به گزارش دریاکنار و نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، از تاریخ سوم شهریور ۱۴۰۰ که سکانداری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به محمدمهدی اسماعیلی سپرده شد سعی بر آن شد تا آنچه وعده داده شده در میدان عمل به منصه ظهور برسد.
**اجرای عدالت فرهنگی با سفر به بیش از ۹۵ استان و شهرستان
از آنجا که تاکید همیشگی شخص رییسجمهور بر دوری از پشتمیز نشینی و حضور میدانی مسئولان در میدان بوده در همین زمینه هم بیش از ۹۵ سفر استانی توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونان وی انجام شده تا در این دیدارها وگفت و گوی چهره به چهره با مردم شخص وزیر و معاونان در بخشهای مختلف در جریان مسائل قرار بگیرند. توجه به ظرفیت موجود در پیشکسوتان هر استان در دیدار با آنها مورد توجه قرار گرفته و سعی بر آن شده تا با تکیه بر توان این افراد و آگاهی آنها از مسائل در صدد اجرای هر چه بیشتر عدالت فرهنگی قدم برداشت. همچنین تقدیر از این افراد از دیگر بخشهای مهم سفرهای استانی بود.
دیدار با تشکل های مردم نهاد و توجه به توان این نهادها، گفت و گو با رسانه های محلی و بازدید و افتتاح پروژه ها و سرکشی به مناطق محروم و کم برخوردار را هم میتوان به سایر برنامههای انجام شده در سفرهای استانی اضافه کرد تا به اینشکل صورتبندی دقیقی از آنچه در سفرهای استانی رخ داده ارائه شده باشد.
در همین زمینه راه اندازی، افتتاح و تکمیل ۳۹ پروژه عمرانی و مجتمع فرهنگی و هنری کم نظیر در ۲۶ استان کشور از جمله مجتمعهای فرهنگی و هنری ارومیه، ساری، کرمان، یزد، یاسوج و اراک با زیر بناهای بالای ۱۴۰۰۰ متر مربع در هر پروژه و مجتمع های فرهنگی، هنری گواور، بیستون، سرپل ذهاب و سایر استانها هم از اهم پروژههایی است که در زمینه برقراری عدالت فرهنگی اجرا شده است.
**توانمندسازی بیش از ۱۰۰ هزار نفر هنرجو در مناطق محروم
توجه به بحث آموزش و توانمندسازی افراد در مناطق محروم از دیگر برنامههای مهم پیگیری شده در دولت سیزدهم بود که در همین زمینه هم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اجرای طرحهای توانمندسازی و برگزاری دورههای رایگان آموزشی در راستای بالقوه کردن استعداد و توانایی این نیروها و تبدیل آنها به نیروهای کاری برآمد.
در همین زمینه مطابق آمار طرحهای توانمندسازی در قالب انواع آموزشها در ۲۱ استان و ۴۳۰ شهرستان و در ۵۱ رشته هنری با شرکت بیش از ۶۰ هزار نفر برگزار شد. همچنین راهاندازی ۱۰ باب هنرستان و آموزشگاه آزاد هنری در مناطق محروم در استانهای آذربایجان غربی، ایلام، جنوب کرمان، خراسان شمالی، خوزستان و... از دیگر اقدامات مهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این زمینه بود.
**افزایش ۴۰ درصدی ظرفیت سالن نمایش در مناطق محروم
از دیگر اقدامات وزرات فرهنگ در زمینه اجرای عدالت فرهنگی که از سیاستهای دولت سیزدهم است، افزایش حدود ۴۰ درصدی ظرفیت سالن نمایش در مناطق محروم و فاقد سالن نمایش فیلم بود در همین زمینه مطابق آمار چیزی حدود ۱۳۹۲۷ صندلی به ظرفیت نمایشی فیلم کشور اضافه شده که این اقدام در نوع خود خاص و قابل توجه است. بازسازی و نوسازی بیش از ۱۵ سینما و بروزرسانی و ارتقای تجهیزات صوت و نمایش ۱۴ سالن نمایش در کشور و اکران ۵۸۱ فیلم در ۲۰۲ شهرستان در قالب طرح سینما سیار در مناطق محروم و کم برخوردار هم از دیگر اقدامات مهم وزارت فرهنگ در مسیر تحقق عدالت فرهنگی است.
**وزیر فرهنگ پای ثابت میز خدمت و گفتوگوی صریح با مردم
میز خدمت در راستای تحقق اهداف دولت مردمی همواره محل گفت و گوی صریح و بدون واسطه مسئولان با مردم بوده و وزیر فرهنگ در راستای تحقق به همین هدف همواره پای ثابت و حاضر این میز بوده است.
محمد مهدی اسماعیلی در سفرهای استانی فرصت را مغتنم شمرده و با حضور پای میز خدمت گوش شنوای درد و دل مردم و اهالی رسانه میشود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با گفت و گوی بیواسطه با مردم به بررسی مشکلات اقشار مختلف مردم بویژه اهالی فرهنگ، هنر و رسانه پرداخته و در جریان مسائل جاری قرار میگیرد.
ایجاد مرکز پاسخگویی برای تسهیل و بهبود پاسخگویی در مورد مجوزها و خدمات و فراهمسازی وبگاه «سخنی با وزیر» در پورتال وزارتخانه و امکان ثبت درخواستهای هموطنان و ذینفعان و پاسخگویی سریع به درخواستها پیرو تحقق هرچه بیشتر شعار دولت مردمی است که توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گرفته است.
نظرات
0