گلچینی از فرهیختگان عرصه اطلاع رسانی بوده که در توسعه آگاهی عمومی ایفای نقش می نمایند
اخبار فوری
آخرین اخبار
سمینار
تعیین کیفیت و کمیت روغن دو رقم زیتون (زرد و دزفول) در دو منطقه آب و هوایی استان فارس
مهندس سمیه مهبودی، کارشناس ارشد بیوتکنولوژی و کارشناس مسئول سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در مقاله تعیین کیفیت و کمیت روغن دو رقم زیتون (زرد و دزفول) در دو منطقه آب و هوایی استان فارس، اظهار داشت که نوع و درصد ترکیبات اسیدهای چرب روغن زیتون از عوامل مهم تعیین­ کنندهء ارزش کیفی و اقتصادی این روغن محسوب می­شود. ترکیب روغن زیتون در ارقام و شرایط مختلف کاشت متفاوت است. با توجه به اینکه استان فارس از مناطق مستعد کشت زیتون به­ شمار می­آید؛ این پژوهش با هدف بررسی ویژگی­های دو رقم امید­بخش زیتون (زرد و دزفول) شهرهای شیراز و کازرون اجرا شد.

نمونه­­های دو رقم زیتون زرد و دزفول از دو شهر شیراز و کازرون تهیه و صفات میوه شامل وزن، حجم، طول و قطر میوه و هسته و نسبت وزن گوشت به هسته و همچنین تعیین درصد روغن و ترکیب اسیدهای چرب توسط کروماتوگرافی گازی اندازه­گیری شد.  نتایج حاصل از این آزمایش نشان می­دهد که، از نظر شاخص­های فیزیکی تفاوت معنی­داری بین دو رقم زرد و دزفول، جز در طول هسته که در رقم دزفول بیشتر است وجود ندارد.  در بین دو منطقهء کاشت، طول میوه و نسبت وزنی گوشت به هسته در شیراز بالاتر از طول میوه و نسبت وزنی گوشت به هسته کازرون است.  در بین دو رقم زیتون، میزان اسیدهای اولئیک، اسید استئاریک و اسید آراشیدیک در رقم زرد بالاتر است تا در رقم دزفول و میزان اسید پالمیتیک، اسید لینولئیک و اسید پالمیتولئیک در رقم دزفول بیشتر است تا در رقم زرد.  در بین مناطق کاشت نیز درصد روغن و میزان اسید اولئیک در شیراز بالاتر از درصد روغن و میزان اسید اولئیک در زیتون منطقه کازرون است و میزان لینولئیک اسید، پالمیتیک، اسید پالمیتولئیک و اسید آراشیدیک در کازرون بیشتر است تا در شیراز.  به طور کلی روغن زیتون رقم زرد شیراز دارای بالاترین سطح  اسید اولئیک و پایین­ترین میزان اسید لینولئیک  است که از لحاظ کیفی ممتاز تلقی می­شود.

شناسه خبر : 18201
تاریخ : 1403/8/11 06:38:44
لینک خبر :  https://daryaaknar.ir/sl/a0AigL
نویسنده خبر :
X

🔶نرگس مهبودی
🔹 روزنامه نگار 
🔹 کارشناس ارشد محیط زیست - دانشگاه خلیج فارس کارشناسی
🔹 مهندسی منابع طبیعی محیط زیست - دانشگاه شیراز

برچسب ها #مهندس سمیه مهبودی #ترکیبات اسیدهای چرب روغن زیتون #استان فارس

اخبار مرتبط

نظرات

0
دیدگاه های ارسال شده توسط شما پس از تایید توسط مدیر سایت منتشر خواهد شد. پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشند منتشر نخواهند شد. پیام هایی که غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشند منتشر نخواهد شد.