
در عصری دلانگیز که عطر واژهها در فضا پیچیده بود، برنامهای پربار و ماندگار از سوی کانون کتاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با همراهی کتابخانه عمومی شهید آیتالله دستغیب،قدیمی ترین کتابخانه جنوب کشور برگزار شد.از همراهی و حمایت ارزشمند این مجموعه فرهنگی صمیمانه سپاسگزاریم.
جمعی از دانشجویان علاقهمند و مردم فرهیخته شیراز با شور و اشتیاقی وصفناپذیر در این رویداد فرهنگی شرکت کردند؛ حضوری که نشان از عطش اندیشهورزی و فرهنگدوستی این شهر دارد.
نشست اینبار کانون، با محوریت کتاب «آخرین روز یک محکوم» اثر درخشان ویکتور هوگو برگزار شد. کتابی که روایتی تکاندهنده و انسانی از آخرین ساعات زندگی یک محکوم به اعدام ارائه میدهد و در دل خود پرسشهای ژرفی درباره عدالت، مجازات و کرامت انسانی مطرح میسازد.
در بخش گفتوگو، شرکتکنندگان به مباحثی همچون مفهوم عدالت در مجازات، امکان اصلاحپذیری مجرمان و هدف واقعی مجازات پرداختند و همچنین با نگاهی به زندگی و دوران ویکتور هوگو، زمینههای فکری و اجتماعی شکلگیری رمان «آخرین روز یک محکوم» را بررسی کردند؛ گفتوگویی که به فهم ژرفتر پیام انسانی این اثر انجامید.
در این محفل صمیمی و فرهنگی، چهرههایی شاخص و محترم نیز حضور داشتند. از جمله:
دکتر فاطمه مرادی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز
آقای ابراهیمی، مسئول محترم کتابخانه شهید آیتالله دستغیب
خبرنگاران خبرگزاری پانا
مسئول کتابخانه دبیرستان علوم پزشکی
رئیس کتابخانههای عمومی شهرستان شیراز
حضور این شخصیتهای فرهنگی، به غنای بیشتر این نشست افزود و فضای گفتوگو را پربارتر کرد.
در بخشی از برنامه، به رسم قدردانی و به قید قرعه، چهار جلد کتاب ارزشمند به شرکتکنندگان اهدا شد؛ اقدامی نمادین اما الهامبخش، که پیوندی عمیقتر میان مخاطب و کتاب برقرار کرد.
یکی از بخشهای جالبتوجه این نشست، ارائه نتایج یک نظرسنجی چالشی بود که در دو کانال فعال، با محوریت پرسشی تأملبرانگیز مطرح شد:
اگر فردی مرتکب قتل عمد شود (در شرایط مشابه رویدادهای اخیر)، چه مجازاتی را برای او عادلانهتر میدانید؟
نتایج نظرسنجیهای انجامشده در دو کانال دانشجویی نشان داد که بیشتر شرکتکنندگان مجازات اعدام را عادلانهتر میدانند، هرچند درصد قابلتوجهی نیز بر امکان اصلاح و نیاز به تأمل بیشتر تأکید داشتند؛ موضوعی که بیانگر پیچیدگی و چندلایگی بحث عدالت کیفری در نگاه جامعه است.
https://t.me/sumsketab



نظرات
0