کبری توکلی اظهار کرد: طرح اجرای الگوی کشت در سطح ۲۰۳ هزار و ۸۵۶ هکتار از محصولات گروه زراعی و ۴۶ هزار و ۳۴۰ هکتار از محصولات گروه باغبانی و در مجموع در سطح ۲۵۰ هزار و ۱۹۶ هکتار از سوی سازمان جهاد کشاورزی برای سال زراعی ۱۴۰۴_۱۴۰۳ ابلاغ شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: با توجه به تغییرات اقلیمی، گرمایش جهانی، خشکسالی و در راستای سازگاری جوامع کشاورزی با این تغییرات و افزایش تابآوری کشاورزان، اجرای الگوی کشت برای حفظ منابع پایه ضروری، مهم و الزامآور است.
وی افزود: سطوح ابلاغی الگوی کشت چند ماه قبل از شروع سال زراعی جاری به استانداری، شرکت سهامی آب منطقهای، فرمانداریها، مدیریتهای جهاد کشاورزی شهرستان و سایر دستگاههای ذیربط از سوی سازمان جهاد کشاورزی ابلاغ شده است.
توکلی بین کرد: از تفاوتهای الگوی کشت سال جاری با سالهای گذشته میتوان به ابلاغ و اجرای آن در کلیه سطوح زراعی و باغی در کلیه شهرستانهای استان، بازنگری در آمار و اطلاعات و ابلاغ سطوح بر اساس واقعیتها و پتانسیل تولید هر شهرستان، ورود محصولات جدید در الگوی کشت استان برای کاهش سطوح محصولات پر آببر، افزایش سطوح محصولات استراتژیک نسبت به محصولات غیرراهبردی، تدوین و اجرای برنامههای آموزشی و ترویجی متناسب با اهداف الگوی کشت، افزایش تنوع زیستی کشاورزی و رعایت تناوب زراعی و نهایتاً افزایش بهرهوری فیزیکی و اقتصادی آب، انرژی، خاک و سایر منابع پایه اشاره کرد.
وی با اشاره به اینکه اهداف الگوی کشت باید از هر نظر برای کشور و کشاورزان مناسب باشد، ادامه داد: اهداف الگوی کشت میبایست از نظر اقتصادی به صرفه، از لحاظ اجتماعی قابل پذیرش و در جهت رفع معضلات اجتماعی، از نظر اکولوژیکی و اقلیمی سازگار و منطبق با شرایط منطقه، از نظر محیط زیستی پایدار و درجهت حفظ منابع زیستی بوده و کمترین میزان تخریب را داشته باشد و از لحاظ امنیتی و سیاسی به کاهش وابستگی کشور به واردات محصولات استراتژیک و راهبردی منجر شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر اعلام کرد: در طرح اجرای الگوی کشت سال زراعی ۱۴۰۴_۱۴۰۳ استان بوشهر سعی بر آن است که در راستای اهداف فوق بوده و هر سال نسبت به سال گذشته در حد توان و اعتبارات موجود پیشرفت حاصل شود.
وی اضافه کرد: تحقیق و پژوهش در زمینه معرفی و استفاده از ارقام زودرس، پرعملکرد و مقاوم به تنشهای زیستی و غیرزیستی، مدیریتهای بهزراعی و بهباغی در محصولاتی منطبق با اهداف ذکر شده مانند گندم، جو، علوفههای جدید و کم آببر و کشت مخلوط آنها، چغندر علوفهای، چغندرقند، نخود، عدس، دانههای روغنی، گیاهان دارویی، کاکتوس اپونتیا، میوههای استوایی و جایگزینی ارقام با بهرهوری اقتصادی بالاتر نخل خرما در دستور کار الگوی کشت استان قرار گرفته است.
توکلی با بیان اینکه افزایش بهرهوری فیزیکی و اقتصادی منابع محیط زیستی از جمله آب از مهمترین اهداف الگوی کشت است، تصریح کرد: شروع کشت پاییزه چغندرقند و قرارگیری آن در سطح حدود ۳۷۰ هکتار از الگوی کشت اراضی پایاب سد رئیسعلی دلواری در دشت شبانکاره برای اولین بار در همین راستا است.
وی ادامه داد: در واقع کشت چغندرقند بهصورت پاییزه که امکان آن در استان بوشهر یک مزیت نسبی نسبت به کشت بهاره آن است، به ازای یک واحد آب مصرفی هم عملکرد و هم درآمد اقتصادی بیشتری را در رقابت با محصولات دیگر در اختیار کشاورزان و کشور قرار میدهد و ضمن استفاده از آب سبز و سازگاری با شرایط اقلیمی و آب و خاک استان به امنیت غذایی و افزایش تولید پایدار محصولات استراتژیک و راهبردی کشور کمک خواهد کرد.
نظرات
0