سودابه معموری اظهار داشت: استان بوشهر دارای میراث فرهنگی بزرگی است که تلاش میشود در ثبت آنها تسریع شود.
وی آئینهای سنتی استان بوشهر را میراثی گرانبها دانست و خاطرنشان کرد: در عزا و شادی شاهد برنامهها، مراسم و آئین متنوعی در نقاط مختلف استان بوشهر هستیم که دارای غنای بسیار بالایی هستند.
مسئول ثبت آثار ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان بوشهر استان بوشهر خاطرنشان کرد: در این راستا هفت پرونده برای ثبت میراثفرهنگی ناملموس استان در فهرست آثار ملی تشکیل شده است.
وی افزود: این پروندهها شامل آئین سنتی عزای سرپا، تعزیه روز اربعین و نقش زنان در بوشهر، مراسم حجله حضرت قاسم، اولین نمایش آئینی و سنتی استان، حلوای دارویی برای زنان زائو، درمان سنتی جا انداختن رگ گریچه (رگ کمر) و درمان سنتی ضرب دیدگی و شکستگی با قیر طبیعی است.
معموری با اشاره به اینکه چهار اثر مربوط به مراسم سنتی استان بوشهر است افزود: تکمیل پروندهها شامل تحقیقات میدانی و کتابخانهای بوده که در کنار مستند نگاری تصویری، انجام شده است.
وی هدف از ثبت آثار را اهمیت ماندگاری میراثفرهنگی ملموس و ناملموس ارزیابی کرد و گفت: با ثبت آثار، ضوابط حفاظت و حراست از آنها تغییر کرده که با پشتوانه و حمایت قانونی لازم، زمینه حفظ و احیای آنها نیز فراهم میشود.
نظرات
0