سکینه عیدی با بیان اینکه نقش تغذیه در سلامت دهان و دندان و تأثیرات آن بر کسی پوشیده نیست، افزود: رابطهای که رژیم غذایی با سلامت دهان و دندان دارد دوطرفه است، زیرا بروز آسیب و اختلال در عملکرد حفره دهان، میتواند بر توانایی فرد در جویدن یا هضم غذا اثر بگذارد.
وی همچنین بیان کرد: تغذیه مادر در دوران بارداری اهمیت ویژهای دارد، زیرا تأثیر بسزایی بر رشد و تکامل دندان کودک میگذارد، مواد غذایی و عناصر مهمی مانند کلسیم، فسفر و ویتامین D که جنین از بدن مادر به دست میآورد، همگی بر رشد و شکلگیری دندانها تأثیر دارند.
عیدی تصریح کرد: در تمام مراحل تکامل و رویش دندان، تغذیه مناسب اهمیت داشته و باید به آن توجه شود و بهطورکلی در طول زندگی، رژیم غذایی فرد، نقش مؤثری برای سلامت دهان و دندان و مقاومت آن برای مقابله با عفونت و افزایش عمر دندان دارد، بهطوریکه مصرف مداوم برخی مواد غذایی میتوانند موجب تغییر رنگ، ایجاد پلاک، خرابی و پوسیدگی دندانها شوند.
وی در خصوص تأثیر قوام و قدرت مواد غذایی بر دندانها گفت: مواد غذایی مثل شکلات که قدرت چسبندگی بالایی دارند، بیشتر باعث پوسیده شدن دندانها خواهند شد و مواد غذایی مایع از لحاظ قدرت چسبندگی و مدتزمان تماس با دندانها، نسبت به مواد غذایی جامد کمتر باعث پوسیده شدن دندانها میشوند.
کارشناس مسئول واحد دهان و دندان شبکه بهداشت و درمان دشتستان تأکید کرد: هرچقدر تعداد دفعات مصرف مواد غذایی مضر برای دندانها مثل مواد قندی، بیشتر باشد، احتمال پوسیدگی دندانها بیشتر است.
وی توصیه کرد: راهکارهایی برای محافظت از دندانها مانند حداقل کردن مصرف مواد قندی و شیرین در لیست رژیم غذایی باید گذاشته شود و بعد از مصرف مواد غذایی مضر برای دندان، حتماً مسواک بزنید و در صورت عدم دسترسی به مسواک، دندانها را با آب شستشو دهید.
عیدی تأکید کرد: در صورت مصرف مواد غذایی مثل شیرینیجات، سعی کنید با وعدههای اصلی غذا باشد و بهصورت میان وعده نباشد و از مواد غذایی مانند سبزیجات و میوههای مفید برای دهان و دندان بیشتر استفاده کنید.
نظرات
0