
با اغاز سال ۱۴۰۴ بطور همزمان دکتر غلامحسین زارعی نماینده محترم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی و مهندس مسلم سلیمانی فرماندار تنگستان از منطقه خاییز بازدید و با مردم منطقه دیدار نمودند.
در این راستا قول و وعده هایی هم جهت رفع مشکلات مردم داده شد که چنانچه طی امسال پیگیری شود و به دست فراموشی سپرده نشود می تواند نقطه عطفی باشد که در کارنامه دولت و مجلس ثبت شود.
در این راستا لازم است به استحضار نماینده محترم مجلس و نماینده عالی دولت برسانم که منطقه خاییز دارای پتانسیل های خوبی در کشاورزی ست و باغها و طبیعت بکر منطقه نیز محلی مناسب جهت تفرج همشهریان عزیز و همچنین هم وطنان می باشد که متاسفانه بدلیل کم توجهی مسولان به این ظرفیت ها، این منطقه حمایت که نشد هیچ بلکه با سوئ تدبیرها زمینه تنزل و نابودی منطقه نیز فراهم گردید.
شروع تنزل منطقه را در اواخر دهه شصت و اوائل دهه هفتاد جست و جو کرد ، دقیقا زمانی که دولتمردان وقت بجای تامین آب ساحل نشینان شریف تنگستان از طریق شیرین سازی اب دریا و منابع دیگر، اقدام به حفر چاههای عمیقی در مجاورت چشمه های خاییز و انتقال آب با لوله های ۱۶ اینچی نمودند و چشمه های آب خاییز را خشکاندند.
طی این سی و اندی سال متاسفانه مشکل اب ساحل که حل نشد، چشمه های خاییز هم نابود و به تبع آن کشاورزی و محیط زیست خاییز هم نابود شد (از ۱۵۵ چشمه در دهه هفتاد فقط پانزده چشمه با دبی کم باقی مانده است)
چنانچه اراده فرماندار و نماینده محترم بر احیا چشمه ها و حداقل جلوگیری از نابودی کامل مابقی چشمه ها باشد لازم است انتقال آب از خاییز متوقف شود زیرا با اقدامات چندسال اخیر مشکل آب ساحل نیز مرتفع شده است.
و باید به فکر نگهداری از اب و خاک خاییز باشند و با طرحهای ابخیزداری و درختکاری از فرسایش خاک و آب و جنگل جلوگیری نمایند.
برای بهره مندی هموطنان از مواهب طبیعی منطقه نیز پیشنهاد میشود از طریق مشورت با شورا و دهیاران و افراد اگاه بومی نقاطی را برای مسافران و گردشگران در نظر گرفت که از باغ ها و املاک و اراضی کشاورزی جدا باشند تا ضمن بهره مندی عموم ، باغهای مردم نیز از خسارت و تخریب در امان باشد.
پیشنهاد و نظر بنده سه یا چهار نطقه در کل منطقه شناسایی شوند و طی بازه زمانی دو یا سه ساله آماده شوند که مجاورت سازه ابخیزداری بنیان، قدمگاه ابوالفضل گشی و مجاورت سازه ابخیزداری گشی و آبتدای روستای مخدان و اشی فضا های خوبی وجود دارد.
نکته اساسی که عزیزان و مسولان محترم نیاز است مد نظر داشته و حتما از آن غافل نشوند حمایت از بوميان و ساکنان محلی منطقه خاییز است و تقویت جوامع محلی باید در اولویت باشد زیرا هر گونه پیشرفت بدون تقویت بومیان تبعیض بوده و باعث تنشهای اجتماعی خواهد شد.
کما اینکه در حال حاظر ویلا سازی های بدون نظارت باعث تنشهای اجتماعی عمیقی شده اند از شوراها و دهیاران و حتی مردم و دلسوزان منطقه هم انتظار میرود طی سال پیگیر عملیاتی شدن وعده های نماینده و فرماندار باشند و آن شاالله در نوروز آینده شاهد تحقق وعده ها باشند.
۱۴۰۴/۱/۹















نظرات
0