گلچینی از فرهیختگان عرصه اطلاع رسانی بوده که در توسعه آگاهی عمومی ایفای نقش می نمایند
اخبار فوری
آخرین اخبار
برخورد قانونی با دروغگویان مجازی
«یکی از حقوق عمومی مردم همین است که امنیت روانی داشته باشند. امنیت روانی یعنی چه، یعنی هر روز یک شایعه‌ای یک دروغی یک حرف هراس‌افکننده‌ای توی ذهن‌ها پخش نشود. حالا تا دیروز فقط روزنامه‌ها بودند که این کارها را میکردند حالا فضای مجازی هم اضافه شده. هر چند وقت یا چند روز یک بار گاهی چند ساعت یک بار یک شایعه‌ای یک دروغی یک حرفی را یک آدم مشخصی یا نامشخصی در فضای مجازی منتشر میکند، مردم را نگران میکند ذهن مردم را خراب میکند، یک دروغی را مطرح میکند شایع میکند، خب امنیت روانی مردم و افکار عمومی از بین میرود؛ یکی از وظایف قوه‌ی قضائیه برخورد با این مسئله است.»

🔹هفته گذشته رهبر معظم انقلاب در بخشی از سخنان خود در جمع مسوولان قضایی فرمودند: «یکی از حقوق عمومی مردم همین است که امنیت روانی داشته باشند. امنیت روانی یعنی چه، یعنی هر روز یک شایعه‌ای یک دروغی یک حرف هراس‌افکننده‌ای توی ذهن‌ها پخش نشود. حالا تا دیروز فقط روزنامه‌ها بودند که این کارها را میکردند حالا فضای مجازی هم اضافه شده. هر چند وقت یا چند روز یک بار گاهی چند ساعت یک بار یک شایعه‌ای یک دروغی یک حرفی را یک آدم مشخصی یا نامشخصی در فضای مجازی منتشر میکند، مردم را نگران میکند ذهن مردم را خراب میکند، یک دروغی را مطرح میکند شایع میکند، خب امنیت روانی مردم و افکار عمومی از بین میرود؛ یکی از وظایف قوه‌ی قضائیه برخورد با این مسئله است.»

🔹این سخنان وقتی در کنار ماجرای دستگیری ادمین کانالهای شایعه‌پراکن شبه امنیتی قرار میگیرد معنا و مفهوم تازه‌تری پیدا می‌کند.
درباره آن ماجرا در یادداشتی که دو هفته قبل در ۹دی منتشر شد، تاکید کردیم سازمان حفاظت اطلاعات سپاه و قوه قضائیه باید با ریشه و مبدا رویش و ایجاد چنین کانالهایی برخورد کند تا ریشه فساد سیاسی خشکانده شود. کانالها و اکانتهایی که بدون مستظهربودن به دیتاها و رانتهای اطلاعاتی امکان بقا و دوام فعالیت و کسب اعتبار نمی توانستند داشته باشند.

🔹از سوی دیگر با تاکید هفته گذشته رهبر انقلاب در مورد برخورد قضایی با دروغ‌پراکنی در فضای مجازی و بازی با امنیت روانی مردم، وظیفه مهم برخورد با کانالها و اکانتهای دروغ‌پراکن، از سوی قوه قضائیه نیز باید مجدانه پیگیری شود. 

🔹جالب آنکه رهبر انقلاب در سخنانشان خطاب به قوه قضائیه در خصوص نحوه تعامل و ارتباط با ضابطین قضایی نیز تذکرات مهمی دادند. عدم دخالت ضابطین در روند پرونده‌ها و استقلال قوه قضائیه در تصمیم‌گیری از جمله نکات مهمی بود که رهبر انقلاب به آن اشاره‌کردند.

🔹رهبر انقلاب در دیدار با مسئولان قضایی فرمودند:«نوع ارتباط قوه‌ی قضائیه با ضابطین قضایی خیلی مهم است. از چند طرف باید ملاحظه وجود داشته باشد. یک طرف این است که بایستی رفتار ضابطین مراقبت و نظارت بشود که خب من در تلویزیون شنیدم ایشان همین چندی پیش یک دستوراتی دادند در مورد بعضی از این کارهایی که ضابطین میکنند که نباید این کارها نسبت به متهم انجام بگیرد. خب این یک بخش قضیه است که مراقبت بشود از رفتار ضابط که تندروی و زیاده‌روی و اینها انجام نگیرد. یک جهت دیگر این است که قوه تحت تأثیر نظر ضابط قرار نگیرد. خب ضابطین، دستگاههای مؤثر و مهمی هستند دیگر، قدرتهایی دارند، نظراتی نسبت به اشخاصی، نسبت به قضایا دارند. قوه‌ی قضائیه خودش بایست مستقل رسیدگی کند. تحت تأثیر نظر او قرار نگیرد.»

🔹اهمیت این تذکرات وقتی به صورت دقیق فهم می‌شود که در کنار اتفاقات دو سه هفته اخیر در خصوص دستگیری ادمین کانالهای درو‌غ‌پرداز و حتی به نوعی در کنار جابجایی در سازمان اطلاعات سپاه، تحلیل شود. 

🔹البته مساله دروغ‌پراکنی در فضای مجازی محدود به شایعات سیاسی کانالهای شبه امنیتی نمی‌شود؛ در بسیاری از اوقات، دروغهایی که اشخاص به عنوان تجربیات و مشاهدات شخصی خود از نحوه برخورد حاکمیت در موضوعی خاص، به ویژه موضوعات اجتماعی و فرهنگی در صفحات شخصی خود منتشر می‌کنند، به نحوی است که گویا یک دست پنهان پشت پرده در حال اجرای یک پروژه و عملیات روانی سیاه‌نمایی علیه جمهوری اسلامی است. 

🔹به عنوان نمونه طی روزهای اخیر برخی روایتهای عجیب و غریب که بعضا دروغ‌بودنشان آشکار بوده، در فضای مجازی از نحوه برخورد گشت ارشاد منتشر شده است. ضرورت دارد قوه قضائیه با ورود فوری و جدی به این مسائل، به سرعت واقعیت را روشن کند؛ یا با خاطیان برخورد کند یا با دروغ‌پراکنهای مجازی.

🔹البته تذکر رهبر انقلاب حاوی یک نکته مهم است و آن اینکه تا مدیریت و حکمرانی ما بر فضای مجازی بومی نشود نمی‌توان با شدت و سرعت با دروغ‌پراکنهای مجازی برخورد کرد؛ چرا که راه فرار از نهادهای نظارتی و قضایی توسط اکانتها و کانالهای ناآشنای دروغ‌پراکن در شرایطی که پلتفورمهای مجازی خارجی هیچ تعهدی نسبت به دولت ایران برای فعالیت در کشور ندارند، کار ساده‌ای نیست.

🔹در هر صورت وقتی یک فرد یا یک کانال مشخص با رزومه آشکار اقدام به بازی با روح و روان جامعه کرده و با دروغ پراکنی امنیت روانی مردم را هدف قرار می دهد، مدعی العموم و دادستان قبل از هر نهاد دیگری باید وارد شده و به سرعت ابعاد ماجرا را روشن کند.

شناسه خبر : 2337
تاریخ : 1401/4/16 11:57:15
لینک خبر :  https://daryaaknar.ir/sl/pclhdC
نویسنده خبر :
X

🔶سهیلا سلطانی
🔹 روزنامه نگار | مدرس
🔹 کارشناسی ارشد مدیریت دولتی  دانشگاه هرمزگان
🔹 لیسانس اقتصاد دانشگاه خلیج فارس
🔹 سردبیر  دریاکنار
🔹 کاندیدای ششمین دوره شورای شهر بوشهر
🔹 عضو صندوق هنر وزارت ارشاد
🔹 عضو هیات موسس انجمن خبرنگاران و روزنامه نگاران استان بوشهر

 
 
برچسب ها #دروغگویان #مجازی #برخورد قانونی

اخبار مرتبط

نظرات

0
دیدگاه های ارسال شده توسط شما پس از تایید توسط مدیر سایت منتشر خواهد شد. پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشند منتشر نخواهند شد. پیام هایی که غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشند منتشر نخواهد شد.