به گزارش دریاکنار و نقل از پایگاه اطلاع رسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر، عبدالرحمن مرادزاده در ادامه شرح داد: دریکی از روزهای گرم مرداد ماه مورخ5 مردادماه 1394 کارشناسان از سازمان مرکزی و اداره کل محیط زیست استان بوشهر طبق روال هر ساله حلقه هایی را جهت بررسی های زیستی این پرندگان به پرستوها و عمدتا" پرستو دریایی کاکلی کوچک و پرستو دریایی پشت تیره الصاق می کردند. یکی از این حلقه ها با شماره CW08412 به پای یک جوجه زیبای پرستو دریایی پشت تیره الصاق گردید. این پرستو در شهریور ماه آن سال و پس از قدرت گرفتن پر و بال و شرایط پرواز همراه با والدین خود از جزیره نخیلو به سمت زیستگاههای زمستان گذران خود عزیمت نمود. مسیرهای مختلفی برای مهاجرت این پرندگان قابل تصور است که البته بیشتر این مسیر در شبه قاره هند و از سمت دریای عمان است. این پرنده داستان ما هر سال بزرگ و بزرگتر می شد و به احتمال زیاد طی سالهای بعد از تولد چند بار به جزیره نخیلو هم تردد داشته است.
این قسمتی از حکایتی است که خسرو درویشی رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش اداره کل محیط زیست بوشهر از زندگی این پرستو دریایی بازگو نموده است؛ اما داستان این گونه ی ارزشمند به همینجا ختم نمی شود.
در غروب روز شنبه مورخ 20 خرداد 1402 مهندس عبدالرحمن مرادزاده مدیرکل محیط زیست استان بوشهر که بمنظور مشارکت در آغاز عملیات آماربرداری پرندگان جزایر استان به نخیلو عزیمت کرده بود همراه با کارشناسان محیط زیست در حین پایش متوجه حضور پرنده ای می شود که به پایش حلقه دارد! .
آقای مرادزاده ضمن اعلام خبر بازگیری این پرستوی دریایی پشت تیره که اکنون کاملا" بالغ شده و در کسوت یک مادر دلسوز ، تخم خود را زیر بوته های جزیره نگهداری و پشتیبانی می کند ، می گوید: شماره حلقه ثبت شده برای این پرنده جهت مشاهده سوابق به اداره حیات وحش منعکس گردید که پس از بررسی مشخص شد پرستوی بازگیری شده همان جوجه زیبایی است که در سال 1394 حلقه گذاری شده بود. بعبارتی پس از 8 سال این پرنده که تا چند روز آتی فرزندش به دنیا آمده و راه والدین خود را ادامه می دهد، بازگیری شده است.
ایشان در پایان اشاره داشت طی بیست سال که از آغاز حلقه گذاری در جزایر این استان می گذرد چندین مورد بازگیری در پرندگان کاکلی کوچک و پشت تیره در کشورمان و یا زیستگاه های سایر کشورها مشاهده شده است که اطلاعات آنها در تخمین طول عمر این پرندگان و همچنین مسیر مهاجرت آنها بدست آمده است. این اطلاعات در مدیریت بهتر زیستی این پرندگان ارزشمند که حفاظت از آنها در گرو مشارکت همه جوامع محلی بخصوص صیادان و گردشگران با این اداره کل است، نقش به سزایی را ایفا می کند.
نظرات
0