به گزارش نشریه دریاکنار و نقل از نفتیها، ظاهرا یکی از تجهیزات خریداری شده پتروشیمی مروارید برای پروژه افزایش ظرفیت این پتروشیمی به قیمت ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار یورو و پرداخت ۸۰ درصد این مبلغ در زمان عقد قرارداد ۲ سال است که به دست این مجتمع نرسیده است.
اگرچه صادقیان مدیرعامل سابق این شرکت( این شرکت بااستعفای وی همچنان بدون مدیرعامل اداره میگردد)در گفت وگو با "نفتیها"، غیب شدن این توربواکسپندر را رد میکند و معتقد است این دستگاه تا پایان سال به این مجتمع تحویل خواهد شد اما شواهد قراردادی چون عدم پایبندی فروشنده به تحویل این دستگاه تورواکسپندر در آذرماه ۱۳۹۸و گذر حدود ۲ سال از مدت زمان تحویل آن، گویای ابهامات زیادی است.
بنا بر اطلاعات حاصله از پتروشیمی مروارید، این شرکت در دی ماه ۱۳۹۷ اقدام به خرید یک دستگاه توربواکسپندر دو مرحلهای مغناطیسی با قیمت ۶،۸۰۰،۰۰۰ یورو از یک شرکت اروپایی نموده و در همان زمان ۸۰ درصد مبلغ خرید را به عنوان پیش پرداخت به حسابهای تامین کننده واریز نموده است.
بنابر اظهارات کارشناسی، ظاهرا در مناقصه خرید این تجهیز که سراسر ابهام وتخلف وجود دارد، قیمت توربواکسپندر ۲ مرحله ای با قیمت پیشنهادی توربواکسپندر چهار مرحله ای شرکت دیگری مقایسه و تامین کننده انتخاب شده است . همچنین تعهد گردیده که ۱۱ ماه پس از واریز پیش پرداخت، تجهیز تحویل شود ولی این شرکت ۱۶ ماه بعدتر اعلام کرده امکان ساخت این تجهیز وجود ندارد.
این درحالی است که علی رغم رد غیب شدن این دستگاه توسط مدیرعامل پتروشیمی مروارید اما برخی از اخبار حکایت ازمتواری شدن مدیران شرکت فروشنده تجهیز و عدم پاسخگوئی به مدیران این مجتمع دارد که قطعا این امر نیازمند ورود نهادهای نظارتی به موضوع است.
گفته میشود این تجهیز به منظور پروژه افزایش ظرفیت واحد اتیلن پتروشیمی مروارید که در سال ۹۷ شروع و تعهد شده بود ۶ ماهه به پایان برسد، خریداری شده است. در حال حاضر نیز به علت عدم تامین تجهیزات، پروژه افزایش ظرفیت معطل و فقط روزانه خسارت پیمانکار ساختمان و نصب پرداخت میشود و هزینههای پروژه را تا بحال ۵ برابر کرده است.
همچنین بنا بر اخبار واصله این شرکت اروپایی بالغ بر ۸۰ درصد ارزش خریدهای انجام شده پروژه افزایش ظرفیت را بدون تشریفات مناقصه در اختیار داشته است که ۲ تجهیز بسیار حیاتی شامل کلدباکس و توربواکسپندر بخش مهمی از این خریدهاست. برخی از کارشناسان در نگاهی بدبینانه معتقدند: همه این اقدامات در سایه استفاده از کلیدواژه تحریم و با استفاده از عناوین محرمانگی اتفاق افتاده است تا اظهارنظرهای کارشناسی و تشریفات مناقصه را دور بزنند و بتوانند کلیه تجهیزات را از شرکت ENO خرید کنند.
نکته حائز اهمیت دیگر اینکه در خرید کلدباکس نیز با توجه به عدم حضور شرکت طراح در مسیر ارتباطات با تامین کننده و قطع ارتباط مهندسین ناظر با تامین کننده، کلدباکس ساخته شده کاملا با آنچه از اول سفارشگذاری و طراحی شده، تفاوت داشته و منطبق با نیازهای پروژه نیست و در حداکثر توان خود میتواند در ظرفیت قبلی کار کند.
ازسویی دیگر تاکید میگردد سهل انگاریهای مدیران سابق پتروشیمی مروارید بالغ بر ۱۳۰۰ میلیارد تومان ضررمالی به این شرکت وارد کرده و عملا دستیابی به اهداف مدنظر در پروژه افزایش ظرفیت غیرممکن است.
سهامداران پتروشیمی مروارید، شرکت سرمایهگذاری صندوقهای بازنشستگی و رفاه کارکنان صنعت نفت، صندوق ذخیره فرهنگیان و تاپیکو هستند که تاکنون اقدام موثری در برابر این تخلفات و سهلانگاریها انجام ندادهاند.
با اینحال صادقیان مدیرعامل سابق مجتمع پتروشیمی مروارید با پیگیری مستمر خبرنگار "نفتیها" پاسخ به این موضوعات را در یک پیامک ارسالی خلاصه کرد که تنها تاکید گردیده بحث غیب شدن توربواکسپندر صحت ندارد و در خصوص دستگاه کلدباکس و کیفیت نامناسب آن تاکید کرده است: کلدباکس نیز طبق ادعای سازنده ، مناسب ظرفیت جدید است اما بایستی پس از راه اندازی صحه گذاری گردد.
براین اساس شاید ضروری باشد تا نظر کارشناسان و ادعای مدیرعامل این شرکت مورد بررسی و توجه نهادهای نظارتی قرار بگیرد تا مشخص گردد پایمال شدن حق فرهنگیان کشور ناشی از ناتوانی مدیریتی دراین مجتمع زیر مجموعه صندوق ذخیره فرهنگیان تا چه اندازه صحت دارد؟
نظرات
0