گلچینی از فرهیختگان عرصه اطلاع رسانی بوده که در توسعه آگاهی عمومی ایفای نقش می نمایند
اخبار فوری
آخرین اخبار
دانشگاه فنی و حرفه ای تنها مرکز عالی مهارتی استان
دکتر منصوری نسب(ریاست دانشگاه فنی و حرفه ای استان): دانشکده فنی و حرفه ای جنوب استان (کنگان)، گامی بلند در راستای توانمندسازی نیروهای بومی

با شروع سال تحصیلی و بهار علم آموزی به سراغ فنی ترین دانشگاه استان و مردی از دیار مهارت و حرفه ای سازی دانش آموختگان (دکتر اکبر منصوری نسب؛ ریاست محترم دانشگاه فنی و حرفه ای استان بوشهر) رفتیم، تا با ایشان به گَپ و گًفت بنشیم و کلیاتی از فنی ترین دانشگاه استان ارائه دهیم، مشروح مصاحبه به شرح ذیل ارائه می گردد:

-در این نشست که خانم حاجیانی (ریاست دانشکده فنی و حرفه ای دختران بوشهر الزهرا(س))، خانم عبدالهی (معاونت آموزشی)، دکتر نامی (معاونت فرهنگی و دانشجویی)، مهندس کًردی ( معاونت اداری مالی)، دکتر حیدری (مدیر حراست)، مهندس تن زاده (روابط عمومی) و تیم خبری نشریه دریاکنار حضور داشتند؛ ابتدا دکتر منصوری نسب ضمن تبریک آغاز سال تحصیلی جدید به تمامی اساتید، اعضای هیئت علمی، کارکنان و به ویژه دانشجویان دانشگاه و تقدیر از تلاش های ارزنده همه عزیزان با اشاره به نقش مهم و وزین رسانه ها در آگاه سازی جمعی و اغناء افکار عمومی، این مسئولیت اجتماعی را رسالتی مهم دانسته و اعلام داشتند هر چه قدر تعامل دانشگاه فنی و حرفه ای با رسانه ها بیشتر باشد تبعا جایگاه آن مسجل تر و اهداف پیش رو نمایان تر خواهد شد.

-ایشان توضیحات کلی خود را در خصوص جایگاه دانشگاه و وجه تمایزهای آن بدین صورت آغاز نمودند: دانشگاه فنی و حرفه ای؛ دانشگاهی مهارت محور (که آموزشهای عالی مهارتی در آن صورت می پذیرد) می باشد که بعد از انتزاع آموزشکده ها و دانشکده های آن از وزارت آموزش و پرورش (در سال1390) و الحاق به وزارت عتف (علوم تحقیقات و فناوری)؛ در حال حاضر بعنوان یکی از دانشگاه های عالی مهارت محور و کار آفرین (با 178 مرکز فعال در سراسر کشور) مشغول فعالیت بوده و نقش عمده آن تربیت تکنسین های ماهر و مجرب (به لفظ عامه آچار به دست با پنجه های کارآمد) عنوان شده است، در زمینه جمعیت دانشجویی، بزرگترین دانشگاه کشور و به لحاظ وسعت جغرافیایی هم از جایگاه قابل توجهی برخوردار می باشد.

-ریاست دانشگاه فنی و حرفه استان با اشاره جایگاه والای اعتماد اجتماعي (به ویژه در بحث اشتغال و کار آفرینی) نسبت به حوزه تحت مدیریت خود اظهار داشتند: به طور میانگین 75 درصد دانش آموختگان این دانشگاه (درسطح کشور) یا جذب صنایع بزرگ و کوچک شده یا بستر کارآفرینی ایجاد نموده اند و در سطح استانی نیز 66.6 درصد از دانش آموختگان جذب بازار کار و کارآفرینی شده اند و فنی و حرفه ای بالاترین نرخ اشتغال، بین دانشگاه های استان را دارا می باشد.

-تقاضا محور بودن رشته های دانشگاه فنی و حرفه ای از دیگر مباحثی بود که دکتر منصوری نسب به آن اشاره داشته و اعلام نمودند: آمایشی سالانه براساس نیازهای جامعه و صنعت، صورت گرفته و بر حسب آن رشته های احصار شده از اتمسفر کارآفرینی و صنعت برای سال بعد تعریف می گردند.

-مقام برتر فنی و حرفه استان در سطح دانشگاهی، تاکیدات مقام معظم رهبری (مد ظله العالی)، ریاست جمهوری، مسئولین کلان کشوری و همچنین برنامه ششم توسعه را بر گسترش و اهمیت ویژه برای آموزشهای فنی و حرفه ای اعلام و ادامه دادند: معمولا تصمیم گیری های کلان در ستاد مرکز صورت می پذیرد و دانشگاه های استانی بعنوان اعضای فعال شورای مرکزی، از سهم بسزایی در تصمیم گیری ها برخوردار می باشند. ضمنا گفتمان مهارتی براساس نیازهای جامعه از مهم ترین فعالیت های این مجموعه بوده که مورد استقبال ویژه ای واقع شده است.

- توجه ویژه خانواده ها به تحصیل فرزندانشان در دانشگاه فنی و حرفه ای از دیگر مباحثی بود که دکتر منصوری نسب به آن اشاره داشته و دلیل آن را تاثیرات کارآفرینی، آموزشهای فنی و حرفه ای، مهارت آموزی و توانمند سازی در اشتغالهای پایدار دانستند که در برگیرنده کمک شایانی به توسعه پایدار کشور می باشد.

- ایشان نگاه آینده نگری کشور را وسعت دانشگاه های فنی و حرفه ای دانسته و تاکید کردند: وزارت علوم تنها مجوز به گسترش آموزشگاه و دانشکده های فنی و حرفه ای داده است.

- وی با اشاره به وجود دو دانشکده امام خامنه ای (مد ظله العالی) و الزهرا(س) در مرکز استان با ظرفیت 2300 دانشجو (60درصد بومی 40 درصد از استانهای همجوار) از افتتاح یک دانشکده در جنوب استان با محوریت کنگان خبر دادند که از مهرماه اقدام به پذیرش دانشجو می نماید، وی همچنین مجموعه تحت مدیریت خویش را در جمع 5 دانشگاه برتر کشور دانسته که در زمینه های دانشجویی، فرهنگی، عمرانی و آموزشی سرآمد می باشد. بخش از آمار کلی ارائه شده بدین شرح می باشد: اساتید مدعو این دانشگاه قریب160 نفر، اعضاء هیات علمی 13 نفر، کارکنان دو دانشکده 73 نفر (بدون دانشکده کنگان)، کد رشته های دو دانشکده مرکز  32 عنوان و همچنین کد رشته های اختصاص یافته به دانشکده کنگان 5 عنوانِ پالایش گاز، گازرسانی، تعمیر و نگهداری خودرو، ابزار دقیق و جوشکاری فنی می باشد.

-ایشان در پایان توضیحات کلی خود را در خصوص جایگاه دانشگاه و وجه تمایزهای آن اظهار داشتند: امید آن داریم که دانشگاه فنی و حرفه ای در وظیفه خود نسبت به تامین نیاز اشتغال کشور در بخش صنایع و ایجاد کارآفرینی پیشرو و موفق باشد.  

شناسه خبر : 17
تاریخ : 1399/7/9 10:33:54
لینک خبر :  https://daryaaknar.ir/sl/36O0aE
نویسنده خبر :
X

🔶سهیلا سلطانی
🔹 روزنامه نگار | مدرس
🔹 کارشناسی ارشد مدیریت دولتی  دانشگاه هرمزگان
🔹 لیسانس اقتصاد دانشگاه خلیج فارس
🔹 سردبیر  دریاکنار
🔹 کاندیدای ششمین دوره شورای شهر بوشهر
🔹 عضو صندوق هنر وزارت ارشاد
🔹 عضو هیات موسس انجمن خبرنگاران و روزنامه نگاران استان بوشهر

 
 

اخبار مرتبط

نظرات

0
دیدگاه های ارسال شده توسط شما پس از تایید توسط مدیر سایت منتشر خواهد شد. پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشند منتشر نخواهند شد. پیام هایی که غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشند منتشر نخواهد شد.