ناهید حاجیزاده در خصوص مصرف غلات افزود: مصرف سه وعده غلات کامل در روز، نظیر برنج قهوهای یا نان تهیه شده با غلات کامل، ریسک ابتلا به سرطان روده را تا ۱۷ درصد کاهش میدهد.
حاجیزاده با بیان اینکه دانه این غلات از سه بخش سبوس، اندوسپرم (دروندانه) و گیاهک تشکیل شده است، گفت: سبوس یا لایه خارجی غلات محتوی فیبر، مواد معدنی و آنتیاکسیدانهاست و لایه میانی بیـشتر از کربوهیدرات سـاخته شده و لایه درونی غلات محتوی ویتامینها، مواد معدنی، پروتئین و ترکیبات گیاهی است.
وی تصریح کرد: غلات را میتوان به روشهای مختلفی آماده مصرف کرد و تا زمانی که هر ۳ بخش دانه در محصول نهایی وجود داشته باشند، آن غله بهعنوان غله کامل شناخته میشود.
حاجیزاده همچنین بیان کرد: در غلات تصفیهشده، گیاهک و سبوس از دانه جداشده و فقط اندوسپرم باقی میماند و بااینکه در غلات تصفیهشده غنیشده بخشی از ویتامینها و مواد معدنی به محصول برمیگردد، بازهم آنها نمیتوانند به مفیدی غله کامل باشند.
وی تأکید کرد: بیشترین خاصیت ضد سرطان غلات کامل در برابر سرطان روده بزرگ است که یکی از رایجترین انواع سرطان است.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان تصریح کرد: برخی از مزایای غلات کامل برای سلامتی به خاطر محتوای فیبر آن است که احتمال بروز سرطانها را کاهش میدهد و این شامل نقش فیبر بهعنوان پریبیوتیک نیز میشود.
وی در خصوص مزایای فیبر موجود در غلات کامل گفت: مزایای فیبر موجود در غلات با روشهای مختلفی به گوارش کمک میکند و همچنین فیبر کمک میکند حجم مدفوع افزایش و احتمال یبوست کاهش یابد.
حاجیزاده گفت: در پاسخ به اینکه فیبر چیست، باید بگوییم که فیبر نوعی کربوهیدرات گیاهی غیرقابل تجزیه است که بدن قادر به هضم آن نیست و از همین رو بهصورت دستنخورده به روده بزرگ منتقل میشوند و حجم و وزن مدفوع را افزایش میدهند و این موضوع موجب میشود تا ما دفع راحتتری را تجربه کنیم.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان همچنین بیان کرد: مصرف فیبر میتواند خطر ابتلا به بیماریهای مختلف از جمله بیماری قلبی، دیابت و یبوست را کاهش دهد و در روده میتواند اثرات ضدالتهابی ایجاد کند و به کاهش التهاب مزمن در روده کمک کند.
نظرات
0