به گزارش دریاکنار و نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر، معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی بوشهر در همایش ادبی و هنری حکمت حکیم ویژه بزرگداشت نظامی گنجوی که در سفره خانه پاریو خورموج برگزار شد، گفت: نظامی از شاعران توانای شعر پارسی است که نهتنها دارای روش و سبکی جداگانه است بلکه تأثیر شیوهٔ او بر شعر پارسی نیز در شاعران پس از او پیداست.
وحید حیدری افزود: بزرگداشت این شاعر و حکیم گرانمایه فرصتی است که هرچه بیشتر و بهتر به ایرانیان و جهانیان معرفی شود.
وی ادامه داد: اشعار حکیم نظامی ویژگی های زیادی دارد و سرشار از نکته های زبانی و کلامی و معرفتی است.
دکتر علی حسن زاده نیز با بررسی ادبیات غنایی در شعر نظامی بیان داش: آثار ادبی از نظر محتوا به چهار دسته ادبیات حماسی، غنایی، تعلیمی و نمایشی تقسیم می شوند و ادبیات غنایی گونه ای از ادبیات است که با زبان لطیف به بیان احساسات و عواطف می پردازد.
نویسنده و محقق کردوانی اضافه کرد: ادبیات غنایی محدود به قالب خاصی نیست اما در قالب های غزل و مثنوی جلوه خاصی دارد و اوج رشد آن در سبک عراقی است.
وی تصریح کرد: ویژگی عمده اشعار نظامی روایتی بودن، طولانی و توصیف دقیق اشخاص و صحنه هاست.
وی ادامه داد: در اواخر قرن ششم داستان عاشقانه توسط نظامی به حد کمال می رسد و نظامی شاعری صاحب سبک است که شاعران پس از او از وی تقلید می کنند.
حسن زاده خاطر نشان کرد: اولین مقلد نظامی امیر خسرو دهلوی است و سپس خواجوی کرمانی، سلمان ساوجی و جامی در داستان سرایی از او تقلید می کنند و در دشتی نیز محمدخان، احمد خان و ملاحسن کبگانی در تقلید از نظامی منظومه های خسرو و شیرین را می سرایند.
وی افزود: نظامی یکی از ارکان شعر فارسی و از پایه های اصلی این زبان است و توفیق او در ذکر جزئیات، قرائت تصاویر، تخیل قوی و دقت در توصیف است.
اصغر منصوری نسب نیز اظهار داشت: حکیم را در حکمت فارسی به کسی گویند که هم در عقل نظری و هم در عقل عملی صاحب بصیرت و دانایی است و نظامی با احاطه بر علوم گوناگون در عصر خود صاحب نظر بود.
محقق خورموجی اضافه کرد: نظامی آنچه گفته است از زبان او شنیدنی تر است و به خصوص در خسرو و شیرین سخن خود را حکمت و اسطرلاب می داند و در جایی دیگر حکمت رمز گشا عنوان می کند.
وی ادامه داد: علامه جعفری به نقل از برتراند راسل گفته است تنها کسی که توانسته است آن چه مانده و حاضر است را به ما نشان بدهد حکیم نظامی است.
منصوری نسب یادآور شد: کتاب خمسه نظامی بی شک عروس سخن است و عشق نامه ای است که از نهان خانه دل سخن به میان آورده است و قصه دُرپاش یعنی دُر پاشیدن است.
اجرای نظامی خوانی به سبک شروه توسط پولاد اسماعیلی و حسن صفری و موسیقی سنتی با نوازندگی سنتور سید پوریا موسوی و صدای سید عبدالمهدی هاشمی، مشاعره اشعار نظامی توسط امیرمحمد، محمد طاها و محمود زارعی و شعر خوانی احمد منصوری، دکتر غلامرضا حیاتی، بهار قربانی و حمید زارعی از دیگر برنامه های این همایش بود.
نظرات
0