گلچینی از فرهیختگان عرصه اطلاع رسانی بوده که در توسعه آگاهی عمومی ایفای نقش می نمایند
اخبار فوری
آخرین اخبار
اینترنت کی وصل میشه؟
اینترنت تبدیل به هزینه ای واجب در سبد مردم شده است. اینترنت دنیای زندگی مردم را عوض کرده است. اینترنت هزینه بسیاری دارد.تقریبا برای بیشتر کارهای امروزی نیاز به اینترنت هست. اینترنت فرصت ها و درآمد های بیشتری فراهم کرده است.

به مجموعه ای جهانی از شبکه های بزرگ و کوچک اینترنت گفته می شود. این شبکه های به روش های مختلف و متعدد به یکدیگر متصل می شوند تا نظامی واحد به نام اینترنت را تشکیل دهند.

اینترنت از شبکه‌ای از اتصال کامپیوتر ها در سراسر جهان صورت گرفته است. علت اصلی تشکیل این شبکه بزرگ، تبادل اطلاعات است. این شبکه به وسیله تعداد زیادی از دستگاه های کامپیوتری و الکترونیکی ارتباط برقرار می کند. تعدادی از این تجهیزات در کف اقیانوس ها (مانند کابل ها) و برخی در آسمان (مانند ماهواره‌ها) قرار دارد.

اینستاگرام و واتس اپ کی وصل می شوند؟

وزارت ارتباطات اعلام کرد: محدودیت‌هایی که بنا به ملاحظات و دستور مراجع ذی‌صلاح، در روزهای گذشته و در بعضی ساعات روز در سطح بین‌المللی ایجاد می‌شد، هم‌اکنون برداشته شده است و تنها محدودیت موجود برای دو پلتفرم مذکور است که تصمیم‌گیری درباره آنها به دلیل نقض قوانین حاکمیتی و نقشی که در ایجاد آشوب داشتند باید در مراجعی که ذی‌صلاح هستند، صورت گیرد.

وزارت ارتباطات اعلام کرد: محدودیت‌هایی که بنا به ملاحظات و دستور مراجع ذی‌صلاح، در روزهای گذشته و در بعضی ساعات روز در سطح بین‌المللی ایجاد می‌شد، هم اکنون برداشته شده است.

به گفته ایرنا، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در واکنش به گزارش روزنامه خراسان با عنوان «سرگردانی کسب و کارهای اینترنتی» در توضیحاتی اعلام کرد:

«همان طور که عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات شنبه گذشته ۱۶ مهرماه در حاشیه مراسم افتتاح مرکز کنترل و عملیات ماهواره های سنجش از دور به آن تاکید کرد، ایجاد محدودیت برای دو پلتفرم خارجی براساس تصمیم وزارت ارتباطات نبوده و ادامه آن نیز منوط به تصمیم مراجع امنیتی و کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه است.

وی همچنین در روز چهارشنبه ششم مهرماه در حاشیه جلسه هیئت دولت درباره محدودیت‌های اعمال شده برای این دو پلتفرم آمریکایی گفت: مرجع تصمیم گیری در  این زمینه وزارت ارتباطات نیست و برخی محدودیت‌ها بنا به شرایط کشور و به تشخیص مراجع ذی صلاح در کشور ایجاد شده است و برداشته شدن این محدودیت‌ها برعهده مرجعی است که محدود شدن آن را ابلاغ کرده است.

حال با توجه به این که وزیر ارتباطات در نوبت‌های مختلف درباره وضعیت محدودیت‌های دو پلتفرم اظهارنظر واحد و صریحی داشته است، اطلاق عبارت «اظهارات متناقض و مبهم» به ایشان گزارش مذکور، کمی عجیب و غیرمنصفانه به نظر می‌رسد.

علی‌ای‌حال؛ خوشبختانه هم اکنون همه خدمات داخلی بر بستر شبکه ملی اطلاعات در حال انجام است و هیچ خدمت و سرویس داخلی مختل نشده است. ضمن اینکه محدودیت‌هایی که بنا به ملاحظات و دستور مراجع ذی‌صلاح، در روزهای گذشته و در بعضی ساعات روز در سطح بین‌المللی ایجاد می‌شد، هم اکنون برداشته شده است و تنها محدودیت موجود برای دو پلتفرم مذکور است که تصمیم‌گیری درباره آنها به دلیل نقض قوانین حاکمیتی و نقشی که در ایجاد آشوب داشتند باید در مراجعی که ذی‌صلاح هستند، صورت گیرد.

این عضو کمیسیون امنیت ملی گفت: زمانی‌که صحبت از دهکده جهانی می‌شود و جهان را در حد یک دهکده به هم فشرده و مرتبط می‌بینیم، نمی‌توانیم بگوییم سیاست ما بر این است که ارتباطات را در درون مرزهای‌مان محدود کنیم. چون امکان‌پذیر نیست و این جز آسیب به اقتصاد و خراب کردن رابطه مردم با حاکمیت و همچنین رواج فیلترشکن و شیوه‌های غیرمجاز ارتباطات هیچ حاصلی ندارد. اگر تاکنون محدود‌سازی تلگرام و ماهواره حاصل داشته این راه را ادامه دهند، اما اگر این‌چنین نیست پس ادامه سیاست‌های نادرست، اشتباه است.

مهسا امینی ۲۲ شهریور ماه فوت کرد و بعد از فوت او اعتراضات در کشور آغاز شد. اعتراضات باعث محدودیت اینترنت و همین محدودیت‌ها موجب صدماتی به کسب‌و‌کارهای اینترنتی شد. اگر چه ضربه به کسب‌وکارهای اینترنتی بیش از سایر کسب‌وکارها بود، اما این آسیب تنها به کسب‌وکارهای اینترنتی ختم نشد و سایر کسب‌وکارها را نیز تحت تاثیر قرار داد. آسیبی که محدودیت اینترنت به کسب‌وکارها و اقتصاد کشور وارد کرده است، محور گفت‌وگوی «دنیای اقتصاد» با ۵ نماینده مجلس است.

 

ظرفیت پلتفرم‌های داخلی مناسب است؟

جلیل رحیمی جهان‌آبادی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» با بیان اینکه محدود کردن اینترنت میلیاردها تومان خسارت بر مردم وارد کرده است، گفت: زمانی‌که چالشی در این سطح رخ می‌دهد قطع اینترنت در یک محدوده‌ای طبیعی است. اما اینکه اینترنت کل کشور را محدود کنند باعث وارد آمدن میلیاردها خسارت بر مردم می‌شود.  او ادامه داد: هر زمان دری به تخته‌ای می‌خورد اینترنت را

قطع می‌کنند و این‌گونه نمی‌توان کشور را اداره کرد. چون حقوق مردم ضایع و فضای نا‌امنی در کشور القا می‌شود همچنین به اقتصاد کشور نیز آسیب وارد می‌شود. اقتصاد امروز مبتنی بر ارتباطات دیجیتال، الکترونیک و اینترنت است. بسیاری از کارهای مردم در بستر اینترنت انجام می‌شود و این نحوه تصمیم‌گیری و نحوه محدود‌سازی اینترنت کار اشتباهی است.

این نماینده مجلس با بیان اینکه اپلیکیشن‌های داخلی ظرفیت مناسبی ندارند، تاکید کرد: لازمه استفاده از نرم‌افزارهای داخلی کارآمدی این اپلیکیشن‌ها است اگر مردم ببینند که اپ‌های داخلی کیفیت و امنیت بالاتری دارد و برای حریم خصوصی فرد ارزش قائل است، ناخودآگاه به سمت‌شان می‌روند و نیاز به تبلیغ نیست. او ادامه داد: اما متاسفانه اپ‌های داخلی ارتباطات جهانی ما را کاهش می‌دهند. ما نمی‌توانیم مردم را در بستر جزیره‌ای و به صورت آکواریومی پرورش دهیم. کشورهای بسیاری چنین تجربه‌ای در خصوص استفاده از اپ‌های داخلی را داشتند، اما حاصلی نداشته است. جهان، جهان ارتباطات است و نمی‌توانیم مردم را از عرصه ارتباطات بین‌المللی محروم کنیم. همچنین این امر به رابطه مردم با حاکمیت و حقوق مردم آسیب می‌زند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی گفت: زمانی‌که صحبت از دهکده جهانی می‌شود و جهان را در حد یک دهکده به هم فشرده و مرتبط می‌بینیم، نمی‌توانیم بگوییم سیاست ما بر این است که ارتباطات را در درون مرزهای‌مان محدود کنیم. چون امکان‌پذیر نیست و این جز آسیب به اقتصاد و خراب کردن رابطه مردم با حاکمیت و همچنین رواج فیلترشکن و شیوه‌های غیرمجاز ارتباطات هیچ حاصلی ندارد. اگر تاکنون محدود‌سازی تلگرام و ماهواره حاصل داشته این راه را ادامه دهند، اما اگر این‌چنین نیست پس ادامه سیاست‌های نادرست، اشتباه است.   فتح‌الله توسلی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد»، با اشاره به تاثیر محدودیت اینترنت در اقتصاد کشور، گفت: «اغتشاشات» و محدودیت اینترنت در اقتصاد کشور قطعا تاثیر داشته است.

مردم به پلتفرم‌های‌ خارجی عادت کرده‌اند و با وجود تاکید‌هایی که در سال‌های اخیر شده پلتفرم‌های داخلی تقویت نشده است.  او ادامه داد: باید از شرایط امنیتی عبور و در شرایط آرام با هم گفت‌وگو کنیم و بخشی از زیان مردم جبران شود. ما باید بتوانیم از پلتفرم‌های داخلی و برخی از پلتفرم‌های خارجی در حدی که به امنیت ملی آسیب نزند استفاده کنیم. ابتدا باید پلتفرم‌های داخلی را تقویت کنیم، اما اقدام خاصی در سال‌های اخیر انجام نشده است. ما امکانات غرب را نداریم و دانش ما در این حوزه جدید است، اما ظرفیت‌های ما کم نیست. کمیسیون اقتصادی قرار است جلساتی را با مسوولان برگزار کند تا از آمار آسیب به اقتصاد کشور مطلع شویم.

قطع اینترنت چقدر خسارت وارد کرده است؟

غنی نظری، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌وگو با دنیای اقتصاد با اشاره به آسیب محدودیت اینترنت بر اقتصاد کشور گفت: «اغتشاشات» اخیر منجر به محدود‌سازی اینترنت شد و این محدودیت‌ها آسیب زیادی به کسب‌وکار مردم وارد کرد. محدودیت اینترنت روش مناسبی نیست و مردم را فلج و اقتصاد دیجیتال را دچار مشکل کرده است.  او ادامه داد: دولت باید فکر اساسی کند و تعریف جداگانه‌ای برای استفاده از اینترنت در اقتصاد داشته باشد، اما این امر کار سختی است. پلتفرم‌های داخلی باید ظرفیت مناسب برای استفاده مردم ایجاد کنند. نرم‌افزار سروش پول گرفت تا در زمینه پلتفرم‌های داخلی اقداماتی انجام دهد، اما کاری نکرد.

نظری گفت: هنوز گزارشی از میزان خسارت ناشی از محدودیت اینترنت بر اقتصاد کشور به مجلس و کمیسیون اقتصادی اعلام نشده است.  کاظم دلخوش، نایب رئیس کمیسیون آیین‌نامه مجلس در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» با اشاره به آسیب کسب‌وکارها به دلیل محدودیت‌های اینترنتی‌ گفت: حاکمیت به دنبال جبران خسارت مالی برای افرادی است که کسب‌وکار اینترنتی دارند. این نشان می‌دهد که حاکمیت نمی‌خواهد اینستاگرام، تلگرام و واتس‌اپ فیلتر باشد. اما  اگر این اتفاق بیفتد تبلیغات دشمن بسیار قوی‌تر می‌شود. ما به دنبال این هستیم که دولت به فکر کسانی باشد که کسب‌وکار اینترنتی داشتند. وزیر اقتصاد هم اعلام کرد که به دنبال جبران هستیم. اگر فضای کشور آرام شود فیلترینگ برطرف می‌شود چون پلتفرم‌های داخلی ظرفیت مناسبی ندارند.

روح‌الله ایزدخواه، نماینده تهران و عضو کمیسیون صنایع و معادن در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد»، با بیان اینکه آماری از میزان خسارت در پی اعتراضات اخیر ندارم، گفت: وضعیت فعلی شرایط نسبتا بحرانی است و منعی در تصمیم‌گیری‌های کوتاه مدت برای محدودیت‌های اینترنتی نمی‌بینم. اما اگر قرار است فیلتر به صورت دائمی اتفاق بیفتاد نیاز به قانون دارد و مجلس در این خصوص بی‌نظر نبود. مجلس نسبت به قانونی کردن فضای مجازی کار می‌کرد که فضا‌سازی کردند و جلوی آن را گرفتند. ما معتقدیم آن رویه باید ادامه پیدا کند و تبدیل به قانون شود. وقتی به قانون تبدیل شد فصل‌الخطاب است، اما اگر قانون نباشد و یک روز فیلتر کند و یک روز رفع فیلتر‌، خلاف رویه قانونی کشور است و اشکال دارد.

او ادامه داد: پلتفرم‌های داخلی نسبت به ۱۰ سال پیش پیشرفت‌های خوبی داشتند، اما دولت‌ها حمایت جدی از پلتفرم‌های داخلی نکردند. به لحاظ فنی و دانشی در این حوزه عقب‌مانده نیستیم و می‌توانیم این توانمندی داخلی را ایجاد کنیم. اما نیاز به برنامه‌ریزی جدی و بلندمدت دولت دارد. این نماینده مجلس تاکید کرد: نوع مواجهه با پلتفرم‌های خارجی و داخلی باید طبق یک قانونی صورت بگیرد و امروز در این حوزه خلأ قانونی داریم. مساله اول امنیت است و باید ابتدا امنیت کشور را تامین کنیم و سپس در خصوص فیلترینگ تصمیم گرفت.  ایزدخواه افزود: بنا داریم جلسه‌ای با وزارت ارتباطات در خصوص خسارت «اغتشاشات» اخیر بر صنایع کشور داشته باشیم. به نظر می‌رسد هفته آینده این جلسه برگزار شود.

فیلترینگ واتس‌اپ و اینستاگرام دائمی شد؟

خبرآنلاین نوشت: درحالی که بسیاری منتظر نخستین جلسه شورای عالی فضای مجازی پس از محدودیت‌های اخیر بودند تا درباره سرنوشت بسیاری از پلتفرم‌های خارجی، چون واتساپ و اینستاگرام تصمیمی دائمی اتخاذ شود، این جلسه با حضور سید ابراهیم رئیسی بدون رای به فیلترینگ دائمی جدیدی برگزار شد.

دولت همان رویکرد اعلامی از سوی سخنگویش را در جلسه شورای عالی فضای مجازی هم پیش برد. پرهیز از تصمیم گیری عجولانه درباره پلتفرم های خارجی شبکه های اجتماعی که بخشی از کسب و کار مردم بر بستر آنها شکل گرفته، تداوم محدودیت های اعمالی امنیتی بر آنها، تلاش برای وادار ساختن آنها به رعایت قوانین ضد گسترش خشونت که در پالیسی اعلامی خود این شرکت ها وجود دارد و البته مهمتر از آنها تمرکز بر حمایت از اکوسیستم استارتاپی داخلی برای توسعه امکاناتی.

شورای‌عالی فضای مجازی درجدیدترین جلسه خود ضمن بررسی آخرین وضعیت فضای مجازی کشور و میزان پیشرفت شبکه ملی، بر ضرورت تقویت زیرساخت‌ها و سکوهای داخلی برای توسعه خدمات داخلی و تقویت اقتصاد دیجیتال بر روی این شبکه تاکید کردند.

در جلسه شورای‌عالی فضای مجازی که عصر سه‌شنبه به ریاست حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی برگزار شد، گزارشی از وضعیت فضای مجازی کشور و میزان پیشرفت شبکه ملی ارائه و راهکارهای تقویت زیرساخت‌های شبکه ملی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

در این جلسه با تاکید بر ضرورت توسعه خدمات داخلی و تقویت اقتصاد دیجیتال بر روی شبکه ملی مقرر شد، زیرساخت‌ها و سکوهای داخلی توسط دولت تقویت و برای حضور بیشتر کاربران داخلی تمهیدات و تسهیلات لازم پیش‌بینی شود

گزارش هایی از رفع فیلتر واتس‌اپ در برخی اپراتورها

سایت دیجیاتو که اخبار مربوط به فناوری را پوشش می دهد نوشته است که بررسی‌های این سایت نشان می‌دهد  واتس‌اپ برای برخی کاربران رفع فیلتر شده است. اما همچنان ارسال تصویر، ویدئو و صوت میسر نیست و با اختلال همراه است.

به گزارش «انتخاب»، این سایت نوشته است که بررسی‌ها نشان می‌دهد برخی مشترکین اپراتورهای همراه اول، ایرانسل، مخابرات، شاتل موبایل و زیتل می‌توانند بدون استفاده از ابزارهای تغییر آی‌پی، در واتس‌اپ پیام ارسال و دریافت کنند. البته اختلال در این پیام‌رسان به حدی است که امکان ارسال تصویر، ویدئو و صوت وجود ندارد.

نکته قابل تامل آنجاست که رفع فیلتر برای همه کاربران یک سرویس‌دهنده اینترنت اتفاق نیفتاده است و به طور مثال برخی مشترکین ایرانسل یا مخابرات از عدم اتصال واتس‌اپ بدون ابزارهای تغییر آی‌پی خبر می‌دهند.

بررسی‌های بیشتر نشان می‌دهد اختلال روی سرویس واتس‌اپ در ایران هنوز در سطح بالایی است.

زمان دقیق پایان قطعی اینترنت و فیلترینگ

باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: به دلیل نا آرامی‌های اخیر و سوء استفاده اغتشاشگران از شبکه‌های اجتماعی، محدودیت‌هایی در اینترنت و دسترسی کاربران به این شبکه‌ها ایجاد شده که ضرر و زیان بسیاری برای کسب و کارهای آنلاین به همراه داشته است.

به گزارش خبر فوری، فضای ملتهب یک ماه اخیر و اعتراضات مختلف پس از فاجعه مهسا امینی در شهرهای ایران سرانجام باعث فیلتر برخی شبکه های اجتماعی خارجی من جمله دو پیام رسان محبوب یعنی اینستاگرام و واتس آپ شد.

اگرچه قاعده این است که فیلتر این دو پیام رسان بعد از آرام شدن اوضاع و کاهش التهابات و اعتراضات رفع شود اما برخی معتقدند فیلتر این دو برنامه دائمی است و وزارت ارتباطات حتی بعد از آرام شدن اوضاع هم فیلتر این دو شبکه پیام رسان را بر نمی دارد.

دلایلی برای این گمان وجود دارد که به آنها می پردازیم.

آیا فیلتر اینستاگرام و واتس آپ دائمی است؟

این گمان (یعنی دائمی بودن فیلتر اینستاگرام و واتس آپ) از آنجا تقویت می شود که پیش از این و در التهابات و اعتراضات سال ۹۶ نیز تلگرام فیلتر شد اما این فیلترینگ حتی بعد از آرام شدن فضای سیاسی و اجتماعی کشور هم ادامه یافت و تا امروز نیز تداوم دارد. همچنین بعد از آغاز اعتراضات سال ۸۸ سه شبکه اجتماعی مهم یعنی فیسبوک، توییتر و یوتیوب به صورت دائمی فیلتر شدند و حتی بعد از پایان اعتراضات نیز به حالت اول بازنگشتند. حالا بسیاری معتقدند این اتفاق برای اینستاگرام و واتس آپ نیز خواهد افتاد و این دو برنامه احتمالا فیلتر دائمی شوند.

 

شواهد دیگری وجود دارد که این گمان را تایید می کند. کافی است به مفاد طرح صیانت توجه کنیم.  باز شدن فضا برای شبکه های اجتماعی داخلی و جایگزینی آنها با شبکه های خارجی یکی از ایده ها و اهداف این طرح است. همچنین، در طرح اولیه صیانت، محدودیت هایی برای شبکه های خارجی فراهم شد که این محدودیت ها  شامل اینستاگرام و واتس آپ هم می شوند.

یکی دیگر از نشانه های فیلتر دائمی واتس آپ و اینستاگرام، تاکید دائمی جریان سیاسی حاکم و حامیانشان بر محدودسازی شبکه های اجتماعی است. این اصرار حتی در بیانیه طرفداران امت رسول الله که در سالروز وفات حضرت محمد (ص) در میدان انقلاب اسلامی تهران جمع شدند، بازتاب پیدا کرد. یکی از مفاد این بیانیه سر و سامان دادن عاجل به شبکه های اجتماعی توسط وزارت ارتباطات بود که احتمالا شامل فیلترینگ دائمی واتس آپ و اینستاگرام هم بشود.

به نظر می رسد شرایط برای فیلترینگ دائمی اینستاگرام و واتس آپ فراهم شده است. مهم ترین نمود این فیلترینگ، حذف اپلیکیشن این دو شبکه اجتماعی از بازار و مایکت است.

شغل هایی که از بین می روند

طبق برآوردها چند میلیون نفر در داخل کشور به نوعی از اینستاگرام درآمد کسب می کنند. مشخص است که فیلتر اینستاگرام باعث بی کار شدن یا کاهش درآمد چند میلیون انسان می شود و این در حالی است که ایران در شرایط بد اقتصادی به سر برده و تورم گلوی اقتصاد ایران و شهروندانش را می فشارد.

با این حال، به نظر می رسد دولت همچنان الزامات فضای امنیتی را بر رونق اقتصادی شهروندان ترجیح می دهد. این امری است که یک بار در سال ۹۶ و بعد از فیلتر تلگرام به وقوع پیوست. بر اساس برخی گزارش ها، در ماه های نخست فیلتر تلگرام، روزانه حداقل ۱.۵  میلیارد تومان به اقتصاد کشور آسیب وارد می شد. فیلتر تلگرام باعث نابودی شغل های فراوان، تعطیلی کسب و کارهای مجازی و تعدیل شدید نیروی کار گشت و نهایتا تعداد بیکاران را زیاد کرد. با این حال، شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای امنیت کشور و وزارت ارتباطات هرگز فیلتر تلگرام را برنداشتند و حتی در این زمینه جدالی داخلی نیز پیدا نکردند.

حالا با فیلتر اینستاگرام و واتس آپ ضررهای مالی بیشتری به اقتصاد ایران وارد خواهد شد. با بسته شدن دائمی این دو شبکه تقریبا تمام راه های ارتباطی بی واسطه بین کاربران شبکه های اجتماعی بسته می شود و از آنجا که شبکه های داخلی نیز ظرفیت پذیرش یک دهم کاربران ایرانی را ندارند، احتمالا کسب و کارهای آنلاین از بین رفته و ضربه شدیدی خواهند دید.

با این وجود، امید است که با آرام شدن اوضاع، مسئولان ذی ربط بار دیگر معیشت و اقتصاد را فدای مسائل سیاسی نکنند و با رفع فیلتر اینستاگرام و واتس‌اپ اندک روزنه موجود برای کسب و کارهای آنلاین را نبندند.

به گزارش همشهری آنلاین، در چند روز اخیر در نقاط مختلف کشور، شاهد اختلال در دسترسی به اینترنت و در ادامه فیلتر شبکه های مجازی خارجی به ویژه اینستاگرام بوده ایم . به گفته فعالان کسب و کار مجازی اغتشاشات اخیر باعث افت شدید بازار کسب و کارهای اینترنتی شده است.

براساس گزارش سال گذشته مرکز آمار ایران، معادل ۱۱ میلیون نفر از طریق شبکه‌های مجازی کسب درآمد می‌کنند به طوری که حدود ۹ میلیون نفر یعنی ۸۳ درصد از طریق اینستاگرام در حال کسب درآمد هستند.

خانم جعفری یکی از فروشندگان در شبکه‌های اجتماعی (اینستاگرام) می گوید: متاسفانه حدود ۱۰ روز می شود که دسترسی به شبکه‌های اجتماعی به خصوص اینستاگرام قطع شده است و در این چند روز ضرر بالایی را متحمل شده ایم.

او گفت: اغتشاشات ضرر و زیان زیادی برای کسب و کارها به همراه داشته است، به عنوان یک فروشنده لباس در اینستاگرام، بالغ بر ۲۰ الی ۳۰ میلیون در شرایط کنونی متضرر شده ام و با وضعیت به وجود آمده باید حقوق خیاط، برش کار و … را از جیب خود پرداخت کنم که این موضوع شرایط را برای ما سخت کرده است.

رضا الفت‌نسب عضو هیات مدیره انجمن کسب و کارهای مجازی می گوید: توسعه کسب و کار و فعالیت های اقتصادی نیاز به فضای امن و آرام دارد. کسب‌وکارهای خردی که در شبکه‌های اجتماعی فعالیت می‌کنند، در پی این اغتشاشات و نا آرامی ها و کندی اینترنت به‌شدت ضرر خواهند کرد به طوری که مشخص نیست در آینده چه اتفاقی می‌افتد.

او در ادامه گفت: کسب ‌وکارهای بزرگ‌تر هم به شبکه های اجتماعی وابسته هستند. تعدادی از مشتریان خود را در آن پیدا می‌کنند. کسب‌وکارهای بزرگ در شبکه‌های اجتماعی بازاریابی می‌کنند و سرمایه‌گذاری‌هایی برای گسترش فعالیت خود در این پلتفرم ها کرده‌اند که اگر این نا آرامی ها ادامه ‌دار باشد ضرر هنگفتی را متحمل خواهند شد.

احمد وحیدی وزیر کشور می گوید: در اتفاقات اخیر، بعضی از شبکه‌های مجازی آتش بیار معرکه بودند و ساماندهی اغتشاشات را بر عهده داشتند. بخش زیادی از آشوب‌ها تحت آموزش همین فضای مجازی بوده است و برای دور زدن قطعی اینترنت از روش‌هایی استفاده می‌کردند.

او گفت: برخی از این شبکه‌های مجازی با انتشار برخی تصاویر که بعضا واقعی هم نیستند، تلاش می‌کنند هم مردم را تحریک کرده و هم به آن‌ها آموزش دهند. طبیعی است در چنین حالتی ما برای حفظ امنیت، نظم عمومی، آرامش و حقوق شهروندی مردم، محدودیت‌هایی را اعمال می‌کنیم تا نتوانند آن‌ها از مسیر شبکه‌های مجازی، اغتشاشات را هدایت کنند.

به گفته وزیر کشور، تا پایان یافتن اغتشاشات محدودیت های اینترنتی ادامه دارد. اغتشاشگران موجب اعمال چنین محدودیت‌هایی می‌شوند و هرگاه دستگاه امنیتی و اطلاعاتی مطمئن شود که دیگر چنین موضوعیتی نیست این محدودیت‌ها برداشته می‌شود.

شرایط برای فیلترینگ دائمی اینستاگرام و واتس آپ فراهم شده است. مهمترین نمود این فیلترینگ، حذف اپلیکیشن این دو شبکه اجتماعی از بازار و مایکت است.

شناسه خبر : 3760
تاریخ : 1401/7/26 08:28:33
لینک خبر :  https://daryaaknar.ir/sl/0hoVAw
نویسنده خبر :
X

🔶 آیدا عالی پور
🔹 روزنامه نگار
🔹 دانشجوی کارشناسی معماری دانشگاه فنی و حرفه ای استان بوشهر
🔹 کاردانی مشاوره
🔹 مسئول سایت دریاکنار
🔹 جوانترین خبرنگار عضو صندوق هنر وزارت ارشاد در کشور
🔹 عضو انجمن خبرنگاران و روزنامه نگاران استان بوشهر

 

برچسب ها #اینترنت #نشریه دریاکنار

نظرات

0
دیدگاه های ارسال شده توسط شما پس از تایید توسط مدیر سایت منتشر خواهد شد. پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشند منتشر نخواهند شد. پیام هایی که غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشند منتشر نخواهد شد.