مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر در نشست خبری با اصحاب رسانه اعلام کرد: استان بوشهر دارای یازده بندر میباشد و بندر بوشهر با مساحت کمترین (57 هکتار) بین تمام بنادر کشور قرار دارد. این موضوع باعث شده است که به دلیل کمبود اراضی، در جذب سرمایهگذاری بخش خصوصی نتوانیم تعدادی که باید جذب میکردیم، جذب کنیم. در سال 1390 تصمیمی برای اجرای طرح توسعه بندر بوشهر در مجتمع بندری نگین گرفته شد که این تصمیم بسیار اساسی و مهم بود. با پیگیریهای مکرر و حمایتهای انجام شده در سال 1401، مجوز محیط زیست برای 50 درصد از اراضی مجتمع بندری نگین که به مساحت 236 هکتار است، صادر شده است. این اقدام بسیار ارزشمند توسط مجموعه بنادر و دریانوردی در اداره کل و با حمایتهای صورت گرفته انجام شده است.
گزارشی از عملکرد مجموعه بنادر و دریانوردی استان بوشهر توسط شکیبی نسب در این نشست ارائه شد.
طرح تاسیسات زیربنایی مجتمع بندری نگین با بودجهای بالغ بر 200 میلیارد تومان اجرا شده و تاکنون پیشرفت فیزیکی آن به میزان 93 درصد رسیده است. همچنین، وی به راه و پل جاده دسترسی به مجتمع بندری نگین اشاره کرد که نقش مهمی در تردد کامیونهای بار و کالا به منظور تخلیه و بارگیری شناورهای تجاری دارد و همچنین در کاهش ترافیک مسیر بندر بوشهر نقش ویژهای دارد. طول این جاده 9 هزار و 400 متر است و بیش از 50 درصد آن در هفته دولت آماده بهرهبرداری شده است و با انتقال و نصب پل، زمینه راهاندازی آن فراهم میشود. در خصوص آسفالت، خط کشی، روشنایی و علائم راهنمایی رانندگی همگی نصب شده و آماده بهره برداری است. همچنین، نزدیک به 75 درصد قطعات پل ساخته شده در کارخانه به تدریج به سمت بندر بوشهر در حال انتقال است. این پروژه که پروژه بسیار مهم و کلیدی هم از جنبه دسترسی به مجامع بندری نگین و هم از لحاظ کاهش بار ترافیکی در مسیرهای منتهی به شهر هستند، به امید خدا میتواند کمک کننده باشد.
ایشان در ادامه افزود: در بندر بوالخیر که بخش عمدهای از صادرات کشور انجام میشود، تاکنون اسکله و زیرساخت مناسبی وجود نداشت. به دنبال پیگیریهای انجام شده، تصمیم به احداث یک ردیف اسکله به طول 150 متر در این بندر گرفته شده است. اسناد مناقصه نیز تهیه شده و پیمانکار نیز شناسایی شده است. در حال حاضر، فرآیند تجهیز کارگاه جهت آغاز فعالیتها در حال انجام است. انتظار میرود که در دهه فجر، مراسم کلنگزنی برای این پروژه در بندر بوالخیر برگزار شود. این یکی از پروژههای بسیار مهم در بنادر جنوبی کشور است.
همچنین، باید اشاره کرد که بندر بوالخیر تاکنون هیچگونه روشنایی مناسبی نداشت. اجرای شبکه توزیع روشنایی در این بندر از سال گذشته آغاز شده و پنج ماه پیش هم اجرای این پروژه به پایان رسیده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر از تکمیل و راهاندازی پایانه مسافری دریایی بندر بوشهر خبر داد. این پایانه که به مدت 20 سال خارج از سرویس بوده بود، در سال گذشته توسط سازمان بنادر و دریانوردی خریداری و تکمیل شده است. با افزایش ظرفیت و توان تردد، این پایانه امکان ورود و خروج کشتیهای به طول 145 متر را فراهم کرده است. همچنین، سالن پایانه با پیشرفت 75 درصدی در طرحهای نوسازی و تجهیزاتی قرار گرفته است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر اعلام کرد: هدف از طرحریزی و تکمیل این پروژه، افتتاح پایانه در نیمه نخست سال آینده است. این اقدام منجر به افزایش توانایی بندر بوشهر در پذیرش و بارگیری مسافران دریایی خواهد شد و نقش مهمی در توسعه صنعت حمل و نقل دریایی و تجارت منطقه خواهد داشت.
همچنین در خصوص تاسیسات زیربنایی با هزینه ای بالغ بر 250 میلیارد تومان آسفالت شده و عیوب و نقصان آن رفع شده است. همچنین، مبلغ حدود 110 میلیارد تومان برای ساخت دیوارهای مجتمع بندری نگین اختصاص یافته و برق به ارزش 400 میلیارد تومان به این مجتمع ارائه شده است. این اقدامات به سرعت صورت گرفته اند زیرا معتقدیم که ورود سرمایه گذاران خصوصی به مجتمع بندری نگین تنها راه نجات بندر بوشهر و رونق اقتصادی این شهر است.
در ادامه شکیبی نسب اظهار داشت: استان بوشهر دارای نوار ساحلی به طول 967 کیلومتر است که در آن بنادر متعددی وجود دارد. از این تعداد، 11 بندر به عنوان بنادر تجاری شناخته میشوند و بندر محمد عامری یا همان بندر دلوار یکی از آنهاست. علاوه بر این، در حال حاضر در حال احداث یک پست اسکله به طول 90 متر در این بندر هستیم. تمام تلاشهایمان را انجام میدهیم تا در دهه فجر، افتتاحیه این پروژه صورت گیرد و به بهرهبرداری برسد.
وی اظهار داشت: در استان 6 ایستگاه جستجو و نجات دریایی وجود دارد و هفتمین ایستگاه در لاور ساحلی دشتی تا اردیبهشت ماه سال آینده راهاندازی خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: بندر بوشهر ظرفیت پذیرش کشتیهای تجاری با وزن تا 30 هزار تن را دارد و طرحهایی برای پذیرش کشتیهایی با وزن بالاتر نیز در حال اجرا است. همچنین، در طرح توسعه بندر دیر، اسکلههای جدیدی ساخته شده است و با افتتاح این طرح در دهه فجر امسال، ظرفیت تخلیه و بارگیری بندر دیر به 500 تن افزایش خواهد یافت. همچنین، با توجه به مسیر کوتاهی که بندر دیر با بندر الرویس قطر دارد، طرح توسعه بندر با سرمایهگذاری 100 میلیارد تومان در حال اجرا است.
نظرات
0