
به گزارش دریاکنار و نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت، در اين جلسه كه در دفتر معاون اول رئيسجمهور با حضور اعضای اين شوراي عالی برگزار شد، در ابتدا، گزارش وضعيت تصادفات در سال ۱۴۰۳ و طرح ترافيكی نوروز ۱۴۰۴ توسط رئيس پليس راهور کشور و نيز اهم اقدامات ستاد سفرهای نوروزی ۱۴۰۴ وزارت راه و شهرسازی، ارائه شد و مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در بخش بعدی، گزارش كاملی درباره حادثه تلخ دهم فروردين كه در جريان آن يك دستگاه اتوبوس در محور كرمان – راور واژگون شده و باعث فوت ۱۵ نفر و مجروحيت ۴۵ نفر شده بود توسط استاندار کرمان ارائه و بر ساماندهی شركتهای مسافربری تاكيد شد، پس از آن، اقدامات انجام شده در ارتباط با برنامه عملياتی ارتقاء ايمنی راهها مورد بررسی قرار گرفت.
در ادامه اين نشست، دكتر محمدرضا عارف با قدردانی از تلاشهای صورت گرفته در زمينه ارتقاء ايمنی جادههای كشور گفت: كنترل مناسب جادهها و حوادث، كارنامه خيلی خوبی برای دستگاههای اقدامكننده در طرح نوروزی ۱۴۰۴ است، با اينكه برخی اخبار نگرانكننده هم درباره تصادفات جادهای وجود داشت اما نافی زحمات صورت گرفته نيست، به هر حال متاسفانه افرادی از جامعه هستند كه با سهلانگاری و يا بياحتياطی جان ديگران را به خطر میاندازند كه بايد با آموزشهای فرهنگی مناسب آنها را براي رانندگی صحيح تربيت كرد.
دكتر عارف در ادامه سخنان خود گفت: در ديداری كه با مقام معظم رهبری داشتيم ايشان درباره «پيگيری» تاكيد كردند ما تصميمگيريهای بسياری انجام دادهايم اما امسال بايد پيگيری كنيم تا اجرايی شود.
دكتر عارف با اشاره به عدم حل مشكل نقاط حادثهخيز جادههای كشور گفت: در سالهای ابتدايی دهه ۸۰ ، بر سر اين بحث بود كه پرونده نقاط حادثهخيز دو ساله بسته شود، اما اكنون با گذشت چند دهه از آن زمان، نه تنها پرونده بسته نشده بلكه نقاط حادثهخيز بيشتری هم اضافه شده است. امسال بايد با يك عزم ملی مسأله نقاط حادثهخيز جادهای کشور را حل کنيم.
معاون اول رئيسجمهور با قدردانی از ۲۸ نهاد و تشكيلات كه در ايام نوروز برای كنترل حوادث جادهای به ميدان آمده بودند گفت: در يك ماه و نيم گذشته همه اين عزيزان، زحمات زيادی را متقبل شدند و نكته مثبت اين بود كه گزارشی درباره اختلافنظر بين دستگاهها ارائه نشد و همه با همدلی، وفاق و همافزايی ارزشمند به ديگران كمك كردند و خوشبختانه جلوي رشد آمار كشتهشدگان و مجروحان تصادفات گرفته شد اما اين كافی نيست و بايد با سازوکارهای مناسب اين مسائل را حل كنيم.
دكترعارف در ادامه افزود: انشاءالله نوروز آينده، جشن خاص و بزرگی خواهيم داشت، چون فرا رسيدن عيد نوروز با روز عيد فطر همزمان است و جشن ملی و مذهبی بزرگی خواهيم داشت و طبيعتا ترافيك از امسال سنگينتر خواهد بود، پس بنابراين بايد از همين امروز برنامههاي ترافيك نوروزی را طراحي كنيم.
دكتر عارف با تاكيد بر اينكه جلسات اين شورا بايد به صورت منظم برگزار شود، گفت: دبيرخانه شورای عالی هماهنگی حملونقل و ايمنی كشور، هر چه سريعتر بررسی و پيگيری كند كه مصوبات گذشته اين شورا چه بوده و به كجا رسيده است تا بتوانيم گزارش مناسبی را ارائه كنيم.
معاون اول رئيسجمهور در ادامه درباره راهبرد دولت چهاردهم براي كاهش آمار تصادفات جادهای گفت: راهبرد ما به صورت كلي بر رفع نقاط حادثهخيز، نوسازي ناوگان حملونقل، ساماندهی شركتهای مسافربری، مديريت جادهها و گسترش سازوكار نظارتی و كنترلی متمركز است و اميدوارم كه در نوروز بعد خبرهای بهتری را در اين حوزه بشنويم.
نظرات
0