مدیر گروه سلامت اجتماعی، روانی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در این خصوص گفت: امروزه تمامی کشورها از سلامت انسانها بهعنوان اساسیترین حق مردم کشور خود نامبرده و حکومتها، حفظ و ارتقای آن را جزو مهمترین وظایف خود بهحساب میآورند.
دکتر فاطمه اکبری زاده بابیان اینکه سلامت نهتنها بهعنوان یک نیاز بلکه بهعنوان یک تقاضا از سوی جامعه قلمداد میشود، گفت: اصلیترین وظیفه نظام سلامت، تأمین، حفظ و ارتقای سلامت مردم است و ارتقاء دیگر شاخصهایی مانند افزایش امید به زندگی سالم، پاسخدهی به انتظارات معقول مردم، عدالت در دسترسی بهسلامت و همچنین توسعه همهجانبه بیمه سلامت برای تمام مردم از دیگر وظایف مهم نظام سلامت به شمار میرود.
دکتر اکبری زاده با اشاره بهضرورت حمایت قانون، اختصاص منابع، توسعه زیرساخت و تربیت نیروی متخصص و کارآمد در نظام سلامت افزود: فراهم نمودن امکان دسترسی به خدمات سلامت ازجمله سلامت روان، ارائه خدمات پایه و تخصصی در نظام سلامت، گسترش خدمات و افزایش پوشش جمعیتی نیز از دیگر اهداف بزرگ نظام سلامت است.
وی عنوان داشت: همهگیری کووید- ۱۹ از همان ابتدا اثرات وسیعی در حوزه سلامت روان جامعه داشت و این اثرات ادامه خواهد داشت.
اکبری زاده ادامه داد: در شروع همهگیری کرونا، مردم با یک بیماری ناشناخته مواجه بودند و ابهام ناشی از ابعاد بیماری، سیر و پیشآگهی آن، عدم اطلاع دقیق از روشهای درمانی و پیشگیری از ابتلا و همچنین نگرانی از عدم دسترسی به خدمات لازم بهداشتی درمانی، موجب افزایش میزان تنش، استرس و اضطراب زیادی در میان جامعه شده بود.
این روانشناس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تصریح کرد: افزایش شیوع اختلالات روانپزشکی مثل افسردگی و اختلالات اضطرابی و آسیبهای اجتماعی ازجمله خودکشی، خشونت و اعتیاد در دوران پساکرونا قابل پیشبینی است
اکبری زاده گفت: با توجه به نتایج پژوهشهای معتبر در دنیا، مهمترین وظیفه مردم در رشد و توسعه سلامت ازجمله سلامت روان، خود مراقبتی است که تأثیر آن در حفظ و ارتقای سلامت روان فردی و همگانی امری انکارناپذیر است و بدون تردید یکی از مهمترین، کمهزینهترین و درعینحال سادهترین روشهای توسعه همهجانبه است.
وی خاطرنشان کرد: خود مراقبتی در گام اول امری شخصی است و هر فرد خود بهتنهایی میتواند با آموزش و به دست آوردن اطلاعاتپایه سلامت از منابع معتبر علمی و سایتهای متعلق به وزارت بهداشت، دانشگاههای علوم پزشکی و سازمانهای معتبر در ارتقای دانش و توانمندسازی خود گام بردارد.
دکتر اکبری زاده در پایان صحبت خود با روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر عناوین روزشمار هفته سلامت روان را چنین برشمرد:
دوشنبه ۱۸ مهرماه: نقش سیاستگذاران بر تحقق عدالت در سلامت
سهشنبه ۱۹ مهر: نظام مراقبتهای بهداشتی اولیه، رویکردی عدالت محور برای دسترسی به خدمات سلامت روان
چهارشنبه ۲۰ مهر: سلامت روان و بهزیستی همگانی در دوران پساکرونا
پنجشنبه ۲۱ مهر: تأثیر روابط سالم والدین و فرزندان در تحکیم خانواده
جمعه ۲۲ مهر: سلامت معنوی و پیشگیری از بیماریهای روانپزشکی
شنبه ۲۳ مهر: نقش سازمانهای مردمنهاد و انجمنهای علمی در ارتقاء سلامت روان و بهزیستی جامعه
یکشنبه ۲۴ مهر: خود مراقبتی و نقش آن در ارتقاء سلامت روان جامعه
نظرات
0