وزارت آموزش و تحقیقات فدرال آلمان طی سه سال آینده با 600000 یورو بودجه از این پروژه حمایت خواهد كرد. هدف از انجام پروژه این است که: فرآیندهای نمک زدایی با استفاده از پدیده اسمز مستقیم مبتنی بر غشا و یا بدون غشا، به عنوان یک روش جداسازی مایع توسعه داده شود. این توسعه در دو مرحله عمده انجام خواهد شد: در مرحله اول، تمرکز بر توسعه هیدروژل های بهینه شده و سنتز غشای جدید خواهد بود. در مرحله دوم، با استفاده از بخشهای توسعه یافته مرحله قبل، یک دستگاه آب شیرین کن آزمایشگاهی طراحی و ساخته می شود، و متعاقباً توسط یکی از شرکای پروژه در محل آزمایش می شود. در همین ارتباط پروفسور زایفرت تأكید كرد: "ما امیدواریم كه این امر زمینه های تولید كارخانه های آب شیرین كن ساده را فراهم كند، كه می توانند آب شیرین مناطق جدید، كوچك دور افتاده را تأمین كنند ."مسئولیت این بخش از پروژه بر عهده دکتر عبدالطیف هاشمی فرد از دانشگاه خلیج فارس خواهد بود. دکتر هاشمی فرد عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی نفت، گاز و پتروشیمی دانشگاه خلیج فارس و دبیر گروه تحقیقاتی فناوری غشایی پایدار (SMTRG) است.
دکتر هاشمی فرد افزود: "این گروه تحقیقاتی در زمینه سنتز غشای اسمز مستقیم و طراحی و راه اندازی سیستم آزمایشگاهی نقش خواهد داشت. و با توجه به پیش بینی های صورت گرفته قرار است دستگاه مذکور در پردیس غربی دانشگاه در ساحل خلیج فارس نصب و راه اندازی شودکه این یک نقطه عطف محسوب می شود".
یکی دیگر از اهداف اصلی این پروژه کمک های منطقه ای در حل مشکل جهانی کمبود آب است، که به ویژه کشورهای خاورمیانه را تحت تأثیر قرار می دهد. همکاری بین المللی با شرکای کشورهای خلیج فارس راهی عالی برای جلوگیری از درگیری منابع احتمالی بر سر آب آشامیدنی است، که ممکن است در نتیجه تغییر اقلیم بوجود آید. یکی دیگر از مزایای این پروژه ، همکاری چندجانبه است. اگرچه کشورهای منطقه از جمله ایران و عراق از تواناییهای علمی و صنعتی خوبی در زمینه نمكزدایی برخوردارند، اما دو كشور تاكنون فعالیت نسبتا كمی به پیشرفت برنامههای نمكزدایی در خاورمیانه كرده اند.
علیرغم این واقعیت كه خلیج فارس منبع آب قابل توجهی در منطقه است، و با توجه به دانش فیزیکی گسترده محققین آلمانیای در زمینه شیمی فیزیکی شبکه های پلیمری و هیدروژل های حرارتی و همچنین تجربه های خوب محققین دو کشور ایران و عراق در زمینه فناوری اسمز معکوس امید است این پروژه منجر به توسعه مهمی در این حوزه شود.
نظرات
0