گلچینی از فرهیختگان عرصه اطلاع رسانی بوده که در توسعه آگاهی عمومی ایفای نقش می نمایند
اخبار فوری
آخرین اخبار
مسئول واحد بیماری‌های واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم:
تنها راه مقابله با پشه آئدس خود مراقبتی است/هیچ واکسنی برای تب دانگی وجود ندارد
مسئول واحد بیماری‌های واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم گفت: در حال حاضر هیچ واکسنی برای پیشگیری از تب دانگی وجود ندارد و بهترین راه مقابله با پشه آئدس، خود مراقبتی در مقابل نیش این پشه است.

محمد آسیم بیان داشت: تب دانگی که به آن «تب استخوان‌شکن» هم می‌گویند، توسط پشه آئدس منتشر می‌شود؛ تب دانگ به دو دسته عمده طبقه‌بندی می‌شود که از علائم تب دنگی خفیف می‌توان به تب، خستگی و بثورات پوستی اشاره کرد، اما نوع شدید آن خطرناک‌تر است و زندگی فرد را تهدید می‌کند.

 وی ادامه داد: علائم تب دانگ شدید، سردرد شدید، درد پشت چشم، دردهای شدید عضلانی و مفصلی، حالت تهوع، استفراغ، بثورات پوستی، خونریزی خفیف (خونریزی بینی، خونریزی لثه یا کبودی آسان) است که علائم معمولاً پس از یک هفته از بین می‌روند و بیماری خفیف به ندرت عوارض جدی یا کشنده‌ای در پی دارد.

این مقام مسئول ضمن بیان اینکه سالانه میلیون‌ها نفر در سراسر جهان به تب دنگی مبتلا می‌شوند افزود: تب دانگ خفیف معمولاً چهار تا ۵ روز پس از عفونت شروع می‌شوند و تا ۱۰ روز ادامه دارند، در تب دانگ شدید ابتدا، علائم ممکن است خفیف و جزئی باشند، اما به تدریج طی چند روز بدتر می‌شوند و شاید نشانه‌هایی از خونریزی داخلی هم به وجود آیند.

آسیم خاطرنشان کرد: در فرد مبتلا به تب خونریزی دهنده دانگ ممکن است مواردی مانند خونریزی از دهان، لثه یا بینی، آسیب به سیستم لنفاوی و رگ‌های خونی، خونریزی داخلی که می‌تواند منجر به استفراغ و مدفوع خونی شود، افت پلاکت خون، لکه‌های خونی کوچک در زیر پوست و نبض ضعیف، بروز کند.

مسئول واحد بیماری‌های واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم ضمن بیان اینکه پشه آئدس بیشتر در طول روز و به‌خصوص در ساعات نزدیک به طلوع و غروب آفتاب فعالیت می‌کند ابراز داشت: پشه آئدس می‌تواند در هر ظرف یا جایی که مقداری آب جمع شود مانند لاستیک‌های مستعمل، قوطی کنسرو، قایق و گلدان شیشه‌ای و ... تخم‌گذاری کند.

وی در خصوص نکات مدیریت محیطی خاطرنشان کرد: آب گلدان‌ها را هر روز عوض کنید و داخل آنها را بشویید، هنگام خروج از منزل از لباس‌های رنگ روشن آستین‌بلند استفاده کنید، نصب توری بر روی در و پنجره‌ها که از ورود پشه‌ها به داخل جلوگیری شود، همچنین برای کاهش جمعیت پشه‌ها، باید مکان‌هایی که در آن پشه‌ها تولیدمثل می‌کنند را از بین برد، این مکان‌ها شامل لاستیک‌های قدیمی، قوطی‌های کنسرو یا گلدان‌هایی هستند که امکان جمع شدن آب در آن وجود دارد، همچنین آبخوری پرندگان و ظروف آب حیوانات خانگی را به‌طور منظم عوض کنید.

شناسه خبر : 17966
تاریخ : 1403/7/29 05:08:48
لینک خبر :  https://daryaaknar.ir/sl/ol024X
نویسنده خبر :
X

نگار رزم دیده

روزنامه نگار

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

اخبار مرتبط

نظرات

0
دیدگاه های ارسال شده توسط شما پس از تایید توسط مدیر سایت منتشر خواهد شد. پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشند منتشر نخواهند شد. پیام هایی که غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشند منتشر نخواهد شد.