دکتر فاطمه حسین زاده در بازدید از کارگاههای صنعتی خرمای شهرستان دشتستان افزود: در كشور ما مسموميت با سموم كشاورزي يكي از مهمترین علت ايجاد مسمومیتها است .
وی اضافه کرد: به همین علت توصیه میشود، کشاورزان از سموم صنعتی و کشاورزی در محیط منزل استفاده نکنند ، چون این سموم میتواند سلامت خانواده را به خطر اندازد.
دکتر حسین زاده تصریح کرد: سم فسفید آلومینیوم (قرص برنج) یک کالای قاچاق است؛ بنابراین عرضه آن توسط فروشندههای سم و عطاریها ممنوع و دارای مجازات است.
وی بیان کرد: متأسفانه بهرغم حذف سم قرص برنج از فهرست رسمی سموم مجاز کشور و ممنوعیت عرضه آن، متأسفانه این سم توسط قاچاقچیان به کشور وارد میشود.
حسین زاده اظهار کرد: پیشنهاد میشود به منظور پیشگیری از آفتزدگی غلات و حبوبات در منزل، بجای استفاده از قرص برنج که بسیار سمی و کشنده است، از سیر و نمک که کاملاً بیخطر است استفاده نمایید.
وی همچنین توصیه کرد: افرادی که کارگاههای نگهداری از خرما دارند ، جهت استفاده از انواع سموم در مقیاس صنعتی از نظر کارشناسان مربوطه استفاده کنند و از مصرف قرص برنج خودداری کنند.
دکتر حسین زاده بابیان اینکه ، مصرف قرص برنج یا قرار گرفتن در معرض گاز فسفین میتواند به مسمومیت جدی و در نهایت مرگ منجر شود، گفت: با توجه به این که حتی تنفس گاز متصاعد شده از قرص برنج میتواند منجر به مرگ شود، از نگهداری محصولات خطرناك مانند سم قرص برنج در منزل، آشپزخانه و کمد اجتناب نمایید چونکه گاز حاصل از آن نیز میتواند کشنده باشد.
دکتر داروساز شبکه بهداشت و درمان دشتستان تأکید کرد: در صورت مسمومیت اتفاقی یا تعمدی با قرص برنج، مصدوم باید بدون اتلاف وقت به بیمارستان منتقل شود.
نظرات
0