در لایحه بودجه سال 1402در بخش بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برآورد کل هزینهای و تملک داراییهای سرمایهای این وزارتخانه ، پنج هزار و 812 میلیارد و 396 میلیون تومان است.
با یک حساب سرانگشتی اگر چهارصد نیروی حزب اللهی مستخدم وزارت ارشاد شود با حداقل حکم کارگزینی که در لایحه بودجه سال جاری برآورد شده 7میلیون و 920 هزار تومان است که با احتساب بیمه و مالیات و حداقل اضافه کاری چنانچه ماهی 12میلیون تومان حقوقشان باشد معادل 57 میلیارد و 600 میلیون تومان می شود. اگر در خوش بینانه ترین وضعیت 50درصد بودجه مقرر یافته تخصیص یابد حدود 2هزار و500 میلیارد تومان خواهد بود و با توجه به 1700 نیروی موجود در بخش ستادی وزارت ارشاد و با احتساب حقوق ومزایای 15 میلیون تومان برای هرنفر معادل 360 میلیارد تومان حقوق کارکنان را در برمی گیرد. هم چنین برآورد کلی که برای سال ۱۴۰۲ سازمان سینمایی در لایحه بودجه ذکر شده نیز نزدیک به 337 میلیارد تومان و حدود 327 میلیارد برای حمایت از امور رفاهی واجتماعی نویسندگان و هنرمندان در قالب صندوق هنر و 360 میلیارد یارانه برای نشر و مطبوعات درنظر گرفته شده است. اگر چه جزییات بودجه امسال وزارت ارشاد منتشر نشده اما اگر 19 دستگاه اجرایی زیر مجموعه این وزارت خانه و فصل های مختلف هم چون جبران خدمات کارکنان، استفاده از خدمات و کالا، هزینه های اموال و دارایی، یارانه ها، کمک های بلاعوض و رفاه اجتماعی را هم در نظر بگیریم تا پایان سال وزارت ارشاد با کسری بودجه نیز مواجه خواهد شد.
مطابق قانون، استخدام نیرو در هر سازمانی تابع شرایطی است و در اولین مرحله از استخدام داوطلبین باید در آزمون استخدامی نهاد مورد نظر شرکت کنند و برای شرکت در آزمون نیز شرایط عمومی و اختصاصی از جمله شرط معدل، مدرک تحصیلی مورد نظر، رشته تحصیلی مورد نظر، شرایط فیزیکی و بدنی و مهارتهای مختلف لحاظ می شود که فقط واجدین شرایط میتوانند برای شرکت در آزمون مدارک ارسال کرده و فرم استخدامی پر کنند و در این صورت اگر منابع مورد نظر نیز تامین گردد مشخص نیست همه یا اغلب پذیرفته شدگان حزب اللهی باشند.
آن چه روشن است بیانات وزیر ارشاد برای دلجویی از نیروهای انقلابی و حزب اللهی به ویژه پس از موضوع مدیر کل گیلان است اما حقیر که خودم از کارکنان اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و شاغل در استان بوشهر هستم و از ١۵ سالگی با این اداره در ارتباط بوده ام و سابقه بیست سال کار در فرهنگ و ارشاد دارم در یکی از بدترین دوره فعالیت فرهنگی و کاری مواجه هستم. اداره ای که توان پرداخت یک میلیون رفاهی کارکنانش ندارد و به واسطه ٩ نفر از نیروهای اضافی شرکتی مورد بی مهری سازمان مدیریت استان قرار گرفته و بخش مهمی از حقوق و مزایای کارکنان شناسه دار صرف حقوق نیروهای شرکتی می شود.
علی رغم اصلاح تصویبنامه موضوع تعیین ضریب حقوق کارمندان و پرداخت پاداش به مناسبت های مختلف تاکنون کارکنان ارشاد بوشهر از این پاداش ها محروم بوده اند و هم چنین کارکنانی که سابق بر این مدیر بوده اند چند میلیون حقوقشان کسر شده است. به اذعان هاشمی یکی از معاونین وزارت ارشاد
مجموعه فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از مظلومترین و مهجورترین کارکنان در نظام اداری کشور هستند و همه تلاشها به کار گرفته شده تا حداقل معیشت کارمندان زیر مجموعه این وزارتخانه متحول شود. این تحول پس از دوسال از استقرار دولت سیزدهم چرا سیر نزولی داشته و کم انگیزگی کارکنان، استفاده از مدیران کم دانش و ناکارآمد، ورود نیروهای غیر متخصص، به حاشیه رفتن کارکنان باتجربه و کاردان و فاجعه گیلان دستاورد وزارت ارشاد سیزدهم بوده است.
به قلم: استاد حمید زارعی (منتقد و شاعرِ بوشهری)
نظرات
3درود بر جناب زارعی بزرگوار که آن چه باید و آن هست و آن چه نیست را به زیبایی گفته اند احسنت.
درود بر جناب زارعی بزرگوار که آن چه باید و آن هست و آن چه نیست را به زیبایی گفته اند احسنت.
درودبرهمکاربزرگوارم استادحمیدزارعی هرچی که بایدوبدانن خیلی خوب وزیبا گفته وخودشاهدعینی این بی عدالتی بی مسئولیتی بی سوادی دراداره فرهنگ هستیم کارمان به جایی رسیده که دیگه هرجایی رفتیم نمی تونیم به جرات بگیم کارمندارشادهستیم ازتحنه وکنایه ها والا اعتمادبنفس وزیرخیلی بالاست