گلچینی از فرهیختگان عرصه اطلاع رسانی بوده که در توسعه آگاهی عمومی ایفای نقش می نمایند
اخبار فوری
آخرین اخبار
دکتر پزشکیان در آغاز جلسات بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت در مجلس:
تلاش برای تحقق اهداف سند چشم‌انداز محور همگرایی میان دولت و مجلس و سایر ارکان نظام است/ دولت وفاق ملی خود را متعلق به همه ملت ایران و موظف به تامین حقوق شهروندی همه ایرانیان می‌داند
رئیس جمهور التزام به قانون اساسی، اهداف سند چشم‌انداز، سیاست‌های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری و تحقق برنامه هفتم توسعه را محورهای همگرایی میان دولت و سایر قوا و همه ارکان نظام دانست و تصریح کرد: آنچه امروز در روند همکاری میان دولت و مجلس به صورت رسمی آغاز می‌شود، عرصه این همگرایی و همکاری است.

دکتر مسعود پزشکیان صبح امروز شنبه در آغاز جلسات رسیدگی به صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم در مجلس شورای اسلامی، در صحن علنی مجلس گفت: سوگند بنده به عنوان رئیس جمهور فرصتی برای آگاهی به شرایط دشوار و خطیر موجود در رابطه با زندگی مردم، شنیدن صدای آحاد ملت و خواست آنها برای تحول و تغییر و اصلاح رویکردها و رویه‌های ناکارآمد، خلق امید و وفاق در راستای عبور از تنگاناهای پیش‌رو و اصلاح برخوردهای ناپسند قدرت‌های جهان با مردم ایران است.

رئیس جمهور دولت چهاردهم را میدان جدید همراهی و همکاری درون حکومت، بین حکومت و جامعه و درون جامعه توصیف و تصریح کرد: دولت که امروز به مجلس معرفی شده، دولت وفاق ملی و دولتی است که خود را متعلق به همه ملت ایران و موظف به تامین حقوق شهروندی همه ایرانیان، ملتزم به اولویت بخشیدن به منافع ملی بر هر منافع دیگری می‌داند.

دکتر پزشکیان التزام به قانون اساسی، اهداف سند چشم‌انداز، سیاست‌های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری و تحقق برنامه هفتم توسعه را محورهای همگرایی میان دولت و سایر قوا و همه ارکان نظام دانست و افزود: آنچه امروز در روند همکاری میان دولت و مجلس به صورت رسمی آغاز می‌شود، عرصه این همگرایی و همکاری است.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی به صراحت توفیق دولت را موفقیت نظام عنوان کرده‌اند، اظهار داشت: چه توفیقی بالاتر از کم کردن مخاطره‌ها و تهدیدها برای کشور، کاستن از رنج‌های معیشت مردم و حفاظت از امید خلق شده در میان اقشار مختلف؛ چاره کار فهم مشترک این وضعیت و اقدام همدلانه همه قوا برای پاسخ به خواسته‌های مردم است، چرا که اگر صدای مردم به موقع شنیده نشود، سرخوردگی ‌و ناامیدی فزاینده شکل می‌گیرد که حاصل آن زوال امید، نابودی اعتماد و افول سرمایه‌هاست.

دکتر پزشکیان با تأکید بر اینکه کشور در شرایط خطیر و مردم در وضعیت سخت اقتصادی قرار دارند، خاطرنشان کرد: بی‌عدالتی و ناترازی در غالب بخش‌های اقتصادی، اجتماعی، محیط زیست، آموزشی، فرهنگی و سیاسی را در بر گرفته و مسائل جامعه مزمن شده و تدابیر و رویه‌های جاری قادر به حل واقعی این مسائل نیستند. مردم احساس نارضایتی دارند و ما را پاسخگوی نیازهای خود نمی‌دانند و بی‌میلی آنها برای مشارکت پرشورتر در انتخابات نشانه‌ای از دلسردی‌هاست.

رئیس جمهور گفت: البته مردم همچنان نشان داده‌اند که به کشور و انقلاب علاقه دارند و اگر احساس کنند که رویه‌های اثربخشی برای رفع مشکلات به کار گرفته شده، با تمام وجود در صحنه حاضر خواهند شد؛ بنده کوچکترین تردیدی به این باور ندارم.

دکتر پزشکیان با بیان اینکه امروز بر اساس سند چشم‌انداز و ارزش‌هایی که به آنها معتقدیم وضعیت، فرصت‌ها، تهدیدها و نقاط قوت و ضعف را تشریح و نهایتاً راهبرد عبور از این وضعیت را ارائه خواهم داد، افزود: سند چشم‌انداز که از سوی رهبری ابلاغ و بنده در تمام صحبت‌هایم بر آن تأکید کرده‌ام، ایران توسعه یافته‌ای را به تصویر می‌کشد که در جایگاه اول منطقه از لحاظ اقتصادی، علمی و فناوری قرار داشته و با هویت اسلامی و انقلابی خود در جهان اسلام الهام‌بخش بوده و دارای روابط موثر در عرصه بین‌المللی است.

رئیس جمهور تأکید کرد: این هدف محقق نمی‌شود مگر اینکه با تمام وجود به آن باور داشته باشیم تا فهم مشترکی میان همه ارکان نظام،‌ دولت،‌ بخش‌های مدنی و دیگر بخش‌ها ایجاد شده و باعث هم‌افزایی و همکاری شود.

دکتر پزشکیان رسالت دولت چهاردهم را تأمین آموزش و سلامت عادلانه و با کیفیت برای همه مردم، صرف‌نظر از جنسیت، قومیت، مذهب و منطقه‌ای دانست که هر ایرانی در آن زندگی می‌کند و اظهار داشت: توسعه زیرساخت‌ها، تحصیل و تأمین منابع لازم برای تحقق اهداف، تنظیم‌گری و وضع مقررات ضروری، تأمین امنیت و تقویت اقتدار ملی، برقراری و تنظیم مناسبات بین‌المللی با رعایت اصل عزت، حکمت و مصلحت، مبارزه با دشمنان عزت، اقتدار و استقلال کشور، آبادانی سرزمین و توسعه رفاه اجتماعی و ایجاد محیط اجتماعی برای رشد فضائل رئوس ماموریت‌های دولت است.

رئیس جمهور با بیان اینکه اصول و ارزش‌هایی که ما به آن معتقدیم، رسالت ما و چشم‌انداز ماست، افزود: براساس فرمایش حضرت علی(ع) مبنای درستی یک حکومت، آن چیزی است که مردم پشت آن حکومت و قدرت می‌گویند، است.

دکتر پزشکیان عمل صالح و حاکمیت را رضایت مردم توصیف کرد و گفت: ‌این اصلی است که ما با تمام وجود به آن معتقدیم و آنچه باعث می‌شود هوای مردم را نداشته باشیم، هوای نفس است.

رئیس جمهور با بیان اینکه هیچ دین و باور و امام و پیامبری در قبال هیچ انسانی، قدم از عدالت آن طرف‌تر نگذاشته است تصریح کرد‌: فرق نمی‌کند که مردم مذهبی باشند یا نباشند، ترک باشند، فارس باشند، عرب باشند یا عجم، خارجی باشند یا داخلی، تمام دعوا بر سر عدالت است.

دکتر پزشکیان با بیان اینکه تمام بحث این است که مردم باید از ما راضی باشند و این مردم امروز از ما ناراضی‌اند، اظهار داشت‌: مقصر ما هستیم،‌ مقصر آمریکا و بیگانگان نیستند، این که ما باید مردم را راضی نگه داریم به کسی ربطی ندارد، باید با تمام وجود به مردم عشق ورزید و با آنها مهربان بود.

رئیس جمهور در ادامه با اشاره به آیات کلام الله مجید که نارضایتی مردم را جنگ با خدا تعبیر کرده است افزود‌: نارضایتی مردم یعنی نارضایتی خدا و این ماییم که رسالت و وظیفه‌مان ایجاد رضایت و آرامش در ملت و در جامعه است.

دکتر پزشکیان با بیان اینکه اگر مردم بدانند، ما با باور و اعتقاد و با تمام وجودمان بدون تبعیض نژادی، جنسی، مذهبی و قومی در پی حل مشکلات آنها هستیم،‌ پایبند و معتقد و محکم پشت این حکومت خواهند ایستاد، گفت‌: متأسفانه ما این کار را نکردیم و این مهم جز با وفاق، همدلی و همراهی امکان‌پذیر نیست.

رئیس جمهور در ادامه اصلاح روندها و شرایط براساس شیوه‌های گذشته را غیرممکن دانست و اظهار داشت‌: اگر با شیوه‌های قبلی قرار بود شرایط درست شود، درست می‌شد و روز به روز بدتر نمی‌شد، بنابراین باید دست از آن روش‌ها و شیوه‌ها برداریم.

دکتر پزشکیان در ادامه پشیمانی و ندامت بعد از گذشت و عفو را مذموم دانست و با بیان اینکه در مواجه با مردم قبل از برخورد سخت باید، برخوردهای نرم و ملامت‌آمیز را در پیش گرفت، تصریح کرد:‌ نباید گفت من رئیس و حاکم هستم، نباید گفت من امیرم و دستور خواهم داد که مردم باید اطاعت کنند، چرا که این ادبیات تالی فاسد دارد، قلب را سیاه،‌ ‌دین را سست و تغییرها و دگرگونی‌ها و انقلاب‌ها را نزدیک می‌کند.

رئیس جمهور با بیان اینکه ما مسئولان نوکر و خدمتگزار مردم و به دنبال خدمت به مردمیم و این جزو اصول مسلم ارزش‌هایی است که به آن معتقدیم و پایبند خواهیم بود،‌ تاکید کرد‌: در انتخاب تمامی کسانی که برای همکاری در دولت دعوت شده‌اند شاخص اولیه ما رضایت مردم بوده و خواهد بود چرا که معتقدیم این یکی از آن ارزش‌های حیاتی و اساسی است که عدالت در درون آن نهفته است.

دکتر پزشکیان با تأکید بر ضرورت تعامل مثبت با تمام دستگاه‌ها و قوا با هدف همگرایی، توافق‌سازی، تقویت انسجام داخلی و تقدم منافع ملی بر منافع دستگاهی و جناحی و بخشی تصریح کرد:‌ ارتقای نظام حکمرانی، تقویت قابلیت دولت برای حل مسائل و بحران‌های چندبعدی و پیچیده پیش‌رو از طرق مختلف از جمله حکمرانی شواهد محور، حکمرانی شبکه‌ای، شایسته‌سالاری، یادگیری از تجربیات جهانی و داخلی و پاسخگویی مبتنی بر برنامه‌ریزی و تقویت مؤلفه‌های قدرت هوشمند ملی، اعم از قدرت نرم و سخت، انعکاس صدای بی‌صدایان و بی‌پناهان و محرومان و گوش فرا دادن به فراموش‌شدگان و تردشدگان و حاشیه‌نشینان و کسانی که تریبونی برای بیان خواسته‌های خود ندارند در گرو این مهم خواهد بود.

رئیس جمهور در ادامه سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری مبتنی بر شواهد و محاسبات به اتخاذ رویکرد علمی و کارشناسی و حل مسائل بر مبنای عقلانیت و خرد جمعی شایستگان و کارشناسان به جای اتکا به نظرات شخصی و سلائق و هیجانات دال مرکزی گفتمان دولت چهاردهم عنوان کرد و گفت‌: حضرت علی(ع) زمانی که حاکم می‌شوند اولین حرفی که از زبانشان جاری می‌شود این است که می‌فرمایند گردنم را در مقابل حرف‌هایم گرو می‌گذارم و بعد می‌فرمایند کسی که جریان‌ها و روندها را بررسی کرده باشد و مسیرها را تحلیل کرده باشد اگر تقوا داشته باشد، از سقوط در شبهات نجات خواهد یافت که در اینجا تعبیر امیرمومنان (ع) از تقوا، تصمیم درست مبتنی بر شواهد، تجربه‌ها و مستندات علمی و کار کارشناسی است.

دکتر پزشکیان تصریح کرد: تصمیم درست براساس دستور و رأی یک نفر و یک جناح و گروه نیست و این مستندات علمی است که می‌گوید چه تصمیماتی بگیریم و این شواهد اجتماعی و بین‌المللی به تجربه‌های موفق است که مبتنی بر آن می توانیم عمل کنیم.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود در صحن علنی مجلس شورای اسلامی «فسادستیزی» و «احترام به آزادی بیان و نقد» را از دیگر اولویت‌های دولت چهاردهم برشمرد و تصریح کرد‌: ساختار و ارزش دیگری که به آن معتقدیم فسادستیزی است که به قدرت به دنبال آن خواهیم رفت. همچنین احترام به آزادی بیان، انتقاد و گفتگو از دیگر اولویت‌های دولت چهاردهم است

دکتر پزشکیان گذر از یک دولت متصدی به دولتی تنظیم‌گر و تسهیل‌گر و بازگرداندن فعالیت‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به مردم، فراهم آوردن زمینه‌های مشارکت هر چه بیشتر بخش خصوصی و عمومی با انحصارزدایی و رفع مداخلات را از دیگر اهداف و برنامه‌های دولت برای مدیریت اجرایی کشور عنوان کرد و گفت‌: در ابتدای پیروزی انقلاب به اشتباه تصور می‌کردیم سرمایه‌داران و تولیدکنندگان آدم‌های بدی هستند و سرمایه‌داری را برای ما استثمارگری معنا کرده بودند در حالی که امیر المومنین(ع) در نامه خود به مالک اشتر در توصیف طبقات اجتماعی حکومت و جامعه می‌فرمایند: «لشکریان، قاضیان، کارگزاران و دبیران حکومت نمانند مگر با بازرگانان و صنعتگران». به تعبیر ایشان اگر ما امروز مجلس و دولت داریم به برکت تاجران، بازرگانان، صنعتگران و تولید کنندگان است.

رئیس جمهور با بیان اینکه نارضایتی و حتی اعتراض نسبت به بسیاری از تبعیض‌ها،‌ نابرابری‌ها، محدودیت‌ها و ناکارآمدی‌ها در جامعه و انتظارات انباشته شده، توقعات فزاینده‌ای را برای گشایش در امور بوجود آورده است، افزود: ما در مرکز راهبردی انرژی جهانیم، بالغ بر 71 درصد ذخایر نفت، 69 درصد ذخایر گاز در این منطقه است. ما به بازارهای صادراتی در این منطقه و ترانزیت گسترده دسترسی داریم. ما در گروه بین‌المللی بریکس، پیمان شانگهای، اتحادیه اقتصادی اوراسیا عضویم و تفاهمات بلندمدتی با چین و روسیه منعقد کرده ایم که جملگی برای کشور ایجاد فرصت کرده است.

دکتر پزشکیان ادامه داد: ما با داشتن 70 نوع ماده معدنی با ذخایر قابل قبول جزو کشورهای برتر دنیا هستیم که 7 درصد ذخایر معدنی را در اختیار دارد، ما 60 میلیارد تن ذخایر معدنی داریم که فقط 0.8 آن را در سال تولید می‌کنیم، نقش کشور ما در شبکه گذر راه‌های ترانزیت منطقه و بین‌الملل، استثنایی‌است، ایجاد ارزش از محل ترانزیت کالا و انرژی می‌تواند کشور را از یک حالت عدم تعامل، به شاهراه ارتباطی منطقه تبدیل کند، مرزهای طولانی دریایی در شمال و جنوب و بکر بودن بخش اعظمی از سواحل جنوب داریم فرصت و ظرفیت است، ما با بیشتر از 15 کشور مرز داریم، ما در کانون ارتباطی 25 کشور در جنوب آسیا هستیم، غالب بر 744 میلیون نفر در این منطقه هستند که می‌توانیم با اینها بازار و تجارت راه بیندازیم اما متاسفانه نسبت به این فرصت‌ها فعال و سازنده عمل نکردیم.

رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه امروز آمریکا در راس تهدید‌های ما قرار داد و دائما کشورمان را تحریم می‌کند افزود‌: اگر با هم باشیم و وحدت و انسجام داشته باشیم قادریم تمام این تهدیدها را کم‌رنگ کنیم. این در حالی است که در منطقه پر تنش و درگیر جنگ و خونریزی با همسایگانمان روابط‌مان ضعیف است، سرمایه اجتماعی‌مان کم شده، انسجام داخلی‌مان تضعیف شده و اعتبار دولت در قبال ملت کاهش پیدا کرده است.

دکتر پزشکیان با طرح این پرسش که برای برون‌رفت از این وضعیتی که در آن گرفتاریم، راهبردهای ما چه می‌تواند باشد؟ تصریح کرد‌: مهم‌ترین سوالی که باید به آن پاسخ دهیم این است چرا علیرغم کسب موفقیت‌های بسیار و تلاش‌های صادقانه در طی سال‌های گذشته، مسائل مهمی از قبیل عدالت، ‌انصاف، افزایش سطح رفاه اجتماعی، پیشرفت کشور، رفع بیکاری، فقر، رشد پایدار اقتصادی و در یک کلمه اهداف امیدبخش و شوق‌آفرین چشم‌انداز محقق نشده است؟ و چگونه می‌توانیم از اینجا به آن اهداف متعالی و چشم‌اندازی که به دنبالش بودیم برسیم؟ ما تا نتوانیم پاسخ این سوالات را بدهیم و با همین روش بخواهیم ادامه دهیم،‌ تصور اینکه به جایی بخواهیم برسیم دیوانگی است . گر طلب گوهر کانی کانی/ تا در هوس لقمه نانی نانی/ این نکته رمز اگر بدانی دانی/ هر چیز که در جستن آنی آنی.

رئیس جمهور با بیان اینکه ارزیابی بنده این است که حل این مسائل را می‌توان در پرتو حفظ امید اجتماعی و التزام به وفاق ملی دنبال کرد افزود: با اتکای به وحدت نظری و تجربی مسائلی را می‌توان حل کرد که فهم روشن از صورت‌بندی و حل آن در میان همه ارکان تأثیرگذار جامعه یعنی ارکان حکمرانی، بخش خصوصی و جامعه مدنی ایجاد شده باشد.

دکتر پزشکیان با تاکید بر اینکه ایران امروز برای عبور از بحران‌ها، نیازمند وفاق ملی، همبستگی ملی و مشارکت ملی است و رهبر معظم انقلاب نیز همه قوا و نهادهای حاکمیتی را ملزم به این امر نموده اند تاکید کرد:‌ دولت وفاق ملی هم بر این اساس معرفی شده است و حال نوبت نمایندگان محترم مجلس است که نقش تاریخی خود را در عمل به این تدبیر و افق‌گشایی برای کشور ایفا کند. زمان، زمان مفاهمه است نه مقابله و مناظره، مسائل مزمن و پایدار کشور، جز در پرتو وفاق ملی حل نخواهد شد.

رئیس جمهور با بیان اینکه مفهوم وفاق ملی یک رابطه دو طرفه است و همه اصحاب و ارکان تصمیم‌گیر باید در کنار یکدیگر برای حل و فصل مسائل قرار گیرند ادامه داد:‌ بسیاری از مسائل ما حل نشده است، زیرا یا نتوانستیم به یک تفاهم مشترک در فهم مسئله برسیم یا در اجرا همدل و همصدا نبودیم، اما دولت من دست تفاهم به سوی همه فعالان عرصه خدمت گشوده و می‌خواهد در پرتو بسیج همگانی برای حل مسائل اقدام کند و انتظار دارم که مجلس به عنوان عصاره ملت در این رویکرد راهگشا باشد

دکتر پزشکیان ضرورت بنیادی و بسیار مهم دیگر برای تغییر رویه‌های معیوب و ناکارآمد که می‌تواند راهگشا و امیدبخش باشد و مسئولان را در حل مسائل یاری کند را داشتن نگرش نظام‌مند و پیوسته به همه مسائل کشور دانست و تصریح کرد: این تصور که می‌توان یک مسئله را بدون در نظر گرفتن پیوستگی‌ها که با دیگر مسائل دارد، حل کرد تصور نادرستی است. دولت من به این پیوستگی‌ها توجه دارد چرا که معتقد است اگر آموزش و پرورش ما نتواند مأموریت خود را به درستی ایفا کند یا نظام دانشگاهی ما نتواند از اهداف پیشرفت کشور پشتیبانی نماید، نظام برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی، مناسبات نیروی انسانی و نظام اجرایی پشتیبان نخواهد داشت و تدابیر دیگر راهگشا نخواهد بود.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه ساختاری اداری و اجرایی کشور مبتنی بر اقدام شکل گرفته و بر اهداف نهایی، ‌شاخص‌های دقیق و پایش مستمر مبتنی نیست و از اهداف نهایی فاصله دارد اظهار داشت‌: در وضعیتی که تناسبی در این زمینه وجود ندارد چگونه می‌توان انتظار نتایج کیفی و افزایش قابلیت‌های نظام اجرایی و بهبود شایستگی‌های نیروی انسانی را داشته باشیم؟

خبر تکمیل می‌شود ... .

شناسه خبر : 16364
تاریخ : 1403/5/27 08:50:55
لینک خبر :  https://daryaaknar.ir/sl/ez7IGy
نویسنده خبر :
X

🔶سهیلا سلطانی
🔹 روزنامه نگار | مدرس
🔹 کارشناسی ارشد مدیریت دولتی  دانشگاه هرمزگان
🔹 لیسانس اقتصاد دانشگاه خلیج فارس
🔹 سردبیر  دریاکنار
🔹 کاندیدای ششمین دوره شورای شهر بوشهر
🔹 عضو صندوق هنر وزارت ارشاد
🔹 عضو هیات موسس انجمن خبرنگاران و روزنامه نگاران استان بوشهر

 
 
برچسب ها #پزشکیان #کابینه دولت چهاردهم #صلاحیت وزرا #دریاکنار #مجلس

نظرات

0
دیدگاه های ارسال شده توسط شما پس از تایید توسط مدیر سایت منتشر خواهد شد. پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشند منتشر نخواهند شد. پیام هایی که غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشند منتشر نخواهد شد.