محمد آسیم افزود: آنفلوانزا یک عفونت ویروسی است که سیستم تنفسی فرد (بینی، گلو و ریهها) را مورد هجوم قرار میدهد؛ در همین راستا با بازگشایی مدارس و ورود به فصل پاییز بیماری آنفلوانزا باید جدی گرفته شود.
وی ادامه داد: ویروس آنفلوانزا با سرفه، عطسه یا حرف زدن فرد مبتلا، به صورت قطراتی در هوا انتقال می یابد و فرد میتواند با استنشاق مستقیم قطرات، یا لمس یک شیء میکروبها را گرفته و سپس آنها را به چشمها، بینی یا دهان خود منتقل کند. با توجه به اینکه ویروس آنفلوانزا از راه تنفسی عطسه، سرفه و قطرات دهان و بینی منتقل میشود، بنابراین هر فردی که ماسک زده و بهداشت فردی را رعایت کند، احتمال ابتلای او کمتر است.
آسیم ابراز داشت: با توجه به فصل بازگشایی مدارس رعایت نکات بهداشتی در پیشگیری از شیوع بیماری فصلی به خصوص در مدارس و بین دانشآموزان باید جدی گرفته شود تا از به خطر انداختن جان خود و دیگران جلوگیری شود. اگر دانشآموزی به هر دلیلی علائم سرماخوردگی داشته باشد، به مدرسه نرود و طول مدت علامتدار را در کلاس حضور نیابد.
این کارشناس بیماریهای واگیر هشدار داد: افرادی که سابقه بیماریهای زمینهای دارند، گروههای خاص مانند کودکان، سالمندان (افراد بالای ۶۵ سال) و افرادی که دارای بیماری نقص ایمنی هستند ضروری است واکسن آنفلوانزا را تهیه و تزریق کنند.
وی ضمن بیان اینکه تفاوت بیماری سرماخوردگی و آنفلوانزا برای بسیاری از افراد غیرقابل تشخیص است و آنفلوانزا علائمی شدیدتر از سرماخوردگی است، یادآور شد، آنفلوانزا همراه با تب، سردرد و درد بدن بوده و احساس خشکی یا زخم در گلو، بیاشتهایی، خستگی و سرفه خشک از علائم این بیماری است.
محمد آسیم ضمن بیان این موضوع که با استراحت در منزل، نوشیدن مایعات گرم فراوان و داروهای مسکن مانند استامینوفن، بیماری بهراحتی قابلدرمان بوده و پس از حدود یک هفته، بیماری رو به بهبودی خواهد رفت خاطرنشان ساخت: بیماری آنفلوانزا سرعت انتشار بالایی دارد ازاینرو افرادی که به این بیماری مبتلا میشوند نباید در مکانهای عمومی رفتوآمد کنند زیرا میتوانند تعداد زیادی از افراد جامعه را مبتلا کنند.
نظرات
0