به گزارش دریاکنار مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر در حوزه دامپزشکی اشاره به اهدافی داشتند که برای اجرای این اهداف سازمان دامپزشکی برنامه ریزی و تدوین ضوابط و سیاست گذاری انجام داده است و ۳۸ وظیفه برای خود ترسیم نموده که بتواند خدمت را انجام دهد. ایشان به اهداف ذیل اشاره نمودند، * تامین بهداشت، سلامت و فراهم کردن رفاه دام * کنترل و پیشگیری و مبارزه با بیماری های دامی * تامین و تضمین بهداشت و سلامت فرآورده های دامی * پیشگیری و مبارزه با بیماری های مشترک بین انسان و دام (بیش از ۸۰۰ نوع بیماری مشترک بین انسان و دام وجود دارد که در حوزه دامپزشکی کار پیشگیری از این بیماری ها تشخیص و درمان این بیماری ها در دام انجام می شود).
در ادامه اظهار نمودند؛ همه ی مواردی که برای انسان مخاطره انگیز هستند شاید بیش از ۸۰ تا ۹۰ درصد در جامعه انسانی با آن دست و پنجه نرم می کنند از دام شروع شده حتی بیماری های که نوظهور هستند برای پیشگیری از شیوع آنها باید در دام تشخیص و درمان و واکسیناسیون انجام شود که این بیماری های مشترک به انسان سرایت نکند. بعضی از بیماری ها مثل آنفولانزای فوق حاد در طیور و دام ها هستند، مثل دام های خانگی به مانند سگ و گربه و خرگوش وجود دارد که اگر در جامعه انسانی ورود و تلاقی کند با آنفولانزای انسانی می تواند جهشی ایجاد کند و این جهش به آن صورتیکه بتوان درمانی برای آن ایجاد کرد، نیست. در سالهای متفاوت این اتفاقات افتاده و بیش از ۴ میلیارد انسان بر اثر این بیماری از بین رفتند .
دکتر تنگستانی اظهار داشتند: با توجه به این که استان بوشهر به سمت دریامحور شدن پیش می رود از تمامی ظرفیت های بخش دولتی و خصوصی، آموزش های مورد نیاز و استفاده از توان بین بخشی دستگاه های دولتی مرتبط با صنعت میگو استفاده می شود.
ایشان اعلام نمودند: میزان صادرات آبزیان که به شکل عمده ماهی و میگو پرورشی بوده به کشورهای اتحادیه اروپا، روسیه ، چین، کشورهای حوزه خلیج فارس، مالزی، ترکیه، تایوان، ارمنستان، بلاروس، تایلند ، کره جنوبی، بنگلادش، هنگ کنگ و آذربایجان بوده است.
مدیرکل دامپزشکی یادآور شد: در سال گذشته هفت اردوی جهادی برای معاینه و واکسینه کردن سه میلیون و ۵۰۰ هزار دام انجام و امسال نیز تاکنون یک میلیون و ۳۰۰ هزار دام معاینه و واکسینه بر علیه ۶ بیماری شدهاند.
تنگستانی ادامه داد: یکی از این خدمات که تا حدودی برای روستاییان گرانقیمت است تزریق ۶ واکسن آبله، هاری، لمپی اسکین، طاعون نشخوارکنندگان کوچک و تب برفکی است که در قالب اردوهای جهادی طی دو سال اخیر به شکل رایگان انجام شده است.
وی عنوان کرد: در یکسال گذشته ۵۷ هزار و ۳۳۴ مورد بازدید نظارت بهداشتی بر مواد غذایی با ۶۱۶ انواع آزمایش انجام و ۱۰ هزار و ۱۰۳ مورد غیر بهداشتی کشف شده که در ایام نوروز و ماه رمضان، محرم اکیپ های ویژه برای تایید گواهی سلامت انجام شده است.
ایشان فرمودند: در ۶ ماه اول امسال، یک میلیون و ۱۰۸ هزار کیلو فرآوردههای خام دام و پروئینی ضبط و از این تعداد ۷۱۶ هزار و ۸۰۲ کیلوگرم معدوم شده است.
وی همچنین اعلام نمودند: سال گذشته بر ۱۴ میلیون قطعه طیور نظارت بهداشتی انجام شده که ۳۲ هزار و ۸۱۹ قطعه ضبط شده که پس از آزمایش های لازم بخشی از آن به عنوان خوراک دام و طیور وارد عرصه استفاده شده است.
نظرات
0