مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر، عبدالحسین گرشاسبی، در نشست خبری با اصحاب رسانه، برنامههای گسترده اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر را به مناسبت دهه فجر برای مدیریت پایدار منابع طبیعی و تقویت زیرساختهای آبی معرفی کرد.
گرشاسبی در این نشست اعلام کرد: پروژه سازه آبخیزداری دره امیریه در اواخر ایام دهه فجر به بهرهبرداری خواهد رسید. این پروژه که یکی از مهمترین و برجستهترین پروژههای آبخیزداری استان بوشهر است، با اعتباری بالغ بر 80 میلیارد تومان از منابع استانی و ملی به بهرهبرداری میرسد.
گرشاسبی تأکید کرد: هدف از اجرای این پروژه، کنترل سیلاب و کنترل رسوب در حوزه آبخیز شهرستان دیلم است. علاوه بر این، پروژه به غنیسازی سفرههای زیرزمینی و افزایش پوشش گیاهی در این منطقه کمک قابل توجهی خواهد کرد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر همچنین از اجرای 37 سازه آبخیزداری دیگر در سطح استان با استفاده از اعتبارات ملی و استانی خبر داد که جمعاً بالغ بر 147 میلیارد تومان است. این اقدامات در راستای تقویت زیرساختهای آبخیزداری و مدیریت بهینه منابع آبی انجام میشود.
علاوه بر این، در حوزه قرارگاه امام حسن مجتبی (ع)، پیگیریهای انجام شده منجر به اجرای عملیات آبخیزداری در سطح 630 هزار هکتار از حوزه آبخیز استان بوشهر شده است. برای این پروژهها، اعتباری بالغ بر 2205 میلیارد تومان طی 3 سال تخصیص داده خواهد شد و فراخور مطالعاتی که در حوزه آبخیز استان داریم اجرای عملیات آن را دنبال خواهیم کرد.
وی افزود: یکی از مهمترین بحث هایی که در حوزه مطالعاتی بود بحث تعیین مرز حوزه آبخیز بود که در قالب مدیریت جامع حوزه آبخیز استان بوشهر 838 هزار هکتار از مساحت حوزه را شناسایی کردیم و این حوزه تحت عنوان حوزه مند برای ابلاغ فرایند مطالعه و تنظیم سند راهبردی آن به سازمان منابع طبیعی ابلاغ شد و نهایتا اعتباری بالغ بر 1 میلیارد و 500 میلیون تومان برای اجرای فاز مطالعه پیش بینی شده و درحال رایزنی و بررسی های کارشناسی و بعد از اینکه تصویب شد فرایند اجرایی این عملیات در حوزه آبخیز مند عملیاتی خواهد شد.
به گفته گرشاسبی با تلاشهای انجام شده از سال 1402، ما توانستیم در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت به تولید بیش از 3 میلیون و 800 هزار اصله نهال در نهالستانهای دولتی و خصوصی بپردازیم. این اقدامات با همکاری دستگاههای اجرایی و حمایتهای استاندار و فرمانده سپاه امام صادق (ع) انجام شده است. هدف ما از این همکاریها، استفاده از ظرفیتهای موجود در استان و صنایعی مانند نفت و گاز است تا بتوانیم مسئولیتهای اجتماعی این صنایع را جلب کنیم و در سطح استان، در چهار سال آینده 16 میلیون اصله نهال را در مناطق ساحلی کاشت کنیم.
ایشان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه گونه حرا یکی از گونههای مناسب و سازگار با اقلیم استان بوشهر است، اگر توانایی تولید مناسبی از این گونه را داشته باشیم، مشکل کم آبی در شرایط گرم و خشک استان بوشهر بهبود خواهد یافت. در سال جاری، با هماهنگیهای صورت گرفته، قصد داریم 750 اصله نهال حرا را به مناطق ساحلی انتقال داده و کاشت آن را انجام دهیم و همچنین قابلیت استان در توسعه درخت حرا بسیار مناسب است و در نظر داریم بیشتر در نواحی ساحلی که بالغ بر 12هزار و 500 هکتار عرصه ساحلی و 14 هزار هکتار عرصه های بیابانی و جنگلی را در سطح استان شناسایی کرده ایم مقدمات کار را فراهم شده و در طول زمانی که در اختیارمان است فرایند انجام کار را به اتمام برسانیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر در پایان ابراز امیدواری کرد و اظهار داشت: در تلاش برای بهبود فضای سبز و حفظ محیط زیست، نیازمند مشارکت و همراهی مردم عزیز هستیم. از حوزه دهیاریها، شوراهای اسلامی و تمامی افراد تقاضا میکنیم تا در کاشت و نگهداری درختان با ما همکاری کنند. این همکاری بیش از کاشت درختان مهم است، زیرا میتواند به ارتقای فضای سبز، به ویژه در مناطق جنگلی و بیابانی که تأثیر مثبتی بر عملکرد استان دارند، کمک کند و نشان دهد که ما به ارتقای فضای سبز اهمیت میدهیم. امیدواریم با همکاری شما، بتوانیم بهبود محیط زیست را محقق کنیم.
نظرات
0