دکتر محمد حسن رهنما با اشاره به نامگذاری ۱۳ تیرماه، به عنوان روز جهانی مبارزه با بیماری های قابل انتقال بین انسان و دام، افزود: دامپزشکی به عنوان سد اول در مبارزه با این بیماری ها قرار دارد و در صدد است تا با انجام فعالیت های بهداشتی و پیشگیرانه، جامعه انسانی را از مخاطرات این بیماری ها مصون نگهدارد.
سرپرست اداره کل دامپزشکی استان بوشهر به وجود بیش از 800 نوع بیماری قابل انتقال بین انسان و دام اشاره کرد و از تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، هاری، تب مالت، سالک، سیاه زخم، انفلوانزای فوق حاد پرندگان، جنون گاوی، مرس و غیره به عنوان شناخته شده ترین این بیماری ها یاد کرد و افزود: لازم است عموم جامعه نسبت به مخاطرات اینگونه بیماریها هوشیار باشند . در گذشته افراد در معرض خطر با این بیماری ها به دامپزشکان و کارکنان دامپزشکی، دامداران، پرسنل کشتارگاه ها، قصابان و کشاورزان محدود می شد، ولی اکنون با افزایش نگهداری حیوانات، آبزیان و پرندگان زینتی و خانگی، توسعه شهرها و روستاها و مجاورت با زیستگاه های حیات وحش، افراد در معرض خطر با این بیماری های گاها مهلک و کشنده را به شکل چشمگیری افزایش داده است.
سرپرست اداره کل دامپزشکی استان بوشهر تصریح کرد: از ابتدای سال تاکنون در راستای مدیریت و پیشگیری از بیماریهای دامی، 570 هزار و 243 راس دام علیه بیماریهای استراتژیک و 216 هزار و 716 رأس دام علیه بیماریهای غیر استراتژیک واکسینه شده اند.
دکتر رهنما ادامه داد: در این مدت 103 هزار و 446 راس دام علیه بیماریهای مختلف مشترک بین انسان و دام واکسینه و 4 هزارو909 راس دام نیز تحت مراقبت فعال قرار گرفتند.
وی عنوان کرد: در راستای مبارزه با انگلهای خارجی 79 هزار و 970 راس دام و 285 هزار و 365 متر مربع جایگاه دام سمپاشی شد.
نظرات
0