احمد سبحانی افزود: بیماری زنگ زرد در جاهایی که تراکم گندم در واحد سطح زیاد، کود پتاسه کم و کود اوره بیشتر استفاده شده باشد و مزرعه هایی که کمتر با علفهای هرز آنها مقابله شده امکان بروز بیشتری دارند.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه بیماری زنگ زرد با جریان هوا منتشر می شود برای پیشگیری از انتشار این بیماری باید کانونهای آلوده با قارچ کشهای مناسب کانون کوبی شود.
سبحانی ادامه داد: در همین ارتباط گندم کاران به محض مشاهده بیماری باید موضوع را به کارشناسان کشاورزی انعکاس دهند.
وی یادآورشد: باتوجه به اینکه در اثر بیماری زنگ زرد تمام سطح ساقه و برگ و خوشه از اندامهای قارچی پوشیده می شود این بیماری اجازه نمی دهند گندم به وزن قابل قبول برسد و عملکرد محصول کم شده و کیفیت آرد این نوع گندم نیز کاهش می یابد.
لازم به ذکر است تاکنون این بیماری در مزارع گندم استان بوشهر مشاهده نشده است.
نظرات
0