عبدالکریم اخترشناس، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان بوشهر، در نشست خبری صبح روز چهارشنبه بمناسبت هفته حمل و نقل، رانندگان و راهداری برگزار شد ضمن تبریک این روز، هفته حمل و نقل را فرصتی دانست تا از زحمات رانندگان و راهداران که در خط مقدم خدمترسانی به مردم قرار دارند، قدردانی کنیم. این قشر زحمتکش در شرایط سخت و طاقتفرسا، نقش مهمی در تأمین کالاهای اساسی و ارتباطات بین مناطق مختلف کشور ایفا میکنند.
در این نشست گزارشی از عملکرد این اداره کل طی 9 ماهه سال جاری ارائه شد .
عبدالکریم اخترشناس گفت: همزمان با هفته گرامیداشت حمل و نقل، رانندگان و راهداری، استان بوشهر شاهد پیشرفت چشمگیر پروژههای عمرانی در حوزه راهها است. این استان با اجرای بیش از 145 پروژه با اعتباری بالغ بر 2100 میلیارد تومان، فعال است که بخشی از آنها در دهه مبارک فجر و پایان سال و بخش دیگری در نیمه اول سال آینده افتتاح می شود.
پروژههای شاخص راهداری در بوشهر
از جمله پروژههای شاخصی که در استان بوشهر در حال اجراست، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
_ روکش آسفالت محور چغادک به بوشهر: با اعتباری بالغ بر 75 میلیارد تومان، این پروژه به بهرهبرداری رسیده است.
_ بهروزرسانی روشنایی، اجرای نیوجرسی و خطکشی محور بوشهر به چغادک: با اعتباری 60 میلیارد تومانی، این پروژه نیز به بهرهبرداری رسیده است.
_ اجرای میدان تقاطع چغادک: با اعتباری 17 میلیارد تومانی، این پروژه به عنوان یکی از نقاط حادثهخیز استان، در دستور کار قرار گرفته است.
_ بهرهبرداری از رفع نقاط حادثهخیز پیچهای جاشک و قطعه دوم محور آبدان به دوراهک: این پروژهها با اعتباری بالغ بر 63 میلیارد تومان به اتمام رسیده است.
_ بهرهبرداری از ابنیه فنی محور دیلم به بهبهان: با اعتباری 31 میلیارد تومانی، 9 دستگاه پل در این محور احداث شده است.
_ بهرهبرداری از روکش آسفالت میدان بسیج تا پلیس راه گناوه، میدان گادویی به بوشهر و تبدیل آبنما به پل در شیخیان دشتی: این پروژهها با اعتباری بالغ بر 69 میلیارد تومان به بهرهبرداری رسیده است.
_ تعریض و بهسازی محورهای روستایی: پروژههای متعددی برای تعریض و بهسازی محورهای روستایی در استان بوشهر در حال اجراست.
دستاوردهای برجسته راهداری بوشهر
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان بوشهرخاطر نشان کرد: استان بوشهر در زمینه احداث راههای روستایی در کشور پیشتاز بوده و موفق شده است در این شاخص رتبه نخست را در کشور کسب کند همچنین این استان در حوزههای نگهداری راهها، رفع نقاط حادثهخیز، نصب علائم ایمنی و جذب درآمد پیشبینی شده نیز در جایگاههای برتر کشوری قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: در یک دستاورد بزرگ برای استان بوشهر، عملیات آسفالت 49 کیلومتر از راههای روستایی این استان به پایان رسیده است. این اقدام باعث شده است تا بوشهر به یکی از پیشگامان کشور در زمینه دسترسی مناسب روستایی تبدیل شود.
بر اساس آمار ارائه شده، هماکنون 32 پروژه راه روستایی با اعتباری بالغ بر 430 میلیارد تومان در استان بوشهر در حال اجرا است. با تکمیل این پروژهها، درصد بالای 98 درصدی از روستاهای استان به راه آسفالته دسترسی خواهند داشت که بسیار بالاتر از میانگین کشوری (82 درصد) است.یکی از نکات قابل توجه در این طرح، تمرکز بر روستاهای کمبرخوردار است. با بسته شدن پرونده آسفالت راههای روستایی بالای 50 خانوار، اکنون اولویت با روستاهای بالای 20 خانوار است. تنها 7 روستای بالای 20 خانوار در استان باقی ماندهاند که برخی از آنها مانند باغ تاج دشتستان، پروژه فعال دارند و برای مابقی نیز تامین اعتبار در حال پیگیری است.
سرمایهگذاری گسترده در زیرساختهای حمل و نقل
مدیرکل راهداری استان بوشهر با اشاره به سرمایهگذاری گسترده در زیرساختهای حمل و نقل، از اجرای 32 پروژه راه روستایی با اعتبار 430 میلیارد تومان خبر داد. همچنین، بهسازی، روکش و لکهگیری 330 کیلومتر از راههای استان، اصلاح 6 نقطه حادثهخیز، نصب 17 هزار عدد تابلو ایمنی و روشنایی 18 کیلومتر از راههای استان از جمله اقدامات انجام شده در این حوزه است.
ایشان با اشاره به این که یکی از نتایج مهم این سرمایهگذاریها، کاهش 9 درصدی تصادفات جادهای در استان بوشهر طی 8 ماهه گذشته بوده است اظهار داشت: آمارها نشان میدهد که تعداد فوتیها 16 درصد، تعداد مجروحان 5 درصد و تعداد تصادفات خسارتی 13 درصد کاهش یافته است. همچمین یکی از مهمترین اولویتهای اداره کل راهداری استان بوشهر، ارتقای ایمنی ترافیک است. در این راستا، اقداماتی همچون آموزش 1600 دانشآموز و 8000 موتورسوار، اهدای 1000 عدد کلاه ایمنی و نصب برچسب شبرنگ روی 2400 وسیله نقلیه انجام شده است.
نظرات
0