کبری توکلی با اشاره به وضعیت نخلستانهای استان بوشهر یادآور شد: در زمان حاضر ۸ هزار هکتار از نخلستانهای استان بوشهر درجه ۲ در شهرستانهای دشتستان، تنگستان، دشتی، بوشهر و جم وجود دارد که به اصلاح بستر باغ و عملیات نوسازی و بهسازی نیاز دارند.
وی با بیان اینکه مدیریت باغات درجه ۲ خرما ضعیف است و برخی از نخلها تکریب نشدهاند گفت: همین امر عاملی برای ایجاد آفتها شده، بنابراین بهبود سازی و بهینه کردن شرایط باغ برای رسیدن به عملکرد بالاتر الزامی است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر ادامه داد: با همکاری اعتبار استانی به مبلغ ۹ میلیارد ریال با مشارکت باغداران برای اجرا عملیات تکریب نیاز به همت بیشتر باغداران برای همکاری با جهاد کشاورزی داریم.
توکلی تغذیه نخیلات، هرس، تکریب، آرایش و تنک کردن نخیلات و پوششدهی خوشه خرما را یکی از برنامههای مهم در مدیریت نخلها دانست و تأکید کرد: حمایت از کشاورزان و رفع مسائل و موانع در جهش تولید مورد توجه ویژه قرار دارد.
وی پایش مستمر بررسی وضعیت آفت قرنطینهای سوسک سر خرطومی حنایی در نخیلات استان بوشهر را مورد تأکید قرار داد و بیان کرد: ردیابی و پایش روزانه نخیلات توسط کارشناسان در حال اجراست و آموزش و توصیههای لازم به بهرهبرداران ارائه میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر از کشاورزان خواست ضمن پایش مداوم درختان نخل و عمل به هشدارها و توصیههای کارشناسان این سازمان، در صورت مشاهده علائم خسارت آفت با مشورت کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی نسبت به مدیریت اصولی کنترل آفت اقدام کنند.
نظرات
0