آیت الله صفایی بوشهری نماینده ولی فقیه در استان بوشهر، با بیان اینکه جهان آینده جهان دریا ها خواهد بود و هر کس بتواند دریاهای جهان را مدیریت کند میتواند در نظم نوین جهانی قدرت بیشتری ایفا کند، گفت: در جغرافیای جهان، خلیج فارس از جهت قدرت تاثیرگذاری در نظام سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی نقش فوق العاده ای را ایفا می کند. به گونه ای که درحال حاضر، مدیریت جغرافیایی خلیج فارس یکی از مهمترین استراتژی های جهان است.
نماینده ولی فقیه در استان تاکید کردند: در حوزه امنیت، یکی از مناطق هدف جهان استکبار برای مدیریت ضد امنیتی، حوزه خلیج فارس است.
آیت الله صفایی بوشهری بیان کردند: موارد پیرامونی خلیجفارس از زمان پیدایش از منظر های فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، امنیتی، زیست محیطی، و حتی حوزه علم و فناوری میتواند مورد بحث قرار گیرد.
نماینده ولی فقیه در استان عنوان کردند: متاسفانه تاکنون کارهای قوی و بزرگی درباره مدیریت خلیج فارس انجام نشده چرا که یک سند ۵۰ سالانه از پیش تعیین نشده و حتی اینکه چه برنامهای داریم و در حوزه مدیریت چه کارها و هماهنگی باید انجام شود.
نقش بوشهر در شکل گیری هویت خلیج فارس.
آیت الله صفایی بوشهری نماینده ولی فقیه در استان، بیان داشت: بوشهر در تمامی عرصه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی دروازه خلیج فارس به سمت ایران بوده و خط مقاومت ایران در مقابل تجاوز بیگانگان است. ایشان،با اشاره به رویدادهای تاریخی، اضافه کردند: جایگاه تمدنی بوشهر توجه بیگانگان را به خود جلب کرده بگونه ای که بوشهر به عنوان درگاه خلیجفارس شناخته میشود و محور و پاشنه آشیل برای بیگانگان تلقی می شود.
آیت الله صفایی بوشهری تصریح کردند: اصحاب قلم، تحقیق و پژوهش باید پیرامون نقش و حوزه بوشهر و خلیج فارس کارهای بیشتری انجام دهند چرا که در سالهای گذشته بیتوجهی شده و کارهای با کیفیتی ارائه نشده که بتوان به آنها افتخار کرد.
آیت الله صفایی بوشهری، پیشنهاد کردند: در باب خلیجفارس محور های فرصت و سرمایه شناخت تحدید ها و فرصت های پیرامون خلیج فارس، زیست بوم و آلودگی، کرانه خلیج فارس و فرهنگ اسلامی در حوزه خلیج فارس و زیستگاه فرهنگی مناطق این بخش، حوزه های سیاسی، اقتصادی، نظامی و نقش خلیج فارس و تمدن آینده جهان مورد توجه قرار گیرد.
امام جمعه بوشهر، بیان داشت: همایش تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس باید یک خروجی داشته باشند که به اقتدار مدیریتی ایران در حوزه خلیج فارس،دریای عمان و مدار هفت درجه اضافه کند.
دکتر محمد مدرسی، رئیس دانشگاه خلیج فارس، با اشاره به تاریخ پر شکوه خلیج فارس، این آبراهه حیاتی، بیان داشت: برای برگزاری هرچه باشکوه تر این همایش علمی بیش از یکسال فعالیت شده و زمان کوتاهی تا برگزاری همایش که در روز بیست و یکم اردیبهشت ماه است باقی مانده و تمام تلاش ما این است که با دقت و با حساسیت زیادی و با استفاده از شخصیت های سازمانی استان، همایش تاثیرگذاری در راستای نشان دادن اهمیت، نقش و جایگاه خلیج فارس برگزار کنیم.
دکتر حسن الهیاری، دبیر اجرایی همایش تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس گفت: از آخر اسفند ماه تاکنون ۱۵۰ چکیده مقاله دریافت شده و اصل مقالات که تا ۳۱ فروردین مهلت برای ارسال آن نیز وجود دارد، او افزود 120 عنوان از چکیده مقالات بررسی و تاییدشده است.
دکتر الهیاری بیان داشت: تا به این لحظه ۶۰ مقاله کامل در دبیرخانه همایش دریافت شده است.
وی افزود: در این همایش شرکت کنندگانی به غیر از کشور ایران و کشورهای همسایه خلیج فارس، از کشور ایتالیا و دو کشور آفریقایی نیز هستند.
الهیاری اضافه کرد: در همایش تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس، شخصیت های مهم ملی، منطقه ای و مهمان های خارجی از جمله سفرا ی کشورهای مرتبط حضور خواهند داشت.
نظرات
0