قطعاً خیلی از ماها این تجربه را داشته ایم! در دوران جوانیمان، وزنمان کمتر از میانگین سن و قدمان بود. اما با گذشت زمان قضیه کاملاً برعکس شد!
پس از افزایش وزن، قطعاً به خودمان سخت گرفته، عضویت در باشگاه ورزشی را شروع کرده، حتی برخی اوقات به خودمان تنوع داده و به کوهنوردی یا پیست دوچرخه رفته و حتی انتخاب های غذایی آگاهانه تری داشتهایم.
در این مقاله قصد داریم پاسخ سوال چرا لاغر نمی شویم با وجود اینکه همیشه در رژیم هستیم و ورزش می کنیم، را بدهیم.
کاهش وزن همیشه یک معادله ساده نیست و عوامل دیگری، چه داخلی و چه خارجی ممکن است مانع از رسیدن شما به هدف شوند. در اینجا برخی از موانع رایج و نحوه غلبه بر آنها آورده شده است.
دانشمندانی که این موضوع را مطالعه میکنند موافقند که بیشتر ما کالریهای از دست رفته در ورزش را با خوردن بیشتر، حرکت کمتر یا هر دو جبران میکنیم. اگر شروع به از دست دادن چربی کنیم، میزان متابولیسم در حال استراحت نیز ممکن است کاهش یابد. همه اینها ما را به سمت تعادل انرژی مثبت که در غیر این صورت به عنوان افزایش وزن شناخته میشود، برمیگرداند.
سن بالای 40 سال تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار می گیرد که باعث می شود دیرتر لاغر شوید. به عنوان مثال وضعیت هورمونی بهم ریخته، سوخت و ساز با سرعت پایین، ژنتیک و کاهش توده عضلانی در این رده سنی از کاهش وزن سریع جلوگیری می کند.
متاسفانه استرس مزمن عاملی برای مشکلات وزن و جلوگیری از لاغری خواهد بود. کورتیزول هورمونی است که هنگام استرس آزاد می شود و باعث می شود که بدن چربی بیشتری تولید کند؛ مخصوصاً چربی اطراف میان تنه نیز افزایش پیدا می کند. پس باید با ورزش، یوگا و مدیتیشن استرس را تحت کنترل بگیرید.
با گذشت هر دهه، متابولیسم بدن حدود ۲ تا ۸ درصد کُند تر می شود که این مساله ممکن است به علت کاهش عضله سازی بدن باشد. بنابراین جای تعجب نیست که هرچه سن بالاتر می رود افراد ممکن است وزن بیشتری بگیرند و از دست دادن این اضافه وزن برایشان دشوارتر باشد
حتی اگر به دنبال غذاهای سالم باشید که به وزن هدف خود برسید، ممکن است در این بین اشتباهاتی را مرتکب شوید. به عنوان مثال بعضی از افراد فکر می کنند که هر چقدر سالاد و میوه بخورند، اشکال ندارد و چاق نمی شوند اما انجام این کار در آن ها به پرخوری تبدیل می شود و حتی اگر در خوردن غذاهای سالم هم پرخوری کنند، احتمال لاغری در آن ها کاهش پیدا می کند.
یکی از عواملی که مانع از کاهش وزن می شود، متابولیسم یا سوخت و ساز کند بدن است. برای افزایش سرعت متابولیسم بدن، می توانید به روش های زیر روی آورید:
_صبحانه خوردن و نوشیدن یک لیوان آب ولرم ناشتا
_افزایش تعداد وعده های غذایی با غذاهای کم حجم و سبک
_مصرف غذاهای پروتئین دار
_ورزش کردن و فعالیت بدنی منظم
_جلوگیری از گرسنگی و نخوردن زیاد غذاهای شیرین
اگر می خواهید وزن خود را کاهش دهید، بهتر است روش کاری خود را تغییر دهید. برای دریافت برنامه ی دقیق و حساب شده، بهتر است به یک متخصص تغذیه مراجعه کنید تا مسائل علمی و اصولی را برای شما در نظر بگیرد. کاهش وزن به سادگی اتفاق نمی افتد، اما با رعایت اصول ساده مانند نسبت کالری دریافتی و مصرفی، استمرار در تمرین و رژیم غذایی و صبر، می توانید به آن دست یابید. سلامتی ذهنی و فیزیکی شما مهم تر از اعداد روی ترازو و سایز لباستان است و باید با پیگیری یک سبک زندگی سالم حفظ شود.
فرهاد غلامی
فعال ورزشی
نظرات
0