احمد زراعتكار گفت: همه بخش هاي اقتصادي كشور دستبهدست هم دادهاند تا ۲۴ پالايشگاه در وسعت ۵۶ كيلومتر در پارس جنوبي ساخته شده است كه قطب كليدي توليد و فناوريهاي گاز و پتروشيمي كشور بشمار ميرود.
رئيس امور انرژي سازمان برنامه و بودجه افزود: باتوجهبه اينكه پارس جنوبي نقش بسيار حياتي در تأمين انرژي كشور را دارد در بازيد ميداني از پالايشگاه هاي توليد، پالايش گازو مجتمع گاز پارس جنوبي صورت گرفت و روش رفع برخي نواقص و امكانات لازم براي توليد ايمن و پايدار، تعيين تكليف شد. براساس بازيد صورت گرفته تمام تلاش زحمت كشان عرصه توليد، بر تامين گاز طبيعي در فصل سرد سال مي باشد.
وي اضافه كرد: مجتمع پارس جنوبي ظرفيت بالايي در توليد انرژي دارد، با اين حال برقراري موازنه در توليد و مصرف بستگي به ميزان مصرف دارد. از اينرو لازم است بخش هاي خانگي، تجاري و بخش صنعت مصرف خود را بهگونهاي تنظيم كنند كه تراز توليد و مصرف برقرار بماند چون همواره توليد انرژي محدوديت دارد.
وي اضافه كرد: براي مثال مديريت هوشمندانه مردم و سياستهاي تشويقي دولت و اقدامهاي خوبي كه از سوي سازمان برنامه و بودجه و وزارت نيرو براي عبور از پيك بار تابستان امسال صورت گرفت، موجب شده در بخش خانگي صرفهجويي و مديريت درست انجام شده و امسال در تابستان خاموشي در اين بخش نداشتيم، از اينرو تنها تداوم مديريت در مصرف گاز باعث ميشود از پيك مصرف زمستان نيز بهراحتي عبور كنيم.
وي تأكيد كرد: در بخش صنايع رشد مصرف سالانه بسيار بالا است كه تحمل آن براي بخش توليد انرژي سخت است ، لذا در زمستان احتمال مي رود يكسري محدوديتهايي براي صنايع ايجاد شود.
وي تصريح كرد: پيشرفت پروژههايي كه در پارس جنوبي فعال هستند مناسب بوده و فاز ۱۴ پارس جنوبي و يكي از سكوهاي دريايي فاز ۱۱ در زمستان وارد مدار توليد ميشود.
رئيس امور انرژي سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: در حال حاضر در ميزان برداشت از ميادين مشترك با قطر برابريم حتي در سه سال اخير ايران پيشي گرفته؛ ولي مسئله مهم اين است براي ادامه اين روند نيز لازم است در سالهاي آتي پروژههاي بزرگي براي فشارافزايي اجرايي شود.
زراعتكار افزود: نقطه آسيبپذيري در بخش انرژي ميزان مصرف بالاي آن است كه در اين راستا از طريق شوراي اقتصادي و شوراي عالي انرژي مصوباتي ابلاغ شده است و تكاليفي بر عهده وزارتخانه نفت و نيرو گذاشته شده تا با بهينه سازي انرژي و مشوقها ميزان مصرف انرژي كنترل و مديريت شود.
وي تأكيد كرد: وزارت نيرو نيز براي توليد ۱۰ هزار مگاوات برق تجديدپذير برنامه تنظيم كرده كه از اين ميزان ۴ هزار مگاوات به شكل انرژي خورشيدي و ۲ هزار مگاوات از طريق توربينهاي بادي از طريق مكانيسم ماده ۱۲ قانون رفع موانع توليد و ۴ هزار مگاوات از طريق توليد برق تجديد پذير توسط صنايع مي باشد.
وي اضافه كرد: سازمان برنامه و بودجه درباره اصلاح نظام مالي صنعت برق پيشنهاداتي دارد كه در صورت تصويب هيئت وزيران و مجلس شوراي اسلامي در بودجه ۱۴۰۲ و برنامه هفتم توسعه بهصورت قانون مصوب ميشود تا سرمايهگذارها به سرمايهگذاري در بخش صنعت برق تشويق شوند.
نظرات
0