عبدالمجید دراهکی مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان بوشهر در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: برای اولین بار ، مسابقات ملی مهارت آموزی حوزه جوشکاری، آجرچینی و کاشیکاری در شهرستان کنگان در بازه زمانی 17 تا 22 آذر ماه برگزار خواهد شد. این رویداد یکی از بزرگترین رویدادهای آموزش مهارتی است و معمولاً در استانهای تهران، تبریز یا خراسان برگزار میشود. اما با توجه به مدالها و افتخارات کسب شده توسط اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان بوشهر در سالهای اخیر، این استان توانسته است در شورای گسترش آموزش فنی و حرفهای میزبانی این مسابقه بزرگ را برعهده بگیرد. این رویداد بسیار ارزشمند و پرمخاطب در استان بوشهر است و برگزاری آن میتواند به توسعه زیرساختهای آموزش مهارتی فنی حرفهای در این استان کمک کند و همچنین در ترویج و اطلاعرسانی به جوانان نقش مهمی ایفا کند.
دراهکی اعلام کرد: مسابقات جوشکاری، آجرچینی و کاشی کاری در کنگان برگزار میشود. در این مسابقات، 18 داور حضور دارند. در رشته جوشکاری، 15 استان توانستند در این مسابقه شرکت کنند و در رشته آجرچینی 10 نفر و در رشته کاشی کاری هم 8 نفر موفق شدند وارد مرحله نهایی مسابقات کشوری شوند. همه شرکتکنندگان در این مسابقات، چه ملی و چه بینالمللی باید حداکثر بیست سال سن داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: در سالهای گذشته، در رشته کاشی کاری، آجرچینی، کابینتسازی و حتی رشته جوشکاری، تیم بوشهر مدالهای طلا و نقره در مسابقات کشوری را به دست آورده است. علاوه بر این، مسابقات بینالمللی مهارت در کره برگزار شد و ما سرپرست تیم اعزامی بودیم. در این مسابقات، با رقابت با 52 کشور دیگر، ما مقام سوم جهان را به دست آوردیم. این امر یک دستاورد بسیار ارزشمند برای ما بود.
دراهکی به توافقنامه بین مجموعه فنی حرفهای و مجموعه پارک علم و فناوری اشاره داشت و گفت: این تفاهمنامه در زمینه شبیهسازی و ایجاد مجموعههای آموزشی با استفاده از شبیهسازها برای توسعه هوش مصنوعی در استان به امضا رسید. در این راستا، به منظور رونمایی برای اولین بار از یکی از محصولات شبیهسازی در حوزه آموزش جوش، معاون سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور به رویداد دعوت شده است. همچنین، برای حضور در این رویداد ملی مهم، برنامهای در قالب تور رسانهای برای اعزام خبرنگاران تدارک دیده شده است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان بوشهر اظهار داشت: در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، ما فعالیتهای آموزشی گستردهای در سطح استان داشتیم و در این راستا، ۱۹ جامعه هدف را دنبال میکنیم؛ از جمله دانشجویان، دانشآموزان، سربازان نظام وظیفه، زندانیان، زنان سرپرست خانوار و سایر اقشار جامعه.
ایشان تصریح کرد: در سال 1401، مجموعاً 2400 دوره آموزشی در کارگاههای آموزشی فنی و حرفهای برگزار شد. این دورهها در 15 مرکز دولتی که در کل استان واقع شده اند، و همچنین در تقریباً 110 کارگاه آموزشی در سراسر استان برگزار شدند. این دورهها شامل 630 دوره مختلف بودند.
جمعاً در سال 1401، تعداد حدود 26 هزار نفر در مجموعه فنی و حرفهای به آموزش پرداختند. از این تعداد، تقریباً 17 هزار و 500 نفر موفق به دریافت گواهینامه مهارت شدند. درواقع، حدود 70 درصد از کل افراد شرکت کننده در دورههای آموزشی، موفق به اخذ گواهینامه مهارت شدند. در مقابل، 30 درصد دیگر با سختگیریهایی که در حوزه سنجش بصورت آنلاین انجام میشود، موفق به اخذ گواهی نامه نشدند.
به گفته دراهکی 42 درصد این آموزش ها در حوزه خدمات بوده و 44 درصد در حوزه صنعت بر اساس تعاملی که مجموعه های صنعتی داشتند. همچنین 8 درصد آموزش ها در حوزه فرهنگ و هنر و 6 درصد در حوزه کشاورزی و شیلات و آبزیان برگزار شده است.
همچنین در حوزه شیلات و آبزیان که امسال ما متولی برگزاری مربیان حوزه شیلات کشور هم هستیم که بصورت آنلاین داریم آموزش های پرورش ماهی در قفس و پرورش میگو در سایت های خشکی را داریم انجام می دهیم در این راستا، پایلوت آموزشی پرورش ماهی و میگو در مرکز دیر ایجاد شده است تا علاوه بر تولید، به صورت مستقیم آموزش های لازم در این حوزه نیز انجام شود. در سال 1402 هم با این شرایط آموزش هایمان در حال برگزاری است ادامه برگزاری آنها در سال های آینده قابل انتظار است.
دراهکی در ادامه گفت: دولت با اتخاذ تدابیری نوآورانه، تعاملی جذاب و پربار با بنگاه های اقتصادی را به وجود آورده است که برای اولین بار، تضمین اشتغال در حوزه های نفت و گاز و پتروشیمی را فراهم ساخته است. این تدابیر موجب شده تا کسانی که در حوزه های تفاهم نامه ای دولت فعالیت میکنند، مانند جوشکاری در رشته های برق، استیل یا آلومینیوم، در حوزه های برق صنعتی و لوله کشی ها صنعتی و ابزار دقیق، بتوانند به اشتغال پایدار دست یابند.
با ابتکاری از سال گذشته، دولت برنامه آموزش مهارت های لازم را آغاز کرده و تفاهم نامه های مورد نیاز را منعقد نموده است. این برنامه ها به تمامی افرادی که از قبل گواهینامه مورد نیاز را دارند یا در حال حاضر در دوره های آموزشی ما شرکت میکنند و گواهینامه مورد نیاز را دریافت مینمایند، به ادراه کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی معرفی می شوند. این تدابیر باعث می شود تا هر فردی که دارای گواهینامه های فنی حرفه ای در این زمینه ها باشد، بدون بیکاری باشد. اما چالش بزرگتری که در این راستا وجود دارد، حوزه پرورش میگو و ماهی است. با اعلام فراخوان ها و تدابیر مناسب، اما تعداد متقاضیان آموزش در این حوزه کم بوده است.
ایشان افزود: در کنار آموزش های دولتی، تقریبا 270 آموزشگاه آزاد فنی و حرفه ای داریم که یکسری دوره ها به آنها واگذار شده است. با برنامه ریزی های ایران قوی که اجرا شده، فرایند صدور مجوزها را از 6 ماه به سه روزه کاهش دهیم. بنابراین، پس از تایید درخواست، موافقت قطعی در مدت یک هفته تا ده روز صادر گواهی نامه خواهد شد.
نظرات
0