کبری توکلی با بیان اینکه کشت کنجد در استان بوشهر از اوایل تیرماه تا نیمه مردادماه انجام گرفته است افزود: برداشت کنجد از ابتدا مهرماه آغاز شده است و تا نیمه آبان ادامه خواهد داشت.
وی با تاکید بر اینکه کم آب بر بودن یکی از خواص کنجد است گفت: ارقامی به کشاورزان معرفی شده که پس از نخستین آبیاری ۳۰ تا ۴۰ روز نیاز به آب ندارد و زمان برداشت ریزش کمتری دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی بوشهر تصریح کرد: با توجه به مقاومت کنجد در برابر خشکی و گرما، کشت تابستانه مناسبی در استان بوشهر به شمار میرود.
توکلی با اشاره پربازده بودن محصول کنجد، افزود: پیشبینی میشود در سطح ۵۵۰۰ هکتار 6200تن محصول کنجد از مزارع شهرستانهای دشتستان، دشتی و تنگستان برداشت شود که بهره وری نسبت به سال گذشته بیشتر خواهد بود.
وی با اشاره به رتبه سوم استان بوشهر در کشور عنوان کرد: بیشترین کنجد در استانهای خوزستان، فارس و بوشهر کشت میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی بوشهر ادامه داد: کشاورزان کنجدکار با توجه به فسادپذیری کم محصول و مشتریهایی که گاهی محصول را پیش خرید میکنند برای فروش کنجد مشکلی ندارند.
توکلی خاطرنشان کرد: مصرف در شیرینی پزیها، تولید روغن، ارده، حلوا، استفاده در لوازم آرایشی، و تهیه چسب و کاربن از جمله موارد کاربرد کنجد است.
نظرات
0