گلچینی از فرهیختگان عرصه اطلاع رسانی بوده که در توسعه آگاهی عمومی ایفای نقش می نمایند
اخبار فوری
آخرین اخبار
تورم کشورها در سال ۲۰۲۲ چگونه بود؟
سال ۲۰۲۲ با تحولات غم انگیز زیادی آغاز شد. تولید جهانی در سه ماهه دوم سال جاری به دلیل رکود در چین و روسیه کاهش یافت، در حالی که هزینه های مصرف کننده ایالات متحده آمریکا کمتر از انتظارات بود. شوک‌های متعددی به اقتصاد جهانی که قبلاً در اثر همه‌گیری کرونا تضعیف شده بود ضربه زده است: تورم بالاتر از حد انتظار در سرتاسر جهان – به‌ویژه در آمریکا و اقتصادهای بزرگ اروپایی – که باعث ایجاد شرایط مالی سخت‌تری شد. رکود بدتر از حد انتظار در چین که منعکس کننده شیوع و قرنطینه کووید-۱۹ است. و پیامدهای منفی بیشتر از جنگ در اوکراین.

پیش بینی تورم در سال ۲۰۲۳

پیش بینی پایه کاهش رشد از ۶.۱ درصد در سال گذشته به ۳.۲ درصد در سال ۲۰۲۲ رسید که ۰.۴ درصد کمتر از چشم انداز اقتصاد جهانی آوریل ۲۰۲۲ است. رشد کمتر در اوایل سال جاری، کاهش قدرت خرید خانوارها، و سیاست پولی سخت‌تر، موجب تجدیدنظر نزولی ۱.۴ درصدی در آمریکا شد. در چین، قرنطینه‌های بیشتر و عمیق‌تر شدن بحران املاک و مستغلات منجر به کاهش ۱.۱ درصدی شده است. و در اروپا، جنگ در اوکراین و سیاست های پولی سخت تر شده است. تورم جهانی به دلیل قیمت‌های مواد غذایی و انرژی و همچنین عدم تعادل عرضه و تقاضا افزایش یافته است و پیش‌بینی می‌شود امسال به ۶.۶ درصد در اقتصادهای پیشرفته و ۹.۵ درصد در کشورهای جهان سوم و اقتصادهای در حال توسعه برسد. در سال ۲۰۲۳، انتظار می‌رود که سیاست‌های پولی ضد تورم با رشد تولید جهانی تنها ۲.۹ درصد کاهش یابد.

جنگی که در اوکراین آغاز شده است می تواند منجر به توقف واردات گاز اروپا از روسیه شود. کاهش تورم ممکن است سخت‌تر از حد پیش‌بینی‌شده باشد، یا به عنوان مثال بازارهای کار و اشتغال سخت تر از حد انتظار باشند یا انتظارات تورمی بی‌ثبات باشد. شرایط سخت‌تر مالی جهانی می‌تواند باعث افول بدهی در بازارهای نوظهور و اقتصادهای در حال توسعه شود. شیوع مجدد  کرونا و قرنطینه و همچنین تشدید بیشتر بحران بخش املاک ممکن است رشد چین را بیشتر سرکوب کند. و این امر می تواند تجارت و همکاری جهانی را مختل کند. یک سناریوی قابل احتمال این است که نرخ تورم بیشتر می‌شود و رشد جهانی به ترتیب در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ به حدود ۲.۶ درصد و ۲.۰ درصد کاهش می‌یابد، رشد را در ۱۰ درصد پایین‌ترین نتایج از سال ۱۹۷۰ قرار می‌دهد.

مهار تورم

با افزایش قیمت‌ها که استانداردهای زندگی در سراسر جهان را تحت فشار قرار می‌دهد، مهار تورم باید اولویت اول سیاست‌گذاران هر کشور باشد. سیاست پولی سخت‌تر ناگزیر هزینه‌های اقتصادی زیادی را دربر خواهد داشت، اما دیر انجام دادن آن تنها آن‌ها را تشدید می‌کند.

حمایت مالی هدفمند ( مانند یارانه و …) می تواند به کاهش تأثیر بر آسیب پذیرترین اقشار کمک کند، اما با توجه به افزایش بودجه دولت به دلیل همه گیری و نیاز به یک سیاست کلی اقتصاد کلان ضد تورم، چنین سیاست هایی باید با افزایش مالیات یا کاهش هزینه های دولت جبران شود.

شرایط سخت‌تر پولی نیز بر ثبات مالی تأثیر می‌گذارد، که مستلزم استفاده عاقلانه از ابزارهای احتیاط اقتصاد کلان است و اصلاحات در چارچوب حل بدهی را بیش از پیش ضروری می‌سازد. اتخاد چنین سیاست‌هایی تاثیری بر قیمت‌های انرژی و مواد غذایی می گذارد که باید روی آن‌هایی متمرکز شود که کمترین تأثیر را بدون بالارفتن قیمت‌ها داشته باشد.

و با ادامه بیماری و شیوع مجدد کرونا، تزریق واکسیناسیون عمومی باید افزایش یابد تا در برابر انواع خطرات آینده محافظت شود.

مقایسه نرخ تورم در کشورها

مقایسه تورم ایران و جهان در سال 2022

کشورهایی که بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ افزایش بسیار زیادی در تورم داشته‌اند شامل ایتالیا می‌شود که در سه ماهه اول سال ۲۰۲۲ در مقایسه با دو سال قبل، تقریباً بیست برابر افزایش داشته است (از ۰.۲۹٪ به ۵.۶۷٪). سوئیس که از -۰.۱۳٪ در سه ماهه اول سال ۲۰۲۰ به ۲.۰۶٪ در مدت مشابه سال جاری رسید. و یونان، کشوری که سابقه بحران اقتصادی داشته است. پس از فروپاشی اقتصاد یونان در اواسط دهه ۲۰۱۰، این کشور چندین سال تورم پایین را تجربه کرد – از جمله بیش از یک دوره کاهش تورم، آخرین دوره در اولین بهار و تابستان همه‌گیری کرونا شروع شد. با این حال، از آن زمان به بعد، قیمت ها به سمت صعودی افزایش یافتند نرخ تورم سالانه در یونان در سه ماهه اول امسال به ۷.۴۴ درصد رسید – تقریباً ۲۱ برابر دو سال قبل (۰.۳۶٪).

تورم سالانه ایالات متحده آمریکا در سه ماهه اول سال جاری به طور متوسط ​​کمی کمتر از ۸.۰ درصد بوده که رتبه سیزدهمین بالاترین نرخ در بین ۴۴ کشور مورد بررسی قرار گرفته است. نرخ تورم ۳ماهه نخست در آمریکا تقریباً ۴برابر آن در ۳ماهه نخست سال ۲۰۲۰ میلادی بود.

صرف نظر از سطح مطلق تورم در هر کشور، اکثر آنها تغییراتی را در همان الگوی اصلی نشان می‌دهند سطوح نسبتاً پایین قبل از همه‌گیری کووید-۱۹ در سه ماهه اول سال ۲۰۲۰؛ نرخ ثابت یا کاهشی برای بقیه آن سال و تا سال ۲۰۲۱، زیرا بسیاری از دولت‌ها بیشتر فعالیت‌های اقتصادی را به شدت محدود کردند. و افزایش نرخ ها از اواسط تا اواخر سال ۲۰۲۱ میلادی شروع شد، زیرا جهان در تلاش برای بازگشت به وضعیت عادی بود.

اما استثناهایی برای کشورهایی که نرخ تورم ان ها مثل یک شیب و موج کلی وجود دارد. به عنوان مثال، در روسیه، نرخ تورم به طور پیوسته در طول دوره همه گیری کرونا افزایش یافت، قبل از اینکه در پی حمله این کشور به اوکراین افزایش یابد. در اندونزی، تورم در اوایل همه گیری کرونا کاهش یافت و در سطوح پایین باقی مانده است. کشور ژاپن هم که مثل همیشه با نرخ پایین منفی در صدر کشورهای کم تورم است. و در عربستان سعودی، این الگو معکوس شد نرخ تورم در طول همه گیری کرونا افزایش یافت اما سپس در اواخر سال ۲۰۲۱ به شدت کاهش یافت. از آن زمان کمی افزایش یافته است، اما هنوز فقط ۱.۶٪ است.

شناسه خبر : 3651
تاریخ : 1401/7/19 13:07:28
لینک خبر :  https://daryaaknar.ir/sl/ZkH171
نویسنده خبر :
X

🔶 آیدا عالی پور
🔹 روزنامه نگار
🔹 دانشجوی کارشناسی معماری دانشگاه فنی و حرفه ای استان بوشهر
🔹 کاردانی مشاوره
🔹 مسئول سایت دریاکنار
🔹 جوانترین خبرنگار عضو صندوق هنر وزارت ارشاد در کشور
🔹 عضو انجمن خبرنگاران و روزنامه نگاران استان بوشهر

 

برچسب ها #تورم #کشورها #سال ۲۰۲۲ #نشریه دریاکنار

نظرات

0
دیدگاه های ارسال شده توسط شما پس از تایید توسط مدیر سایت منتشر خواهد شد. پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشند منتشر نخواهند شد. پیام هایی که غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشند منتشر نخواهد شد.