه و بودجۀ کشور که سطحي فراتر از سطح سياسي ساير دستگاه‌ها دارند و در آن‌ها بيشتر نگاه کارشناسانه حاکم است، بيش از انتقال قدرت، بايد انتقال تجربه به مديران جديد صورت گيرد.
مهندس انصاري ادامه داد: براي ادامۀ راه سازمان سه توصيه دارم؛ تقويت قانون‌مداري در سازمان، اصلاح قوانين پايۀ نظام اداري بر اساس تجربۀ اجرايي سال‌هاي گذشته، و توجه ويژه به توسعۀ دولت الکترونيک و الکترونيکي‌شدن فرآيندها در داخل سازمان و در کليت نظام اداري.

وي با اشاره به برنامۀ اصلاح نظام اداري گفت: در مورد اين برنامه نيز، لازم است متناسب با تجربياتي که داريم، سازمان حضور فعالي در تدوين برنامۀ هفتم توسعه براي راهبري و اصلاح نظام اداري داشته باشد و احکام قانوني لازم در برنامۀ هفتم در اين زمينه پيش‌بيني شود. همچنين بايد يک بستر داشته باشيم تا آنچه که بايد مورد اصلاح قرار بگيرد، در آن بيان شود و در اين بستر درخصوص برخي از برنامه‌هاي اصلاح نظام اداري نيز بايد يک اولويت‌گذاري دو سه ساله بايد داشته باشيم و برنامه‌هاي اصلاحي را هم‌سنگ و هم‌سطح دنبال نکنيم.

مهندس انصاري در پايان گفت: لازم مي‌دانم از تک تک معاونان، مديران، رؤساي گروه و کارشناسان و کليۀ همکاران سازمان و سازمان‌هاي تابعه که در اين مدت من و معاونان سازمان را در تحقق اهداف و اجراي برنامه‌هاي سازمان و دولت همراهي کردند تشکر و قدرداني و براي سازمان اداري و استخدامي کشور روزهاي بهتري همراه با نقش‌آفريني مؤثرتر در نظام اداري کشور آرزو کنم.
در خاتمه از سوي معاونان و مديران سازمان لوح تقدير از تلاش‌هاي آقاي انصاري در ۹ سال مسئوليت در سازمان به ايشان اهدا شد.

شناسه خبر : 775
تاریخ : 1400/5/20 21:33:36
لینک خبر :  https://daryaaknar.ir/sl/cNO4VH
نویسنده خبر :
X

🔶سهیلا سلطانی
🔹 روزنامه نگار | مدرس
🔹 کارشناسی ارشد مدیریت دولتی  دانشگاه هرمزگان
🔹 لیسانس اقتصاد دانشگاه خلیج فارس
🔹 سردبیر  دریاکنار
🔹 کاندیدای ششمین دوره شورای شهر بوشهر
🔹 عضو صندوق هنر وزارت ارشاد
🔹 عضو هیات موسس انجمن خبرنگاران و روزنامه نگاران استان بوشهر

 
 

اخبار مرتبط

نظرات

0
دیدگاه های ارسال شده توسط شما پس از تایید توسط مدیر سایت منتشر خواهد شد. پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشند منتشر نخواهند شد. پیام هایی که غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشند منتشر نخواهد شد.