آخرین اخبار
پاسداشت روز ملی خلیج فارس
همزمان با ۱۰ اردیبهشت همایش بزرگداشت روز ملی خلیج‌ فارس با حضور پژوهشگران، استادان، دانشجویان و مسئولان در دانشگاه خلیج فارس بوشهر برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه خلیج فارس ، آیت‌الله غلامعلی صفایی بوشهری در همایش بزرگداشت روز ملی خلیج فارس در دانشگاه خلیج‌ فارس بوشهر نقش این آبراه مهم و استراتژیک در مهندسی نظم نوین جهانی را برشمرد و اظهار داشت: نقش خلیج فارس و کشور‌های پیرامون آن در نظم نوین آینده جهان بسیار پررنگ است.

 

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با اشاره به طراحی کشور‌های مختلف برای نظم نوین جهانی، خاطرنشان کرد: این برنامه‌ها دارای اهداف اقتصادی، نگاه سیاسی و سلطه و اجرای مدیریت سیاسی، نقش مهم دریا در آن، دارای نگاه بسیار ویژه فرهنگی رسانه‌ای هستند که ابزار تمامی این موارد بر بستر رسانه است.

 

وی خلیج فارس را مرکز تولید و گسترش فرهنگ دانست و تصریح کرد: خلیج فارس آبراه مهم و استراتژیک همواره سیاسی بوده است و در نظم نوین آینده جهان نقش مهمی بازی می‌کند و کشور‌های این حوزه باید با نگاه راهبردی دنبال استقلال و اثرگذاری شایسته باشند.

 

 

خلیج فارس از مؤلفه‌های اصلی قدرت، وحدت و همدلی ایران اسلامی

 

استاندار بوشهر هم خلیج فارس را از مؤلفه‌های اصلی قدرت، اتحاد و وحدت و همدلی در کشور دانست.

 

احمد محمدی‌زاده با بیان اینکه جمهوری اسلامی در خلیج فارس از اقتدار بالایی برخوردار است افزود: پس از انقلاب و با فرمان امام(ره) دفاع دریایی ایران قدرت گرفت و در دوران رهبری مقام معظم رهبری نیز با شتاب بیشتری ادامه یافت و اکنون ایران اسلامی در خلیج فارس قدرت اول منطقه است و با متجاوزان برخورد قاطع می‌کند.

 

وی با اشاره به حضور نیروی دریایی جمهوری اسلامی در آبهای دور و اقیانوس‌ها اضافه کرد: منابع پیشرفت کشور در دریاست و برای بخش‌های گوناگون اقتصاد دریامحور برنامه داریم.

 

استاندار بوشهر بیان کرد: صنایع نفت و گاز و پتروشیمی نیز در سواحل خلیج فارس از پیشران‌های توسعه کشور‌ها هستند و صنایع پایین‌دست این صنایع نیز کنار خلیج فارس در حال شکل‌گیری است.

 

محمدی‌زاده با ابراز اینکه ایران اسلامی در بخش‌های گوناگون دریا ظرفیت‌های مهم و فراوانی دارد، گفت: نگاه ما در عرصه اقتصادی خلیج فارس باید دریامحور باشد.

 

وی منابع پیشرفت و توسعه کشور را در دریا و حاشیه سواحل دانست و خاطرنشان کرد: صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و صنعت پایین‌دستی آن نیز در حاشیه خلیج فارس قرار دارد که توسعه این مهم در دستور کار است.

 

استاندار بوشهر توجه به طرح‌های اقتصاد دریاپایه را مورد اشاره قرار داد و اضافه کرد: یکی از حوزه‌های این برنامه، گردشگری دریایی است که توسعه زیرساخت‌های آن در دستور کار قرار دارد.

محمدی‌زاده با اعلام اینکه سالانه افزون بر 9 میلیون گردشگر وارد استان بوشهر می‌شوند، گفت: از اواسط اسفند گذشته تا 12 فروردین امسال 4.5 میلیون گردشگر از نقاط مختلف کشور وارد استان بوشهر شدند که نشان از ظرفیت بالای حوزه گردشگری است.

 

وی پرورش آبزیان را از دیگر ظرفیت‌های استان بوشهر در عرصه اقتصاد دریامحور برشمرد و افزود: تولید میگو و ماهی پرورشی در سواحل خلیج فارس به‌عنوان طرح‌های اقتصاد دریا در اولویت برنامه‌ها قرار دارد.

 

دریا و خلیج فارس سکوی پیشرفت و توسعه ایران اسلامی

 

رئیس انجمن دوستی ایران و چین هم در این همایش گفت: خلیج فارس همواره مورد طمع بیگانگان بوده و بار‌ها به منابع آن دست‌اندازی شده است، اما اکنون ایران اسلامی با قدرت در حال حرکت در بخش‌های گوناگون است و استقلال خود را به رخ می‌کشد.

 

علاءالدین بروجردی ابراز کرد: باید بتوان از تمام ظرفیت‌ها برای پیشرفت کشور بهره برد و دریا این امکان را دارد تا سکوی این پیشرفت باشد و در جنگ ترکیبی و اقتصادی پیروز شویم.

 

در این همایش ضمن ارائه یافته‌ها و مقالات علمی و پژوهشی از سوی شماری از پژوهشگران و استادان نمایشگاهی از نقشه‌ها و اسناد تاریخی و عکس‌هایی از خلیج فارس به نمایش گذاشته شد.

 

خلیج فارس، دریایی تاریخ مند

 

دکتر مقصود علی صادقی عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس، در این همایش عنوان داشت: در میان دریا ها و اقیانوس های متعدد در جهان خلیج فارس جزو چند دریایی است که تاریخچه دارند و تحولات عظیم سیاسی، فرهنگی و اجتماعی را به خود دیده است.

 

شعار ما؛ بلند آوازه کردن نام خلیج فارس

 

رئیس دانشگاه خلیج فارس در مصاحبه با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه خلیج فارس گفت: پژوهشکده خلیج فارس و پژوهشگران آن، سال‌هاست برای شناخت گونه‌های مختلف زیستی و جانوری است که در ارتباط با خلیج فارس رشد می‌ کنند و با خلیج فارس تعامل دارند تلاش می‌کنند.

 

وی افزود: گروه تاریخ دانشگاه نیز چند سالی می‌شود که بر روی خلیج فارس پژوهی تمرکز ویژه دارد.

شعار ما؛ بلند آوازه کردن نام خلیج فارس

 

رئیس دانشگاه خلیج فارس در مصاحبه با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه خلیج فارس گفت: پژوهشکده خلیج فارس و پژوهشگران آن، سال‌هاست برای شناخت گونه‌های مختلف زیستی و جانوری است که در ارتباط با خلیج فارس رشد می‌ کنند و با خلیج فارس تعامل دارند تلاش می‌کنند.

 

وی افزود: گروه تاریخ دانشگاه نیز چند سالی می‌شود که بر روی خلیج فارس پژوهی تمرکز ویژه دارد.

 

دکتر مدرسی یادآور شد: دانشگاه خلیج فارس یکی از حوزه مزیتی استان را همسایگی با خلیج فارس و دارا بودن مرز آبی با این آبراهه استراتژیک معرفی کرده است.

 

دکتر مدرسی عنوان داشت: استان بوشهر پایتخت اقتصادی کشور است و ما برای محوریت بخشیدن به اقتصاد دریا پایه ضمن در نظر داشتن توسعه پایدار به ویژه مسائل زیست محیطی در دانشگاه خلیج فارس تلاش کرده ایم در کنار تحقیق و پژوهش در واقع کار علمی، عمل را نیز با راه اندازی مرکز کارآفرینی به ارمغان آوریم.

 

 در این همایش سخنرانان علمی دیگری نیز حضور داشتند، دکتر مصطفی ده پهلوان عضو هیات علمی دانشگاه تهران از آخرین یافته های باستان شناسی در شغاب گفت و دکتر منصوری مقدم از چشم انداز روابط ایران و عربستان سخن به میان آورد.

 

در حاشیه مراسم بزرگداشت روز ملی خلیج فارس نمایشگاه اسناد تاریخی و صنایع دستی خلیج فارس نیز در معرض دید عموم قرار گرفت.

 

سرانجام: عصر روز یکشنبه با برگزاری یک نشست تخصصی با عنوان پیوند تاریخ و باستان شناسی در مطالعات خلیج فارس با حضور تاریخ دانان، اساتید مطرح کشوری، استانی و دانشجویان همایش بزرگداشت روز ملی خلیج فارس به پایان رسید.

شناسه خبر : 7512
تاریخ : 1402/2/11 08:42:07
لینک خبر :  https://daryaaknar.ir/sl/knaWVq
نویسنده خبر :
X

🔶سهیلا سلطانی
🔹 روزنامه نگار | مدرس
🔹 کارشناسی ارشد مدیریت دولتی  دانشگاه هرمزگان
🔹 لیسانس اقتصاد دانشگاه خلیج فارس
🔹 سردبیر  دریاکنار
🔹 کاندیدای ششمین دوره شورای شهر بوشهر
🔹 عضو صندوق هنر وزارت ارشاد
🔹 عضو هیات موسس انجمن خبرنگاران و روزنامه نگاران استان بوشهر

 
 
برچسب ها #پاسداشت #روز ملی #خلیج فارس #نشریه دریاکنار

نظرات

0
دیدگاه های ارسال شده توسط شما پس از تایید توسط مدیر سایت منتشر خواهد شد. پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشند منتشر نخواهند شد. پیام هایی که غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشند منتشر نخواهد شد.