گلچینی از فرهیختگان عرصه اطلاع رسانی بوده که در توسعه آگاهی عمومی ایفای نقش می نمایند
اخبار فوری
آخرین اخبار
بهبود رتبه ایران در شاخص آزادی اقتصادی
طبق گزارشی بنیاد آمریکایی هریتج، ایران در رده بندی جهانی آزادی اقتصادی یک پله ارتقا یافته و در جایگاه ۱۶۹ قرار گرفته است.

در جدیدترین گزارشی که از سوی بنیاد آمریکایی هریتج در زمینه شاخص آزادی اقتصادی منتشر شده، ایران با یک پله ارتقاء در رتبه ۱۶۹ جهان از نظر آزادی اقتصادی قرار گرفته است.

ایران در گزارش سال پیش این بنیاد آمریکایی در رتبه ۱۷۰ قرار گرفته بود که بدین ترتیب در سال ۲۰۲۳ رتبه ایران یک پله بهبود یافته است هر چند نمره ایران در شاخص آزادی اقتصادی ۰.۲ واحد کمتر شده و به ۴۲.۲ رسیده است. ایران در سال ۲۰۲۲ نمره ۴۲.۴ را از این نظر کسب کرده بود.

از ۱۶۹ کشوری که در این گزارش مورد بررسی قرار گرفته‌اند ۱۱۵ کشور با کاهش آزادی اقتصادی نسبت به سال قبل مواجه شده‌اند. تقریباً همه کشور‌های صنعتی در این بین قرار می‌گیرند که از آن جمله عبارت‌اند از آمریکا، انگلیس، آلمان، فرانسه، کانادا، اتریش و ایتالیا که کاهش قابل توجه میزان آزادی در اقتصاد‌های خود را تجربه کرده‌اند.

هریتج میزان آزادی اقتصادی کشور‌ها را بر اساس ۴ مولفه حاکمیت قانون، کارایی نظارت، اندازه دولت و بازار‌های آزاد سنجیده و نمراتی از ۰ تا ۱۰۰ به کشور‌ها در این زمینه داده است که هر چه نمره کشوری بیشتر باشد به معنای آزادی اقتصادی بیشتر آن کشور است.

سنگاپور آزادترین و کره شمالی بسته‌ترین اقتصاد دنیا شناخته شدند

بر اساس این گزارش سنگاپور به عنوان آزادترین اقتصاد جهان نمره ۸۳.۹ را در این شاخص به دست آورده است. سوئیس با نمره ۸۳.۸ و ایرلند با نمره ۸۲ به ترتیب در رتبه‌های دوم و سوم از این نظر قرار گرفته‌اند.

کره شمالی با نمره ۲.۹ نیز در رتبه آخر رده بندی کشور‌های جهان از نظر آزادی اقتصادی قرار گرفته است.

تحلیلگران با توجه به وابستگی بنیاد هریتج به محافل صهیونیستی گزارش‌های این بنیاد را عاری از جهت‌گیری‌های سیاسی نسبت به کشور‌ها نمی‌دانند. برای مثال چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ دنیا در رده بندی اقتصاد‌های آزاد دنیا رتبه‌ای بهتر از ۱۵۴ به دست نیاورده است. نمره چین در شاخص آزادی اقتصادی هریتج در سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۴۸.۳ اعلام شده است.

از سوی دیگر، به رژیم صهیونیستی در شاخص آزادی اقتصادی نمره ۶۸.۹ داده شده و این رژیم در رتبه ۳۴ جهان از این نظر قرار داده شده است.

انگلیس در این رده بندی رتبه ۲۸ و آمریکا نیز رتبه ۲۵ را به دست آورده‌اند. نمره آمریکا در شاخص آزادی اقتصادی ۷۰.۶ اعلام شده که این رقم نسبت به سال قبل ۱.۵ واحد کاهش یافته است.

شناسه خبر : 6775
تاریخ : 1402/1/17 10:31:15
لینک خبر :  https://daryaaknar.ir/sl/4EkBBQ
نویسنده خبر :
X

🔶سهیلا سلطانی
🔹 روزنامه نگار | مدرس
🔹 کارشناسی ارشد مدیریت دولتی  دانشگاه هرمزگان
🔹 لیسانس اقتصاد دانشگاه خلیج فارس
🔹 سردبیر  دریاکنار
🔹 کاندیدای ششمین دوره شورای شهر بوشهر
🔹 عضو صندوق هنر وزارت ارشاد
🔹 عضو هیات موسس انجمن خبرنگاران و روزنامه نگاران استان بوشهر

 
 
برچسب ها #رتبه #ایران #شاخص #اقتصاد #شاخص آزادی اقتصادی #نشریه دریاکنار

نظرات

0
دیدگاه های ارسال شده توسط شما پس از تایید توسط مدیر سایت منتشر خواهد شد. پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشند منتشر نخواهند شد. پیام هایی که غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشند منتشر نخواهد شد.