به گزارش دریاکنار و نقل از روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دشتستان علیرضا مهاجری افزود: تخممرغ یکی از معدود غذاهای شناختهشده در طبیعت است که میتواند نیازهای بدن را بهطور متعادل تأمین نماید.
مهاجری بیان کرد: عمدهترین ویژگی تخممرغ وجه تمایز آن نسبت به سایر مواد غذایی، ترکیب پروتئینی موجود در سفیده (۶۰ پروتئین تخممرغ) و زرده (۴۰ درصد پروتئین تخممرغ) و ترکیبات مهم دیگر آن نظیر کولین، لوتئین و گزانتین و تولید بسیار کم انرژی در حدود ۷۶ کیلوکالری است.
وی اضافه کرد: کودکانی که روزانه یک تخممرغ مصرف میکنند، نسبت به کودکانی که مصرف نمیکنند عملکرد مغزی بالاتری دارند.
مهاجری تصریح کرد: مصرف تخممرغ از ۸ ماهگی در کودکان توصیه میشود و تا یکسالگی مصرف یک زرده کامل یک روز در میان و از ۲ سالگی به بالا یک تخممرغ در روز مناسب است.
کارشناس بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان بیان کرد: تخممرغ حاوی کاملترین پروتئین با بالاترین قابلیت جذب و دارای بیشترین اسیدآمینه ضروری برای بدن در مقایسه با سایر مواد پروتئینی از قبیل گوشت، شیر، ماهی است.
وی همچنین گفت: تخممرغ حاوی ویتامینی مهم و نادر به نام کولین است که نقش بسیار مهمی در تکامل مغز جنین و نوزاد دارد به همین دلیل خوردن آن در دوران بارداری و شیردهی توصیه جدی میشود.
مهاجری با بیان اینکه مصرف تخممرغ در زنان باردار و شیرده، کودکان و نوجوانان در حال رشد، ورزشکاران و تمامی بزرگسالان سالم و همچنین در دوران پس از بیماری به دلیل ارزش غذایی بالا توصیه میشود، تأکید کرد: مصرف یک تخممرغ در روز در این افراد بلامانع بوده و در برخی موارد توصیه اضافهتر هم ممکن است صورت گیرد.
وی به والدین توصیه کرد: اگر کودکان زرده تخممرغ خالی مصرف نمیکنند، میتوان آن را بعد از پختن رنده یا له کرد و یا موقع خوردن سوپ با آن مخلوط کرد.
نظرات
0